اعظم گلزارمنش
مواد لازم برای 3 پیمانه
بادمجان 1 كیلوگرم
سیر له كرده 3 حبه
گلپر 1 قاشق سوپخوری
ریحان نازخاتونی ریز خرد كرده و سائیده 1 دسته
جعفری ریز خرد كرده و سائیده نصف یك دسته
نمك 1 قاشق چایخوری
آبغوره یا آب انارترش 250 میلیلیتر (1 پیمانه)
روش تهیه نازخاتون با بادمجان
بادمجانها را بشوئید، چند سوراخ رویشان ایجاد كنید و آنها را كبابی نمائید. حالا پوستشان را بگیرید و بادمجان كبابی را ساطوری كنید و در ظرف مناسبی بریزید. سیر، گلپر، ریحان، جعفری، نمك و آبغوره را بیفزائید و مخلوط كنید. سپس نازخاتون را دستكم یك ساعت در یخچال نگهدارید تا آمادهی مصرف شود.
یادآوری: چناچنه ریحان ناز خاتونی در دسترستان نبود، به همان میزان از ریحان سبز معمولی استفاده كنید.
نكات خواندنی
انار را تا 3 روز میتوان در یخچال نگه داشت. برای یخ زدن دانهها، باید آنها را درون ظرف بیمنفذی ریخت. به این ترتیب حدود شش ماه داخل فریزر سالم میماند. موقعی كه یخ دانهها باز میشود، دیگر مثل دانههای تازه خوردنی نیستند، ولی برای آب گرفتن مناسب میباشند.
اگر میخواهید آب انار بگیرید، دانههای آن را در مخلوطكن بریزید و بگذارید آنقدر كار كند تا عصاره میوه به دست آید. سپس بهوسیله الك دارای سوراخهای ریز، یا پارچه نازكی دانهها را از عصاره جدا كنید. به طور كلی یك انار متوسط حدود 220 گرم دانه و 125 میلیلیتر آب به دست میدهد.