با یک سوپ پاییزی سالم و خوشمزه چطورید؟ برخی افراد منتظرند فصل پاییز از راه برسد تا انواع و اقسام خوراکیها و غذاها را با کدو حلوایی درست کنند. سوپ کدو حلوایی با شیر و تزیین خامه با آن بافت نرم و مخملی یک گزینه عالی برای روزهای سرد، دورهمیها و حتی به عنوان پیش غذاهای مهمانیهای مجلسی و رسمی در اغلب کشورهای دنیاست. طرز تهیه سوپ کدو حلوایی با شیر و نکات مهم خوشمزه و مجلسی شدن سوپ کدو حلوایی را در ادامه بخوانید.
مواد لازم
کدو حلوایی: ۱ کیلوگرم
پیاز: ۱ عدد کوچک
کره: ۲ قاشق غذاخوری
هویج: ۱ عدد
پیاز: ۱ عدد
سیب زمینی: ۲ عدد
زنجبیل: ۱ قاشق چایخوری
ادویه شامل: کاری، فلفل، پاپریکا و زردچوبه به مقدار لازم
استاک مرغ یا گوشت: ۴ لیوان فرانسوی دستهدار
شیر نارگیل یا شیر معمولی: ۱/۲ لیوان فرانسوی
جعفری ساطوری خرد شده: برای تزیین سوپ
خامه صبحانه: برای تزیین سوپ
بیشتربخوانید:
سوپ کدو حلوایی و سیب
سوپ کدو حلوایی و برنج + طرز تهیه
طرز تهیه
درست کردن سوپ مقوی و بسیار خوشمزه کدو حلوایی مجلسی با شیر اصلا کار سختی نیست. کافی است کدو حلوایی را بشورید و پوست بگیرید و به صورت مکعبی تکه تکه کنید. پیاز را نگینی خرد کنید و با کره و چند قطره روغن مایع تفت دهید تا نرم شود. سپس کدو حلوایی و سیب زمینی مکعبی خرد شده را هم اضافه کنید و تفت دهید. حالا تمام مواد گفته شده به جز شیر نارگیل را با ۴ لیوان فرانسوی دسته دار استاک مرغ را گوشت بپزید. وقتی کدو حلوایی حسابی پخت مواد داخل قابلمه را با گوشتکوب برقی یا غذاساز پوره کنید. سپس ½ شیر معمولی یا شیر نارگیل به مواد پوره شده اضافه کنید و روش شعله ملایم گاز بپزید تا غلیظ شود و جا بیفتد. سپس روی سوپ کدو حلوایی را با مقداری خامه صبحانه و جعفری تازه ساطوری خرد شده تزیین کنید.
نکات مهم خوشمزه و مجلسی شدن سوپ کدو حلوایی
*برای خوشمزه شدن سوپ کدو حلوایی از کدو حلواییهای خیلی بزرگ و پیر استفاده نکنید. برای اینکه سوپ خوشرنگی داشته باشید از کدو حلوایی نارنجی استفاده کنید.
*برای خوشمزه شدن سوپ کدو حلوایی کمی جوز هندی هم میتوانید به ادویه آن اضافه کنید.
*برای مقوی شدن سوپ کدو حلوایی حتما از حتما از استاک مرغ یا گوشت استفاده کنید.
*میوهها و سبزیجات نارنجی و زرد رنگ سرشار از بتاکاروتن هستند. در فصل پاییز و زمستان برای تهیه انواع غذا حتما از سیب زمینی شیرین، هویج و کدو حلوایی در آشپزی انواع غذا استفاده کنید.
*برخی سوپ کدو حلوایی را به سبک آلمانی درست میکنند. در این صورت ۱ عدد سیب درختی، ۱ عدد تره فرنگی تازه و ۱ سافه کرفس هم به مواد سوپ باید اضافه کنید. کدو و سبزیجات شسته شده را ریز خرد کنید. تره فرنگی را با کمی کره و روغن تفت دهید و سپس کرفس، سیب درختی، سیب زمینی و زنجبیل را به تره فرنگی تفت خورده اضافه کنید و همه را تفت دهید. سبزیجات را با کمی آب بپزید، سپس تمام مواد را با غذاساز پوره کنید و نمک و فلفلش را اندازه کنید. مقداری خامه صبحانه اضافه کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم گاز سوپ جا بیفتد. بعد از سرو سوپ روی آن را با خامه و جعفری تازه ساطوری خرد شده و در صورت دلخواه مغز تخمه کدو و … تزیین کنید.
منبع: مجله کوروش