مواد لازم
نخود................. 250 گرم
عدس............... 350 گرم
لوبیا قرمز............. 200 گرم
لوبیا چیتی................. 300 گرم
جو................ 750 گرم
گندم................. 100 گرم
سیرابی................... 1 کیلوگرم
پیاز برای پخت سیرابی................. 1 عدد
زردچوبه................. برای پخت سیرابی مقداری
پیازداغ ...................400 گرم
نعناع داغ............... 200 گرم
نمک و زردچوبه............. به مقدار لازم
آلبالو خشک............... 400 گرم
آلوترش ...............300 گرم
برگه زردآلو................ 200 گرم
برگه هلو.................. 200 گرم
رب انار................... 250 گرم
بیشتر بخوانید:
آش گشنیز
روشتهیه
حبوبات و جو را از چند روز قبل خیس کرده و چند بار آب آنها را عوض کنید تا نفخ آنها گرفته شود. در قابلمه آب ریخته و روی حرارت قرار دهید، وقتی آب جوش آمد حبوبات، جو و گندم را افزوده و حرارت را کم کنید تا مواد کاملاً پخته شود، حدود 5-6 ساعت بعد سیرابی را که از قبل با پیاز و زردچوبه پختهاید اضافه کرده و پیازداغ و نعناع داغ را اضافه کنید، نمک و زردچوبه آش را بریزید (زردچوبه باید در پیازداغ تفت داده شده باشد). آش را مرتب هم بزنید تا لعاب دهد، سپس خشکبار را که از قبل خیس کردهاید اضافه کنید. صبر کنید تا آش جا بیفتد، بعد از چشیدن اگر لازم بود رب انار را بیفزایید.
نکته: در یزد این آش با جوترش که در این شهر کشت میشودپخته میشود.