مواد لازم
زبان گوساله...................... 1 عدد
برگبو.................. 2 عدد
آب.................... مقداری که روی زبان را بگیرد
نمک و فلفل....................... به مقدار لازم
کرفس، درشتخردشده................... 1 شاخه
سیر، درشتخردشده...................1 حبه
هویج، درشتخردشده...................... 1 عدد
رب................... 1 قاشق چایخوری
عسل...................... 1 قاشق چایخوری
سس تاباسکو......................... 2 قاشق چایخوری
مواد خمیر زبان
مایه خمیر ترش........................... 1 قاشق سوپخوری
شکر................... 1 قاشق چایخوری
آب ولرم .......................(38 درجه) یکدوم پیمانه
شیر ولرم.................... 1 پیمانه
روغن مایع.................... یکچهارم پیمانه
نمک....................... 1 قاشق چایخوری
آرد................. به مقدار لازم
تخممرغ برای رومال........... 1 عدد
مواد سس زبان:
پیاز کوچک، خلالیشده......................... 1 عدد
قارچ اسلایسشده...................... 100 گرم
رب...................... 1 قاشق سوپخوری
استاک زبان........................ 1 پیمانه
زعفران آبکرده..................... 1 قاشق چایخوری
سرکه سفید........................ 1 قاشق سوپخوری
نمک.................. به مقدار لازم
سس تند........................ 2 قاشق چایخوری
جعفری خردشده....................... 1 قاشق سوپخوری
بیشتربخوانید:
طرز تهیه خوراک مرغ عسلی در فر
روشتهیه
طرز تهیه زبان:
زبان را تمیز کرده و غدههای اطراف آن را بگیرید و بعد با برس روی آن را تمیز کرده و سپس بشویید. زبان را داخل قابلمه حاوی آب در حال جوش انداخته و اجازه دهید 10 دقیقه بجوشد، سپس آبکش کرده و دوباره آب بریزید و همه مواد را افزوده و حدود 3 تا 5 ساعت بپزید. بعد از پخت صبر کنید تا کاملاً سرد شود و بعد پوست زبان را بکنید.
طرز تهیه خمیر زبان:
مایه خمیر، شکر و آب ولرم را در کاسه ریخته و درِ آن را بگذارید و 15 دقیقه در محیط آشپزخانه استراحت دهید تا وربیاید. در کاسهای بزرگ مایه خمیر ورآمده، شیر ولرم، روغن مایع و نمک را مخلوط کنید، آرد را کمکم اضافه کرده و خمیر را ورز دهید (حدود 15 دقیقه) تا زمانی که به دست نچسبد، در آخر کمی با روغن مایع دستتان را چرب کنید و خمیر را گرد کرده و در کاسه بگذارید و آرد بپاشید و با پارچه روی ظرف را پوشانده و در محیط گرم یک ساعت به خمیر استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود. خمیر را دوباره کمی ورز داده و با وردنه به قطر 5/0 سانتیمتر پهن کنید، سپس زبان را لای خمیر گذاشته و بقیه خمیر را با کاتر برگ یا هر کاتر دیگری برش بزنید و کمی با دست مرطوب کرده و روی خمیر بگذارید. نیم ساعت دیگر در دمای آشپزخانه به خمیر استراحت دهید، سپس تخممرغ را با چنگال زده و با قلممو روی خمیر بزنید، خمیر را به مدت 45 تا 60 دقیقه در فر با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید تا پخته و طلایی شود، سپس خارج کرده و زبان را در ظرفی که سس ریختهاید قرار دهید.
بیشتربخوانید:
کاسرول لیمو و سیبزمینی
طرز تهیه سس:
پیاز را تفت دهید، قارچ را افزوده و سرخ کنید، سپس رب را اضافه کرده و تفت دهید و بعد استاک، زعفران، سرکه، نمک و سس تند را افزوده و درِ قابلمه را ببندید و 5 دقیقه با حرارت ملایم بجوشانید، در آخر جعفری را اضافه کنید.
نکته:
مقصود از استاک زبان همان آبی است که از پختن زبان باقی مانده است.