Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 03:52

13
مهر
طرز تهیه کاری پلو شیرازی

طرز تهیه کاری پلو شیرازی

در این مطلب روش تهیه کاری پلو شیرازی آموزش داده شده است.

کاری پلو یکی از غذا‌های برنجی محبوب و پرطرفدار منسوب به شیراز است. پخت این غذا آسان و به قدری خوشمزه است که در شهر‌های دیگر هم یک غذای رایج محسوب می‌شود. استفاده از ادویه کاری در این غذا به آن طبعی گرم و عطر و طعمی خوش می‌دهد. ادویه کاری در آشپزی ایرانی و حتی بین‌المللی یک ادویه شناخته شده و ضروری است. این ادویه مخلوطی از چندین چاشنی معطر مثل هل، زردچوبه، گشنیز و… است و خواص دارویی درمانی بسیاری به غذا‌ها می‌بخشد. خاستگاه اصلی ادویه کاری کشور هندوستان است. از خواص دارویی درمانی ادویه کاری می‌توان به خاصیت ضدچربی آن در خنثی کردن چربی غذا‌ها و دفع ضرر‌های آن از بدن اشاره کرد. از دیگر فایده‌های این ادویه تقویت حافظه، کاهش چین و چروک پوست، لاغری سریع، تقویت عملکرد دستگاه گوارش و درمان بی‌خوابی است و در بازار یک چاشنی غذایی پرخاصیت و ارزشمند شناخته می‌شود. از خواص ادویه کاری که بگذریم، وجود چاشنی‌های دیگر از جمله زعفران در کاری پلو شیرازی علاوه بر بالا بردن ارزش غذایی جنبه درمانی به این پلو داده است. در ادامه همراه باشید تا طرز تهیه کاری پلو شیرازی را به شما آموزش دهیم.

 

بیشتربخوانید:

طرز تهیه خرما پلوی اهوازی

 

 

مواد لازم برای تهیه کاری پلو شیرازی

مرغ............. شش قطعه

ادویه کاری............... سه قاشق غذاخوری

برنج............... چهار پیمانه

سیب‌زمینی........... سه عدد

نخودفرنگی................ ۱۰۰ گرم

پیاز متوسط................. دو عدد

زعفران ................یک قاشق چای‌خوری

روغن.............. (حیوانی) سه قاشق غذاخوری

نمک، فلفل و زردچوبه.............. به مقدار لازم

آب............. دو پیمانه

 

بیشتربخوانید:

پلو مراکشی + طرز تهیه

طرز تهیه زیره پلوی کرمانی

 

 

طرز تهیه کاری پلو شیرازی

ابتدا در یک ظرف مقداری روغن بریزید و سپس پیاز را در ابعاد کوچک خرد کرده و شروع به تفت دادن پیاز روی حرارت متوسط گاز کنید. سپس نمک، فلفل و زردچوبه را هم به اندازه دلخواه به آن اضافه کنید. مرغ را هم می‌توانید از قبل با آب پخته و نیم پز کنید. بعد از طلایی شدن و پخت پیاز، مرغ پخته را هم به ماهیتابه اضافه کرده و به همراه پیاز تفت دهید. بعد از تفت کامل مرغ، دو پیمانه آب هم به مواد اضافه کنید. مواد را روی شعله ملایم بگذارید تا آب آن کم شود.

بعد از کم شدن آب خورش مواد را مجددا با روغن حیوانی سرخ کنید. در آخر کاری و زعفران را به آن‌ها اضافه کنید، زعفران را از قبل بسابید. هنگام سرخ شدن مواد بهتر است که برنج را از قبل در آب نمک گذاشته و آن را بجوشانید و آبکشی کنید. نخودفرنگی‌ها را هم جداگانه با آب بپزید تا نرم شوند. سپس در قابلمه‌ای مناسب ابتدا یک لایه برنج ریخته سپس مقداری از مواد را به همراه نخود فرنگی پخته در لابه لای پلو بریزید و به همین ترتیب ادامه دهید. سپس پلو را روی شعله ملایم بگذارید تا با مواد مخلوط دم بکشد.

در این فاصله سیب زمینی‌ها را هم سرخ کرده و در ظرف جدا سرو کنید. بعد از دم کشیدن پلو می‌توانید آن را سرو و نوش جان کنید.


نکات

مقدار استفاده از پودر کاری کاملا به ذائقه غذایی شما بستگی دارد.
علاوه بر مرغ، از گوشت یا حتی ماهی تن هم می‌توانید در تهیه پلو استفاده کنید.
روغن حیوانی که ما در این دستور استفاده کردیم را می‌توانید با روغن زیتون یا روغن سرخ کردنی جایگزین کنید.

 

منبع: کتاب کاله

برچسب ها: آموزش آشپزی، ادویه کاری، طرز تهیه، کاری پلو، کاری پلو شیرازی، طرز تهیه کاری پلو تعداد بازديد: 313 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز