لیلا آیانی صفت :
مواد لازم برای 1 قرص نان
مایهخمیر............... 1 قاشق سوپخوری
شكر.............. 60 گرم
آب ولرم 60.............. میلیلیتر (یكچهارم پیمانه)
آرد ...............500 گرم
نمك............... یكدوم قاشق چایخوری
شیر ولرم.................. 125 میلیلیتر (یكدوم پیمانه)
كرهی نرم ..................50 گرم
تخممرغ.............. 1 عدد
بیشتربخوانید:
طرز تهیه نان شیرمال در خانه
مواد لازم میانی
بادام آسیاب كرده ..................200 گرم
شكر.............. 100 گرم
دارچین یا هل 1................ قاشق چایخوری
سفیدهی تخممرغ .................1 عدد
مواد لازم رویه
زردهی تخممرغ................. 1 عدد
خامه .................1 قاشق سوپخوری
بیشتربخوانید:
طرز تهیه نان ابری خوشمزه
روشتهیه
مایهخمیر، 1 قاشق چایخوری از شكر و آب ولرم را در كاسهی كوچكی بریزید و مخلوط كنید. آنگاه روی كاسه را بپوشانید و در جای گرم قرار دهید تا مایهخمیر فعال شود و حبابهایی روی آن به وجود آید. سپس آرد و نمك را در كاسهی دیگری بریزید و در وسطش حفرهای ایجاد نمائید. حالا شیر، كره، تخممرغ، باقیماندهی شكر و مایهخمیر ورآمده را در این حفره بریزید و مخلوط كنید. تا خمیر مناسبی به دست آید. خمیر را روی سطح آرد پاشیده، خوب ورز دهید تا كاملاً صاف و یكدست شود و آن را در كاسهی چربكرده بگذارید، رویش را بپوشانید و در جای گرم نگه دارید تا حجمش دو برابر شود. اینك خمیر را به اندازهی تقریبی 20×30 سانتیمتر باز كنید و مایهی میانی را رویش بریزید و صاف كنید. اینك خمیر را از درازا رول كنید و دو سر خمیر را به هم بچسبانید تا به شكل حلقه درآید. آنگاه حلقهی خمیر را در سینی چربكرده بگذارید و برشهائی با فاصلهی 3 سانتیمتر، روی خمیر ایجاد كنید. سپس این برشها را اندكی بپیچانید. اكنون روی خمیر را بپوشانید و دوباره در جای گرم نگه دارید تا حجمش دو برابر شود. حال روی خمیر مخلوط زردهی تخممرغ و خامه بمالید و به مدت تقریبی 25-30 دقیقه، در فر گرم شده با دمای 180 درجهی سانتیگراد بپزید.
روش تهیهی مواد میانی:
بادام: شكر، دارچین و سفیدهی تخممرغ را با هم مخلوط كنید تا به شكل خمیر در آید.
خواص بادام
بادام یک ماده غذایی مملو از چربی بشمار میرود. اما این چربیها تکاشباعی هستند که برای سلامت قلب نه تنها ضرر ندارند بلکه مفید و ضروری هم هستند. چربیهای موجود در بادام موجب کاهش میزان کلسترول مضر خون (LDL) و افزایش کلسترول مفید (HDL) میشود.