با نزدیک شدن به ماه مهر و فصل شروع مدارس یکی از دغدغههای مادران این است که چه نوع خوراکی را برای تغذیه کودکان خود در مدرسه تهیه کنند که هم بچهها آن را دوست داشته باشند و هم سالم و مقوی باشد و انرژی لازم را تا پایان ساعت مدرسه در بدن کودکان فراهم کند. گرچه کودکان امروز بیشتر به خوراکیهای ممنوعه و مضر مثل انواع چیپس و پفک و کیک و آبیموههای بازاری علاقه دارند، شما میتوانید با روشی ساده و اقتصادی در منزل نان خانگی خوشمزه و مخصوص ساندویچ را تهیه کنید و مطمئن باشید بچهها از خوردن آن در مدرسه لذت میبرند.
در ادامه این مطلب میخواهیم دستور پخت یک مدل نان بسیار خوشمزه و آسان را برای تغدیه مدرسه دانش آموزان به شما آموزش بدهیم که برای درست کردن انواع ساندویچ نان و پنیر، کوکو، شکلات صبحانه، سالاد الویه و... بسیار مناسب است. اگر دوست دارید این نان خوشمزه را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه نان روتی ؛ نان سنتی هندی
مواد لازم
آرد سفید گندم: ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم
آب ولرم: یک دوم پیمانه
شکر: یک دوم قاشق غذاخوری
پودر خمیرمایه: نصف قاشق غذاخوری
نمک: نصف قاشق چایخوری
روغن مایع: یک چهارم پیمانه
تخم مرغ: ۱ عدد
شیر: ۱ قاشق غذاخوری
کنجد: ۲ قاشق غذاخوری
بیشتربخوانید:
طرز تهیه نان کاکولی ؛ نان سنتی چهارمحال و بختیاری
طرز تهیه
در مرحله اول آرد، آب، روغن، نمک و پودر خمیر مایه را داخل یک کاسه مناسب بریزید و با هم مخلوط کنید تا خمیر لطیفی به دست بیاید. اگر خمیر کمی چسبنده بود، ایرادی ندارد. خمیر را کنار بگذارید و ۱۵ دقیقه بعد دوباره آن را ورز بدهید؛ سپس با یک حوله یا دستمال تمیز روی ظرف خمیر را بپوشانید و به مدت ۲ ساعت در محیط آشپزخانه بگذارید تا استراحت کند.
در مرحله دوم پف خمیر را بگیرید و آن را به چانههای ۵۰ تا ۸۰ گرمی تقسیم کنید. حالا چانهها را به صورت دایره با وردنه باز کنید تا نازک و یک دست شود؛ سپس دایره را از وسط تا کنید و لبههای دایره را به هم بچسبانید تا خمیر به شکل نیم دایره شود. حالا دوباره خمیر را از وسط تا بزنید و لبهها را روی هم قرار بدهید. بهتر است لابه لای لایههای خمیر را قبل از تا زدن با روغن مایع چرب کنید. کف سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید و خمیرهای آماده را روی سینی بچینید.
در مرحله سوم تخم مرغ و شیر را با هم مخلوط کنید و روی خمیرهای آماده رومال کنید؛ سپس روی خمیرها کنجد بپاشید. اجازه بدهید خمیر ۱۵ دقیقه دیگر استراحت کند؛ سپس سینی فر را داخل فر از قبل گرم شده به مدت ۲۰ دقیقه بگذارید تا نان بپزد. دما برای فر گازی ۲۰۰ درجه و برای فر برقی ۱۸۵ درجه مناسب است. بعد از اینکه نان پخت، اجازه بدهید خنک شود؛ سپس نان را از کنار به صورت اریب برش بزنید تا شکم نان باز شود و داخل آن را به دلخواه با پنیر و گردو، شکلات صبحانه، کره بادام زمینی، انواع کوکو، سالاد الویه و... پر کنید.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه قماق ؛ نان سنتی مازندران