اعظم گلزارمنش
مواد لازم خورش لوبیای ارومیه
برای 4-6 نفر
لوبیا چیتی 170 گرم
روغن مایع به میزان لازم
گوشت مغز ران یا ماهیچه 400 گرم
پیازداغ 2 قاشق سوپخوری
نمك و فلفل به میزان لازم
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
رب گوجهفرنگی 1 قاشق سوپخوری
آب جوش 1 لیتر (4 پیمانه)
بادمجان سرخكرده 3 عدد
گوجهفرنگی حلقهای خرد كرده 2 عدد
غوره 40 گرم
آبغوره 50 میلیلیتر (حدود یك چهارم پیمانه)
زعفران حلكرده 2 قاشق سوپخوری
سیبزمینی خلالی خرد كرده 2 عدد متوسط
روش تهیه خورش لوبیای ارومیه
لوبیا را بخیسانید و اندكی روغن، در قابلمه مناسبی بریزید و روی اجاق قرار دهید. آنگاه گوشت و پیازداغ را بیفزائید و تفت دهید. حالا فلفل، زردچوبه و رب گوجهفرنگی را افزوده و 2 دقیقه دیگر، تفت دهید. سپس لوبیا و آبجوش را هم درون خورش بریزید و روی حرارت ملایم، بپزید.
اكنون بادمجان، گوجهفرنگی، غوره، آبغوره، نمك و زعفران را بیفزائید و بگذارید خورش جا بیفتد. در این میان، سیبزمینیها را سرخ كنید. حالا خورش را برای پذیرائی در ظرف مناسبی بكشید و سیبزمینی سرخكرده را رویش بریزید.