سحر سامانی
مواد لازم برای 4 نفر
روغن حیوانی مرغوب 2 قاشق سوپخوری
پیاز خردكرده 2 عدد متوسط
گوشت گوسفند خردكرده 500 گرم
زردچوبه و فلفل به میزان لازم
رب گوجهفرنگی 1 قاشق سوپخوری
خلال بادام 200 گرم
نمك به میزان لازم
لیموعمانی 4 عدد
زرشك 50 گرم
زعفران حلكرده 2 قاشق سوپخوری
روش تهیه خورش خلال بادام
روغن را در قابلمه مناسبی بریزید و روی اجاق آب كنید. اكنون پیاز را بیفزائید و تفت دهید تا طلائی رنگ شود. آنگاه گوشت را بیفزائید و تفت دهید. سپس زردچوبه، فلفل و رب گوجهفرنگی را درون گوشت بریزید و 2 دقیقهی دیگر آن را تفت دهید. حالا یك لیتر آب به آن بیفزائید و بگذارید گوشت، نیمپز شود.
در اواسط پختن گوشت، خلال بادام، نمك و لیموعمانی را نیز بیفزائید و بگذارید خورش، روی حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد. اینك زرشك را در روغن تفت دهید، زعفران را به آن بیفزائید و این مخلوط را هم درون خورش بریزید، پس از 10 دقیقه، خورش خلال را از روی حرارت بردارید و برای پذیرائی در ظرف مناسبی بكشید و با برنج میل كنید.
یادآوری: در كرمانشاه، این خورش را با زرشك سیاه تهیه میكنند. این نوع زرشك در كوهستانهای غربی ایران یافت میشود و ترشی آن نسبت به زرشك قرمز كمتر است.