معصومه فلاحی :
مواد لازم برای 4-6 نفر
آب جوش.............. یکدوم پیمانه (125 میلیلیتر)
روغن مایع .............. یکدوم پیمانه
رشته پلویی.............. ۲۰۰ گرم
برنج۴.............. پیمانه (600 گرم)
کره گیاهی.............. ۵۰ گرم
نمک، فلفل و زردچوبه.............. به میزان لازم
زعفران .............. حلکرده به میزان لازم
ماست پرچرب.............. ۸۰۰ گرم
زرده تخممرغ.............. ۲ عدد
پودر هل.............. ۱ قاشق چایخوری
بیشتر بخوانید:
سبزی پلو با کیلکای برشته
سوتی پلو + طرز تهیه
پیاز ریز خرد کرده.............. ۱ عدد
روغن.............. به میزان لازم
گوشت چرخکرده .............. ۳۰۰ گرم
نمک، فلفل و زردچوبه.............. به میزان لازم
رب گوجه فرنگی.............. ۱ قاشق سوپخوری
کشمش خیس کرده.............. ۱۰۰ گرم
روش تهیه
آب را روی حرارت به جوش آورید. آنگاه ۱ قاشق روغن مایع اضافه کرده و رشته پلویی را بیفزائید. حالا به مدت ۸-۱۰ دقیقه زمان دهید تا رشته نرم شود. سپس در صافی بریزید و کنار بگذارید. برنج را با ۶ پیمانه آب و ۵۰ گرم کره و نمک بهصورت کته درآورید تا جایی که آب آن جمع شود. آنگاه در ظرفی دیگر زعفران، ماست، زرده تخممرغ، نمک، فلفل و هل را اضافه کرده و هم بزنید تا یکدست شود. برنج و رشته پلویی را بیفزائید و مخلوط کنید تا برنج با کل مواد یکدست شود. سپس کف و دیوارة قالب یا تابة مورد نظر را با کره چرب کنید و نیمی از مواد تهچین را در آن بریزید و سطح آن را صاف کنید. حالا مواد میانی را اضافه کنید، ولی از کنارههای ظرف ۱ سانتیمتر فاصله دهید. باقیماندة مواد تهچین را بیفزائید و کاملا سطح روی آن را صاف کنید. اکنون تهچین را در فر گرم کرده با دمای۱۸۰درجة سانتیگراد به مدت ۱ساعت بپزید تا کاملا برشته شود.
بیشتر بخوانید:
عدس پلوی عربی با مرغ + طرز تهیه
ساطری پلو؛ غذای محلی خراسان
روش تهیه مواد میانی
پیاز را در روغن تفت دهید. آنگاه گوشت، نمک، فلفل و زردچوبه را بیفزائید تا گوشت تغییر رنگ بدهد. حالا رب گوجهفرنگی را اضافه کنید و تفت دهید. سپس کشمش را افزوده و کنار بگذارید.
یادآوری
حتما برای طبخ مواد میانی از روغن کم استفاده کنید یا بعد از پخت در صافی بریزید تا کاملا روغن اضافه آن خارج شود.