البته شبیه این نان در یزد و مشهد نیز پخته میشود که اسمهایشان در هر شهری متفاوت است. این نان معمولا در ایام عزاداری و برای خیرات پخته میشود که برای مجالس کوچک سبیه نان تافتون یا شیرمال تهیه شده و برای مراسم بزرگ آن را کوچک کرده و استفاده میکنند. جالب است بدانید که در تهیه این نان از انواع تخمهای گیاهی مانند سیاه دانه، گل خشت، گل زرد استفاده میکنند.
سیاه دانه مزاج گرم و خشک درجه ۳ دارد یعنی داروی بسیار گرمی است و مصرف خودسرانه آنها میتواند تاثیرات بسیار شدیدی را بر سلامت افراد بگذارد. اسیدهای چرب ضروری فراوان موجود در سیاهدانه آن را بهنوعی مواد غذایی ضدسرطان تبدیل کرده که در حفظ سلامت پوست و مو مفید است. سیاهدانه آهن و پتاسیم فراوانی دارد و علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن، باعث رفع مسمومیت خونی و یبوست میشود. مصرف روغن سیاهدانه در برنامه غذایی بهدلیل امگا ۶ فراوان آن در کاهش قندخون، تعادل فشارخون، بهبود آرتروز و التهاب لثه مؤثر است و کلیه و مجاری ادرار را تصفیه میکند.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه نان شیرمال در خانه
مواد لازم
تخم مرغ.................... ۳ عدد
خمیر نانوایی ورآمده.................... ۱ چانه
ماست................. نصف لیوان
روغن سرخ کردنی................... به مقدار لازم
سیاه دانه................ به مقدار لازم
گل خشت (گل زرد)................. به مقدار لازم
نمک.................به مقدار لازم
بیشتربخوانید:
طرز تهیه نان ابری خوشمزه
طرز تهیه نان برنجی کرمانشاهی
مراحل
ابتدا تخم مرغها و ماست را روی خمیر ورآمده ریخته، کمی نمک، سیاه دانه و گل خشت به آن اضافه و خوب مخلوط میکنیم تا مایهای صاف و یکدست به دست آید.
سپس در آن را گذاشته حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر میکنیم.
سپس روغن را در ظرف گودی ریخته پس از داغ شدن روغن، با قاشق غذاخوری یا مرباخوری از مایه بر میداریم و در روغن داغ ریخته سرخ میکنیم.
منبع: غذالند
بیشتر بخوانید:
نان فطیر محلی + طرز تهیه
طرز تهیه نان خرمایی کرمانشاهی