لیلا آیاتی صفت
مواد لازم برای 8 عدد
آرد سفید 225 گرم
آرد نان 80 گرم
نمك یكدوم قاشق چایخوری
روغن مایع 1 قاشق سوپخوری
آب ولرم حدود 180 میلیلیتر (سهچهارم پیمانه)
مواد لازم میانی
روغن مایع 1 قاشق سوپخوری
پیاز خردكرده 1 عدد متوسط (150 گرم)
سیر له كرده 2 حبه
زیره آسیابكرده 1 قاشق چایخوری
ادویه گرام ماسالا 1 قاشق چایخوری
پودر خردل 1 قاشق سوپخوری
زردچوبه یكدوم قاشق چایخوری
دال عدس (عدس قرمز) 100 گرم (یكدوم پیمانه)
آب مرغ 500 میلیلیتر (2 پیمانه)
اسفناج رشتهای خردكرده 250 گرم
روش تهیه چاپاتی عدس و اسفناج
هر دو آرد و نمك را در كاسه بزرگی الك كنید و روغن را به آن بیفزائید. آنگاه آب را كمكم بیفزائید و مخلوط كنید تا خمیر مناسبی به دست آید. سپس خمیر را روی سطح آرد پاشیده 10 دقیقه ورز دهید و در كاسه چربكرده بگذارید. رویش را بپوشانید و 1 ساعت در دمای محیط نگه دارید.
حالا خمیر را به 16 قسمت مساوی تقسیم كنید و هر قسمت را به قطر تقریبی 14 سانتیمتر باز كنید. مابین لایههای خمیر نایلون بگذارید تا به هم نچسبند و آنها را روی هم بچینید. اكنون روی 8 دایره خمیر را با مواد میانی بپوشانید به گونهای كه از اطراف خمیر حدود 1 سانتیمتر خالی بماند.
لبههای خمیر را با آب مرطوب كنید و با باقیمانده دایرههای خمیر روی مواد میانی را بپوشانید و لبههای دو خمیر را خوب به هم بچسبانید. حالا گریل برقی یا تابه چدنی را گرم كنید و چاپاتیهای پر كرده را یكییكی روی گریل بگذارید تا بپزد و برشته و طلائی رنگ شود. اینك چاپاتی را برای پذیرائی در دیس مناسبی قرار دهید و گرم میل كنید.
روش تهیه مایه میانی: روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی اجاق قرار دهید. پیاز و سیر را بیفزائید و تفت دهید تا طلائی رنگ شوند. سپس ادویهها را بیفزائید و مخلوط كنید تا عطرشان بلند شود.
آنگاه عدس شسته و آبرفته را همراه با آب مرغ به آن اضافه كنید و بدون گذاشتن در تابه، عدس را به مدت تقریبی 20 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد و آبش كشیده شود، حالا اسفناج را بیفزائید و مخلوط كنید و همینكه این مایه خنك شد، آن را مصرف نمائید.