بیشتربخوانید:
در ایران دو نوع خورش کدو تهیه میشود؛ خورش کدو سبز و خورش کدو حلوایی یا کدو تنبل که مختص فصل پاییز و زمستان است. کدو تنبل مانند هدیهای پاییزی است که با رنگ گرم و زندهاش حال و هوای غمگین و خاکستری پاییز را عوض میکند. کدو حلوایی علاوه بر زیبایی، طعم بسیار لذیذی هم دارد و شیرینی مطلوبش برای غذا و دسر فوقالعاده مناسب است.
ما در دستور پخت این خورشت از ادویههایی مثل دارچین و هل استفاده کردهایم که به خاطر طبع گرمشان مکمل طعم کدو حلوایی هستند. استفاده از آلو بخارا هم رنگ و لعاب این خورشت را بیشتر میکند و طعم ملسی به آن میبخشد.
غذاهای اصیل و محلی شهرهای مختلف ایران بسیار متنوع هستند؛ برای هر فصلی دهها یا بلکه صدها غذای متناسب با آبوهوا و محصولات آن فصل وجود دارد. به آرشیو آموزش آشپزی دیجیکالا مگ سر بزنید تا دستور پخت انواع غذاها و دسرهای خوشمزه را مشاهده کنید.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه سوپ کدو حلوایی با شیر
مواد لازم برای ۴ نفر
کدو حلوایی: ۷ تکه بزرگ
گوشت خورشتی: ۲۵۰ گرم
آلو بخارا: ۱۲ عدد
پیاز: ۱ عدد بزرگ
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
زعفران: به میزان لازم
کره: ۲۵ گرم
لیمو ترش: ۱ عدد
ادویه کاری، دارچین، زردچوبه، پودر هل، نمک و شکر: به میزان لازم
بیشتربخوانید:
طرز تهیه خورشت کدو حلوایی ؛ یک خورشت متفاوت
طرز تهیه خورش کدو حلوایی
۱. پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید و در روغن تفت دهید تا طلائی شود.
۲. زمانی که پیاز طلائی شد، گوشت را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. زردچوبه، پودر کاری و دارچین را اضافه کنید و تفت دهید. سپس تا جایی که روی گوشتها را بگیرد آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید برای ۲ ساعت گوشت در قابلمه با در بسته بپزد. اگر حین پخت گوشت آب آن کم شد، به میزان لازم آب جوش به آن اضافه کنید.
بیشتربخوانید:
کیک کدو حلوایی و گردو، یک عصرانه کم کالری پاییزی +طرز تهیه
۳. در حین پخت گوشت دو طرف تکههای کدو حلوایی برش داده شده را در کره و مقداری روغن تفت دهید و از تابه خارج کنید.
۴. بعد از خارج کردن کدوها از تابه، رب گوجه فرنگی را در همان تابه با روغن و کرهی باقیمانده به مدت ۵ تا ۶ دقیقه تفت دهید.
۵. وقتی گوشت کاملا پخت، رب گوجه فرنگی تفت داده شده را به آن اضافه و میزان آب خورش را تنظیم کنید. حالا نمک، نوک قاشق چایخوری پودر هل، آب لیمو ترش، کمی شکر و به دلخواه ۱ قاشق غذاخوری گلاب به مواد اضافه کنید. وقتی به طعم دلخواه رسیدید، اجازه دهید سس خورشت به جوش بیاید.
نکته: طعم این خورش باید ملس باشد، ولی نباید به آن زیاد شکر اضافه کنید، چون خود کدوها شیرین هستند. همچنین باید مراقب باشید طعم هل قالب نباشد.
۶. وقتی غلظت و طعم خورش کاملا تنظیم شد، کدوهای سرخ شده و آلو بخارا را به آن اضافه کنید و اجازه دهید ۳۰ دقیقه با در بسته بپزند. دقت کنید که کدوها بیش از حد نپزند و له نشوند.
۷. خورش کدو حلوایی آماده شده را در ظرف سرو ریخته و به دلخواه تزئین کنید. نوش جان!