منیژه غفوری
مواد لازم برای 6 عدد
پودر مایه خمیر 8 گرم
آب ولرم 250 میلی لیتر (1 پیمانه)
شكر 1 پینچ
آرد 400 گرم
نمك یك دوم قاشق چایخوری
پنیر خامهای 180 گرم
سالامی خرد كرده 18 ورق
گوجه فرنگی خشك در روغن زیتون (خرد كرده) 12 عدد
جعفری خرد كرده 1 قاشق چایخوری
روغن زیتون به میزان لازم
نمك و فلفل به میزان لازم
روش تهیه كالزونه Calzone
مایه خمیر،آب، شكر و2 قاشق سوپخوری از آرد را در ظرف مناسبی بریزید، رویش را بپوشانید وكنار بگذارید تا مایه خمیر فعال شود. آنگاه باقیمانده آرد و نمك را در ظرف دیگری بریزید و مایه خمیر ور آمده را به آن بیفزائید و مخلوط كنید تا خمیر مناسبی به دست آید.
سپس خمیر را ورز دهید تا صاف و یكدست شود و آن را در كاسه چربكرده، بگذارید. رویش را با سلیفون چربكرده بپوشانید و حدود یك ساعت در محیط آشپزخانه نگه دارید تا حجمش دو برابر شود. حالا فر را با دمای 200 درجه سانتیگراد گرم كنید و خمیر را به شش قسمت مساوی تقسیم نمائید. اكنون هر تكه خمیر را با وردنه باز كنید و در سینی چربكرده بگذارید.
حالا روی نیمی از دایرههای خمیر، پنیر بمالید و سالامی،گوجه فرنگی خشك و جعفری بپاشید. اینك روی مواد، اندكی روغن زیتون، نمك و فلفل بپاشید و نیمه دیگر خمیر را روی مواد میانی تا كنید تا به شكل نیم دایره در آید. آنگاه لبههای خمیر را با چنگال بفشارید تا به هم بچسبد.
سپس كالزونه را در حدود 15 – 20 دقیقه، در فر بپزید. اكنون كالزونه را برای پذیرائی، در ظرف مناسبی قرار دهید و با سس گوجه فرنگی میل كنید.
یادآوری: میتوانید برای به دست آوردن كیفیت بهتر، كالزونه را پس از پر كردن با مواد میانی 15-20 دقیقه، در دمای آشپزخانه نگه دارید تا دوباره حجم خمیر افزایش پیدا كند و بعد آن را در فر بپزید.