معصومه عیوضی
مواد لازم آش تُرش باقلا
برای 6 نفر
مخلوط نخود و لوبیا قرمز 150 گرم
برنج نیمدانه 100 گرم
باقلای زرد (لپه باقلا) 100 گرم
سبزی خرد كرده 1 كیلوگرم (تره، جعفری، گشنیز)
آلوی ترش (خیسانده) 250 گرم
پیاز سرخكرده 2 قاشق سوپخوری
نمك، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
سیرداغ (دلخواه) 1 قاشق سوپخوری
پیاز سرخكردة اضافی 3 قاشق سوپخوری
روش تهیه آش تُرش باقلا
نخود و لوبیا را بخیسانید و بپزید. آنگاه برنج و باقلا زرد را در قابلمه بریزید و به مقدار كافی آب به آن بیفزائید. سپس قابلمه را روی اجاق بگذارید و برنج و باقلا را بپزید. حالا نخود و لوبیا را همراه با سبزی و آلو درون آش بریزید و پس از چند جوش، پیاز سرخكرده، نمك، فلفل و زردچوبه را به آن بیفزائید. اكنون آش را روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد و جا بیفتد.
اینك آش را برای پذیرائی، در ظرف مناسبی بكشید و با پیازداغ، سیرداغ و كوفته ریزه بیارائید.
یادآوری 1: برای تهیة كوفتهریزه؛ 100 گرم سویای دانهریز را بخیسانید و آبش را بگیرید. آنگاه سویا را با نمك، فلفل و پیاز رنده كرده مخلوط كنید و از آن كوفتهریزه بسازید. سپس كوفتهریزهها را در روغن سرخ كنید.
یادآوری 2: در صورت دلخواه میتوانید قدری نعنا داغ روی آش بدهید.