بیشتربخوانید:
طرز تهیه خرما پلوی اهوازی
مواد لازم برای تهیه کاری پلو شیرازی
مرغ............. شش قطعه
ادویه کاری............... سه قاشق غذاخوری
برنج............... چهار پیمانه
سیبزمینی........... سه عدد
نخودفرنگی................ ۱۰۰ گرم
پیاز متوسط................. دو عدد
زعفران ................یک قاشق چایخوری
روغن.............. (حیوانی) سه قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه.............. به مقدار لازم
آب............. دو پیمانه
بیشتربخوانید:
پلو مراکشی + طرز تهیه
طرز تهیه زیره پلوی کرمانی
طرز تهیه کاری پلو شیرازی
ابتدا در یک ظرف مقداری روغن بریزید و سپس پیاز را در ابعاد کوچک خرد کرده و شروع به تفت دادن پیاز روی حرارت متوسط گاز کنید. سپس نمک، فلفل و زردچوبه را هم به اندازه دلخواه به آن اضافه کنید. مرغ را هم میتوانید از قبل با آب پخته و نیم پز کنید. بعد از طلایی شدن و پخت پیاز، مرغ پخته را هم به ماهیتابه اضافه کرده و به همراه پیاز تفت دهید. بعد از تفت کامل مرغ، دو پیمانه آب هم به مواد اضافه کنید. مواد را روی شعله ملایم بگذارید تا آب آن کم شود.
بعد از کم شدن آب خورش مواد را مجددا با روغن حیوانی سرخ کنید. در آخر کاری و زعفران را به آنها اضافه کنید، زعفران را از قبل بسابید. هنگام سرخ شدن مواد بهتر است که برنج را از قبل در آب نمک گذاشته و آن را بجوشانید و آبکشی کنید. نخودفرنگیها را هم جداگانه با آب بپزید تا نرم شوند. سپس در قابلمهای مناسب ابتدا یک لایه برنج ریخته سپس مقداری از مواد را به همراه نخود فرنگی پخته در لابه لای پلو بریزید و به همین ترتیب ادامه دهید. سپس پلو را روی شعله ملایم بگذارید تا با مواد مخلوط دم بکشد.
در این فاصله سیب زمینیها را هم سرخ کرده و در ظرف جدا سرو کنید. بعد از دم کشیدن پلو میتوانید آن را سرو و نوش جان کنید.
نکات
مقدار استفاده از پودر کاری کاملا به ذائقه غذایی شما بستگی دارد.
علاوه بر مرغ، از گوشت یا حتی ماهی تن هم میتوانید در تهیه پلو استفاده کنید.
روغن حیوانی که ما در این دستور استفاده کردیم را میتوانید با روغن زیتون یا روغن سرخ کردنی جایگزین کنید.
منبع: کتاب کاله