قَلِيه ويژهی گرگان
مواد لازم برای4-6 نفر :
لوبیا چیتی 100 گرم
لوبیا چشم بلبلی 100 گرم
عدس 100 گرم
نخود 100 گرم
لوبیا قرمز 100 گرم
گوشت گوسفند چربیدار 1 كیلوگرم
پیاز خردكرده 1عدد
ادویه به میزان لازم
آرد 125 گرم
روغن به میزان لازم
سیر خردكرده 1 بوته
آب نارنج 1 پیمانه (250 میلیلیتر)
همهی حبوبات را از شب قبل بخیسانید. گوشت را با پیاز و ادویه بپزید. و ریش ریش كنید. سپس حبوبات را نیز بپزید. حالا گوشت و حبوبات را با هم مخلوط سازید. اكنون یك پیمانه از آرد را تفت دهید و قدری آب به آن بیفزائید و پیوسته آن را هم بزنید تا آرد، گلوله نشود. بعد آن را به مخلوط گوشت و حبوبات اضافه نمائید. سپس سیر را در روغن سرخ كنید و به قلیه بیفزائید. در پایان، آب نارنج را اضافه كنید و پس از چند جوش، قلیه را از روی حرارت بردارید.
یادآوری: میتوانید قلیه را با برنج هم میل كنید.