اعظم گلزارمنش
مواد لازم برای 4 نفر
گوشت كتف گوسفند همراه با استخوان 250 گرم
روغن زيتون 2 قاشق سوپخوری
پياز چهار قاچ كرده 2 عدد
سير له كرده 2 حبه
چوپ دارچين 1 عدد
فلفل قرمز تند 1 عدد
نمك و فلفل به ميزان لازم
قرص عصارهی گوشت 2 عدد
كنسرو نخود آبگوشتی 400 گرم
هويج خردكرده 2 عدد
كدوسبز خردكرده 2 عدد
گوجهفرنگی خردكرده 2 عدد
مواد لازم جهت آماده كردن بلغور گندم
بلغور ريز 2 پيمانه
آبجوش 5/1 پيمانه
كره 180 گرم
سير لهكرده 2 حبه
زيره 2 قاشق چايخوری
تخم گشنيز كوبيده 2 قاشق سوپخوری
زعفران سائيده و حل كرده 1 قاشق چايخوری
روش تهيه
ابتدا گوشت را به قطعات 2 سانتيمتری خرد كنيد. در تابهی مناسبی روغن بريزيد و گوشت را در آن تفت دهيد تا رنگش قهوهای شود. سپس گوشت را از روغن جدا كنيد. پياز و سير را در باقيماندهی روغن تفت دهيد، تا پياز نرم شود. گوشت را اضافه كنيد.
آنگاه ساقهی دارچين، فلفلقرمز، نمك، فلفل، عصارهی گوشت و به ميزان كافی آب را بيفزائيد. درِ ظرف را بگذاريد و صبر كنيد تا گوشت بپزد و آب آن كشيده شود. حالا در ظرف مناسب ديگری، نخود، هويج، كدو، گوجهفرنگی و قدری آب بريزيد و صبر كنيد تا سبزیها بپزند.
اينك سبزیها را با مواد فراهم شده مخلوط سازيد و ساقهی دارچين و فلفل قرمز را از آن خارج كنيد و در كنار بلغور، آن را ميل نمائيد.
روش تهيهی بلغور گندم: ابتدا بلغور را در آب جوش بخيسانيد. حالا كره را در ظرف مناسبی بريزيد روی حرارت آب كنيد. سير، زيره، تخمگشنيز و زعفران را در آن تفت دهيد. سپس بلغور را بيفزائيد و 2 دقيقه هم بزنيد تا كاملاً مخلوط شود. اينك مواد فراهمشده را داخل چهار قالب به گنجايش 250 ميلی ليتر - كه آنها را چربكردهايد - بريزيد و خوب بفشاريد. اكنون در ظرف مناسبی، آن را برگردانيد.