سنگ سیر
مواد لازم برای 4 نفر:
برنج آش یا نیم كوب .........................یک دوم پیمانه
عدس.............................................یک و یک دوم پیمانه
آب گوشت یا قلم گوساله ......................۳ تا ۴ پیمانه
نمک، فلفل، ادویه ............................به مقدار لا زم
گوشت چرخكرده ی گوسفندی............۳۰۰ تا ۵۰۰ گرم
پیاز رنده شده............................................۱ عدد متوسط
روغن سرخ كردنی................................مقداری
كشک................................................یک و یک دوم پیمانه
آب.....................................................مقداری
پیاز داغ...............................................۳ قاشق غذاخوری
روش تهیه :
برنج و عدس را به مدت یک ساعت بخیسانید. بعد آب آن را صاف كنید همراه با مقداری آب اضافی، آن ها را نیم پز كنید. بعد آب گوشت را همراه با نمک و فلفل بیفزائید و حرارت را كم كنید تا عدس و برنج كاملا بپزد.
مقداری نمک، فلفل و ادویه به گوشت اضافه كنید و همراه با پیاز رنده شده ورز دهید و از این مخلوط، كوفته های قلقلی یک اندازه تهیه و در روغن سرخ كنید. كشک را جداگانه با مقداری آب به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید. بعد از پخته شدن عدس و برنج، آن را در كاسه بریزید و روی آن را با كشک، كوفته قلقلی و پیاز داغ تزئین كنید می توان به پیاز داغ زردچوبه زد تا طلا ئی رنگ شود.
یادآوری!
این غذا را معمولا با گوشت غاز تهیه می كنند كه قلقلی شده باشد.