ایران كوهستانی
مواد لازم برای 4 نفر
روغن مایع 100 میلیلیتر
سیر خردكرده 4 حبه
پیاز ریز خردكرده 1 عدد
شنبلیله و گشنیز خرد كرده 500 گرم
تمرهندی 100 گرم
ماهی هوور 300 گرم
آرد 50 گرم
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
نمك 1 قاشق چایخوری
پودر فلفل قرمز یكهشتم قاشق چایخوری
روش تهیه قلیه ماهی هوور
روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی اجاق قرار دهید. سیر و پیاز را بیفزائید و تفت دهید. آنگاه سبزی را بیفزائید و تفت دهید. سپس تمرهندی را همراه با 2 پیمانه آب گرم در كاسه مناسبی بریزید و خوب هم بزنید تا هستههای آن جدا شود و بعد آن را صاف كنید. حال عصاره تمرهندی را به سبزی بیفزائید و روی حرارت ملایم بپزید تا قلیه جا بیفتد.
اكنون ماهی را تكهتكه كنید و در مخلوط آرد، زردچوبه، نمك و فلفل بغلتانید و در روغن سرخ كنید. آنگاه ماهی سرخكرده را به قلیه بیفزائید و 15-20 دقیقه دیگر خورش را بپزید تا ماهی نیز مزهدار شود. اینك قلیه را برای پذیرائی در ظرف مناسبی بكشید و با برنج میل كنید.
یادآوری1: میزان شنبلیله باید یك سوم میزان گشنیز باشد.
یادآوری2: در این دستور از ماهی سنگسر نیز میتوانید استفاده كنید.