Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 06:36

24
فروردین
همه فوت و فن‌های پخت دیزی به روش سنتی

همه فوت و فن‌های پخت دیزی به روش سنتی

در گزارش زیر فوت و فن‌های پخت دیزی را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش دلگرم، آبگوشت یکی از سنتی‌ترین غذا‌های ما ایرانیان است که طرفداران زیادی دارد. با ما همراه باشید تا شما را با نحوه تهیه این غذای خوشمزه آشنا کنیم.

شاید کمتر کسی باشد که آبگوشت دوست نداشته باشد. این غذای خوشمزه یکی از غذا‌های سنتی ایرانی هاست که در رستوران‌های سنتی و سفره خانه‌ها همیشه موجود است. توریست‌هایی که از کشور‌های دیگر به ایران می‌آیند حتما این غذا را امتحان می‌کنند.

شاید در نگاه اول پختن آبگوشت خیلی ساده به نظر آید، اما اگر فوت و فن‌های آن به درستی به کار نرود، نمی‌توانید طعم دلخواه را ایجاد کنید و به سبک رستوران‌ها آن را درست کنید. در ادامه طرز تهیه آبگوشت به همراه راز‌های پخت آن را ذکر خواهیم کرد.

 بیشتربخوانید:

طرز تهیه آبگوشت مرغ با لپه

 

 

مواد لازم برای تهیه آبگوشت:

۲۵۰ گرم............. گوشت گوسفندی

۵۰ الی ۱۰۰ گرم........... دنبه (چربی گوسفند)

یک دوم پیمانه.............. لوبیا

یک دوم پیمانه ..............نخود

۱ عدد ...............پیاز

۳ الی ۴ عدد.............. گوجه فرنگی

۲ عدد............... سیب زمینی متوسط

۲ قاشق غذاخوری................ رب گوجه فرنگی

۳ حبه............. سیر خام

۲ الی ۳ عدد ...............لیمو عمانی در صورت تمایل

یک دوم قاشق مرباخوری ................دارچین در صورت تمایل

نمک، فلفل و زرچوبه ...................به مقدار لازم


مراحل تهیه آبگوشت:

در صورتی که از گوشت گوسفندی با استخوان استفاده می‌کنید، بهتر است حتما از گوشت همراه استخوان استفاده کنید، چون آبگوشت تان خیلی لذیذتر می‌شود. سعی کنید بجز وزن استخوان ۲۰۰ الی ۲۵۰ گرم هم وزن گوشتش باشد.

از شب قبل نخود و لوبیا را بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن از بین برود. حالا گوشت، دنبه، گوجه فرنگی، نخود، لوبیا، سیر‌ها که از وسط به دو نیم کردید و پیاز را هم که از وسط به دو نیم کردید را داخل قابلمه بریزید و حدود ۵ الی ۶ برابر حجم مواد آب اضافه کنید.

بهتر است در همین ابتدای کار کل آب آبگوشت را در قابلمه بریزید که طعم بگیرد و در حین کار نیازی به ریختن آب در آن نباشد. اما اگر دیدید وسط کار نیاز به آب است، حتما از آبجوش استفاده کنید.


آبگوشت یکی از غذا‌های سنتی است که اگر با ادویه مخصوص پخته شود، طعم فوق العاده‌ای می‌گیرد. با ما همراه باشید تا شما را با ادویه مخصوص آبگوشت آشنا…

همانطور که گفته شد، در این آبگوشت از پیاز نصف شده استفاده شده است که در آخر بتوانید آن را خارج کنید، اما اگر شما بخواهید می‌توانید پیاز را خرد کنید تا در آبگوشت بماند و آن را میل کنید.

حالا درب قابلمه را ببندید و شعله را زیاد کنید تا آب جوش آید و کف کند. وقتی دیدید روی سطح آب کف جمع شد، کف‌ها را با یک قاشق بردارید و دور بریزید. حالا زردچوبه و فلفل اضافه کنید و حرارت را ملایم کنید و درب قابلمه را ببندید تا همه‌ی مواد آرام آرام با هم بپزند.

بعد از ۲ الی ۳ ساعت که مواد با هم پخته شدند، سیب زمینی‌ها را بشویید و آن‌ها را از وسط نصف کنید و در صورت دلخواه همراه با لیمو عمانی به آبگوشت اضافه کنید. البته اگر لیمو عمانی بیشتر از یک ساعت در آبگوشت بماند ممکن است تلخ شود پس آن را پس از یک ساعت خارج کنید.

بعد از اینکه سیب زمین و لیمو عمانی را اضافه کردید، رب گوجه فرنگی و نمک را هم اضافه کنید و در صورت تمایل مقداری دارچین هم اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید.

آبگوشت سنتی در کل به ۴ ساعت پخت نیاز دارد که پس از گذشت این مدت حسابی روغن انداخته و جا میفتد. اگر می‌خواهید آبگوشت چرب تری داشته باشید می‌توانید در آخر دنبه‌ها را خارج کنید و آن‌ها را با گوشتکوب بکوبید و دوباره به آبگوشت اضافه کنید تا در همه جای آن پخش شود.

بیشتربخوانید:

طرز تهیه آبگوشت به و گردو اراکی

 

 

همه فوت و فن‌های پخت دیزی به روش سنتی


 فوت و فن‌های خوشمزه شدن دیزی

بهترین گوشت برای درست کردن آبگوشت سنتی گوشت گوسفند است، چون هم چربی زیادی دارد و هم لذیذتر است. البته شما بسته به ذائقه خود می‌توانید از گوشت با استخوان (قلم) گوسفندی و گوساله استفاده کنید.

البته برای خوشمزه‌تر شدن آبگوشت بهتر است از گوشت گوسفند همراه با کمی دنبه یا دنبالچه استفاده کنید. اگر از دنبه استفاده کردید، در مرحله آخر پخت آن‌ها را از آبگوشت خارج کنید و با نمک و پیاز بکوبید و به آبگوشت اضافه کنید.

توجه داشته باشید که حتما ۲۴ ساعت قبل از پخت، حبوبات را بخیسانید تا نفخ آن‌ها از بین برود. اگر دیدید پوست حبوبات جدا شده و روی سطح آب آمده اند، یعنی حبوبات شما کهنه هستند. پس آن‌ها را در یک حوله تمیز بریزید و بسایید تا پوست آن‌ها جدا شود.

راه دیگری که به از بین رفتن نفخ حبوبات کمک می‌کند، این است که حبوبات را بپزید و کفی که روی آب می‌آید را جدا کنید و بعد آن‌ها را به آبگوشت اضافه کنید. معمولا در تمام انواع آبگوشت‌ها از نخود و لوبیا استفاده می‌شود، اما نوع لوبیایی که بکار می‌رود در مناطق مختلف متفاوت است.

اگر می‌خواهید دیزی سنتی خوشمزه‌ای داشته باشید، آن را در دیگ سنگی درست کنید. البته ظروف سفالی، قابلمه چدنی و مسی نیز برای پخت آبگوشت مناسب هستند.

معمولا در تهیه آبگوشت از نمک، فلفل سیاه و زرد‌چوبه استفاده می‌شود، اما شما در صورت دلخواه می‌توانید از زعفران آب کرده، گرد لیمو و کمی زیره هم استفاده کنید. به هیچ وجه نمک را در مرحله اول اضافه نکنید، چون این کار باعث تیره شدن رنگ گوشت و سفت شدن و دیر پز شدن گوشت می‌شو.

اگر گوجه فرنگی بی رنگ بود و رنگ دلخواه به آبگوشت شما نداد، از یک قاشق رب گوجه فرنگی استفاده کنید. اما اگر می‌خواهید آبگوشت شما واقعا به سبک سنتی طبخ شود، از گوجه فرنگی خشک شده استفاده کنید. در قدیم، چون در تمام فصول گوجه فرنگی در دسترس نبود، از گوجه‌های خشک شده استفاده می‌شد.

برچسب ها: آبگوشت، دیزی تعداد بازديد: 291 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز