مواد لازم
برنج ایرانی......................... یکدوم پیمانه
گوشت چرخکرده مخلوط.....................200 گرم
سبزی (تلخون، مرزه، کمی شوید و شنبلیله، مقدار خیلی کم تره و جعفری و گشنیز).................. 500 گرم
لپه پختهشده............. 2 قاشق سوپخوری
تخممرغ ....................1 تا 2 عدد
پیازداغ.................. 5 قاشق سوپخوری
رب گوجهفرنگی................ 1 قاشق سوپخوری
غوره عسگری................. 2 قاشق سوپخوری
آبغوره.................. یکدوم پیمانه
گرد غوره، زردچوبه، نمک، فلفل و روغن.................... به مقدار لازم
بیشتربخوانید:
طرز تهیه آبگوشت مرغ با لپه
روشتهیه
برنج را با کمی آب، زردچوبه و نمک بپزید. گوشت، سبزی، برنج پخته، لپه، نمک، فلفل و کمی گرد غوره را مخلوط کنید، تخممرغ را اضافه کرده و ورز دهید. پیازداغ را همراه با زردچوبه و رب تفت دهید و آب و نمک و فلفل افزوده و جوش بیاورید. از مایه کوفته به اندازه نارنگی بردارید (دست خود را در آب خیس کنید تا راحت کوفتهها را درست کنید) و وسط آن پیازداغ، گرد غوره و غوره بگذارید و در دست گرد کرده و یکییکی در آب کوفته بیندازید، درِ قابلمه را باز بگذارید تا کوفته خود را بگیرد، سپس بقیه غورهها و آبغوره را افزوده و مزه آن را اندازه کنید، اواخر پخت درِ قابلمه را ببندید و بعد از پخت کوفتهها را در ظرف مناسب سرو بریزید.
نکته: در فصلهایی از سال که غوره تازه در دسترس نیست میتوانید از غوره غوره یا غوره یخزده استفاده کنید.