پنیر یکی از مواد غذایی بسیار مقوی است. اما همه نمی توانند از این غذای مقوی بهره ببرند. کسانی که به لاکتوز حساسیت دارند و یا رژیم گیاهخواری دارند نمی توانند از این مادّه غذایی استفاده کنند. اما خوشبختانه برای این مشکل راه حلی وجود دارد که می توان به کمک آن ها از مصرف محصولات حیوانی خودداری کرد.
راه های بسیاری برای تهیه پنیر گیاهی وجود دارد. در این مطلب می خواهیم شما را با چند روش خلاقانه برای تهیه پنیر گیاهی آشنا کنیم.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه پنیر خانگی با سرکه و آبلیمو
طرز تهیه پنیر ارگانیک و سالم
برای تهیه پنیر گیاهی، فقط از محصولات گیاهی باید استفاده کنید که این درست بر خلاف آن چیزی است که در پنیرهای سنتی اتفاق می افتد؛ پنیرهای حیوانی از کازئین به وجود می آید؛ کازئین نوعی پروتئین است که از گاو، گوسفند یا بز گرفته می شود.
پنیرهای گیاهی نسبت به پنیرهای حیوانی مقدار کمتری کلسترول، چربی و گلوسید دارند. علاوه بر این، پنیرهای گیاهی سدیم و قند ندارند و منبع انواع پروتئین هستند.
پنیر گیاهی نیازهای غذایی کسانی را که به لاکتور آلرژی دارند تامین می کند. این پنیر مورد علاقه کسانی که محصولات لبنی دوست ندارند هم می باشد.
علاوه بر این، تهیه این پنیر برای کسانی که باید رژیم غذایی سبکی دنبال کنند هم مناسب است. در ادامه به طرز تهیه ۳ نوع پنیر گیاهی اشاره خواهیم کرد.
۱- پنیر گیاهی با نخود فرنگی
تهیه این پنیر بسیار آسان است و می توان از آن در سالاد و ساندویچ استفاده کرد یا حتی با تکه ای نان خورد.
مواد لازم :
- ۱ لیتر آب
- نمک (به میزان لازم)
- پاپریکا (در صورت تمایل)
- پودر سیر (۵ گرم)
- روغن زیتون
- ۲ پیمانه نخود فرنگی
- ۶ قاشق سوپخوری مخمر
طرز تهیه :
نخود فرنگی ها را در آب سرد فراوان بگذارید تا از شب قبل خیس بخورد. روز بعد آب نخود فرنگی را خالی کنید و یک لیتر آب سرد به آن اضافه کنید و داخل میکسر بریزید.
مواد را از داخل صافی ریزی رد کنید، سپس آن را درون قابلمه بریزید و روی شعله ملایم بگذارید و آن را مرتب هم بزنید تا سفت شود.
زمانی که شروع به جوشیدن کرد، مخمر و روغن را به آن اضافه کنید و سپس نمک و پودر سیر و پاپریکا را در صورت تمایل به آن اضافه کنید.
هم زدن را ادامه دهید تا ترکیب حالت کرم مانند به خود بگیرد. یک قالب را با روغن زیتون چرب کنید و ترکیب آماده شده را داخل آن بریزید.
ترکیب را به مدت حداقل یک ساعت داخل یخچال بگذارید و سپس آن را از قالب بیرون آورید.
۲- پنیر گیاهی با بادام
تهیه پنیر گیاهی با بادام در خانه بسیار آسان است. این پنیر بسیار خوش طعم و سالم است.
مواد لازم :
- ۲ پیمانه مغز بادام
- ۶ قاشق سوپخوری روغن زیتون
- ۴ قاشق سوپخوری آبلیمو
- ۱ لیوان آب
- رزماری خشک (در صورت تمایل)
- پودر سیر
- نمک (در صورت تمایل)
طرز تهیه :
بادام ها را ۲۴ ساعت در آب بگذارید تا خیس بخورند. آب آن را بگیرید و بادام ها را به همراه آبلیمو، آب، روغن زیتون و ادویه مورد علاقه خود در میکسر بریزید.
این ترکیب را در یک کیسه پارچه ای بریزید تا آب آن برود و تمام شب آن را درون کیسه در یخچال بگذارید تا کاملاً آب آن کشیده شود.
قالب را چرب کنید و پنیر را در آن بگذارید و به مدت ۵۰ دقیقه آن را در دمای زیر ۱۰۰ درجه قرار دهید. حال به راحتی می توانید پنیر را از قالب جدا کنید.
۳- پنیر گیاهی با سیب زمینی و هویج
مواد لازم برای تهیه این پنیر گیاهی به راحتی همه جا پیدا می شوند و بسیار اقتصادی هستند. این پنیر بسیار سریع تهیه می شود. این پنیر خوش طعم برای صبحانه بسیار مناسب است.
مواد لازم :
- ۲ پیمانه سیب زمینی پوست کنده و نگینی شده (۴۰۰ گرم)
- ۱ پیمانه هویج پوست کنده و مربعی بریده شده (۲۰۰ گرم)
- ۵ قاشق سوپخوری روغن زیتون (۷۰ میلی لیتر)
- ۲ قاشق سوپخوری آبلیمو (۳۰ میلی لیتر)
- نصف پیمانه آب (۱۲۰ میلی لیتر)
- نصف پیمانه مخمر آبجو (۱۰۰ گرم)
- نمک و پاپریکا (در صورت تمایل)
- پودر سیر (۵ گرم)
طرز تهیه :
سیب زمینی و هویج را بپزید تا کاملا نرم شود. آب آن ها را بگیرید اما نیمی از آن را نگه دارید.
سیب زمینی و هویج پخته شده را با آب باقی مانده مخلوط کنید تا ترکیبی کرم مانند به دست آید. ترکیب را در یخچال بگذارید تا کاملاً سرد شود.
منبع : دلگرم