اعظم گلزارمنش
مواد لازم برای 12 برش
شكر 250 گرم
آب 125 میلیلیتر (یكدوم پیمانه)
آبلیموی تازه 2 قاشق سوپخوری
برنجك بدون نمك 2 پیمانه (60 گرم)
روش تهیه برنجك
شكر، آب و آبلیمو را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم اجاق بگذارید تا شكر حل شود. آنگاه شربت را بجوشانید تا اندكی غلیظ شود. همینكه شربت خنك شد، برنجك را به آن بیفزائید و مخلوط كنید. سپس قالب باقلوا را به اندازه 20×20 سانتیمتر، با نایلون محافظ بپوشانید و مخلوط برنجك و شربت را در آن بریزید و با پشت قاشق بفشارید.
حالا روی برنجك را بپوشانید و 5 ساعت در دمای محیط نگه دارید. اینك برنجك را از قالب درآورید و با چاقوی ارهای ببرید و با پسته خرد كرده بیارائید. اكنون برنجك را برای پذیرائی در دیس زیبائی بچینید.
روش تهیه برنجك: 180 گرم برنج ایرانی را بشوئید و به مدت 8 ساعت در آب داغ بخیسانید. حالا 500 میلیلیتر (2 پیمانه) آب در قابلمه مناسبی بریزید و روی اجاق بجوشانید. آنگاه برنج خیسانده را در آب جوش بریزید و بگذارید مغز برنج اندكی نرم شود. سپس آن را در آبكش بریزید، رویش آب ولرم بدهید و بگذارید آبش كاملاً كشیده شود.
اینك برنج را روی پارچه نخی تمیزی پهن كنید تا كاملاً خشك شود. اكنون به كمك لبه چاقو، برنج را از پارچه جدا كنید و در كاسه بریزید. آنگاه در قابلمه مناسبی قدری روغن بریزید و روی اجاق داغ كنید. اكنون هر بار به اندازه 1 قاشق سوپخوری از برنج را در روغن بریزید و همینكه پف كرد، آن را در صافی بریزید تا روغن اضافیش گرفته شود.
یادآوری: چسبیدن برنج آبكشیده به پارچه، كاملاً طبیعی است. از این رو آن را با لبه چاقو بتراشید و از پارچه جدا كنید.