Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
سه شنبه 8 مهر 1404 - 22:11

25
بهمن
خورش قیمه بادمجان

خورش قیمه بادمجان

منظور از تلخی گرفتن بادمجان نمك پاشیدن روی بادمجان پوست گرفته و خواباندن آن در مخلوط آب و نمك است.

ایران كوهستانی

 

 

 

مواد لازم خورش قیمه بادمجان

برای 2 نفر

روغن مایع                                       100 میلی‌لیتر

پیاز خلالی خردكرده                           200 گرم

گوشت مغز ران گوسفند یا گوساله        300 گرم

 لپه                                              50 گرم

زردچوبه                                         یك‌دوم قاشق چایخوری

رب گوجه‌فرنگی                               3 قاشق سوپخوری

نمك                                             1 قاشق چایخوری

فلفل سیاه                                   یك‌دوم قاشق چایخوری

بادمجان                                       500 گرم

گوجه‌فرنگی                                  2 عدد

دارچین                                       یك‌‌دوم قاشق چایخوری

روش تهیه خورش قیمه بادمجان

نیمی از روغن را در تابه‌ نچسبی بریزید و روی اجاق داغ كنید. آن‌گاه پیاز را بیفزائید و تفت دهید تا طلائی رنگ شود. گوشت را بشوئید، مكعبی – به‌ابعاد حدود 4×4 سانتیمتر - خرد كنید و به پیاز بیفزائید و تفت دهید.

سپس 6-8 پیمانه آب رویش بریزید و بگذارید با حرارت ملایم بپزد. لپه را بشوئید و یك ساعت بخیسانید. آبكش كنید و بعد در قابلمه‌ كوچكی بریزید. دو قاشق سوپخوری از باقیمانده‌ روغن و زردچوبه را به آن بیفزائید و روی حرارت ملایم تفت دهید.

حالا رب گوجه‌فرنگی را اضافه كنید و با افزودن یك پیمانه آب، لپه را بپزید. همینكه گوشت پخت، لپه، نمك و فلفل را به آن بیفزائید و بگذارید خورش روی حرارت ملایم جا بیفتد. در این میان پوست بادمجان‌‌ها را بگیرید و از وسط نصف كنید.

آن‌گاه رویشان دوقاشق چایخوری نمك بپاشید و روی هوله‌ كاغذی آشپزخانه بچینید تا بادمجان به اصطلاح آب بیندازد. پس از یك ساعت بادمجان را بشوئید و خشك كنید و در باقیمانده‌ روغن سرخ نمائید.

اكنون بادمجان‌ را همراه با گوجه‌فرنگی‌های حلقه‌ای خردكرده و دارچین به خورش بیفزائید و ده‌دقیقه‌ دیگر، خورش را روی حرارت ملایم بپزید. اینك خورش را در ظرف مناسب و زیبائی بكشید و با برنج میل كنید.

یادآوری1: می‌توانید حلقه‌های گوجه‌فرنگی را نیز ابتدا در كمی روغن تفت دهید و به خورش بیفزائید.

یادآوری2: می‌توانید در پایان 1-2 قاشق سوپخوری زعفران حلكرده‌ی غلیظ به خورش اضافه نمائید.

 نكات مهم

منظور از تلخی گرفتن بادمجان نمك پاشیدن روی بادمجان پوست گرفته و خواباندن آن در مخلوط آب و نمك است؛ بطوری كه آب سیاه رنگی از آن خارج شود و سپس آبكشی و خشك كردن آن.

برای تشخیص رسیده بودن گوجه‌فرنگی می‌توان با یك چاقو بافت گوجه‌فرنگی را برش داد در این حالت بذرها ژله‌ای بوده و از روی چاقو لیز می‌خورند.

 روغن‌های مایع را حرارت ندهید مگر آن‌كه مخصوص سرخ‌كردن باشند؛ زیرا ارزش تغذیه‌ای روغن مایع كاهش یافته و نیز سبب ایجاد مواد سمی و مواد سرطان‌زا در روغن مایع می‌گردد. چنانچه اجبار در سرخ كردن غذا دارید و مدت سرخ‌كردن طولانی باشد، به طور محدود از روغن‌های جامد استفاده كنید و پس از هر بار مصرف، روغن باقیمانده در ظرف را دوباره مصرف ننمائید.

خروج دود آبی از روغن‌ها در هنگام سرخ‌كردن، نشانه‌ شروع تجزیه‌ اولیه‌ روغن و فساد آن است كه در ادامه سبب خروج دود سیاه‌ شده كه این نیز خود نشانه‌ی فساد روغن است.

 

 

برچسب ها: خورش قیمه بادمجان، روش تهيه قيمه، آموزش قيمه بادمجان، مواد لازم قيمه بادمجان، آشپزي با بادمجان تعداد بازديد: 702 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد اين غذا چيست؟

فیلم روز
تصویر روز