مواد لازم:
آرد............ حدود هفتصد و پنجاه گرم
روغن.............. (مایع، جامد، کره یا ترکیب آنها) صد و پنجاه گرم
پودر زنجبیل............ دو قاشق سوپخوری
شکر........ دو قاشق سوپخوری
نمک......... یک قاشق چایخوری
پودر هل.......... یک قاشق سوپخوری
تخم مرغ.......... یک عدد
خمیرمایه............... یک قاشق سوپخوری
شیر............... یک پیمانه
ماست ................نصف پیمانه
شیر ولرم برای خمیرمایه................. سه چهارم پیمانه
دمای فر:۱۹۰ درجه سانتیگراد
زمان: ۲۰ دقیقه (مرتب کنترل شود)
بیشتر بخوانید:
نان لوف کشمشی+دستور تهیه
نان گوجهفرنگی و ریحان
طرز تهیه نان باگت خانگی
طرز تهیه:
شیر و ماست و تخم مرغ و کره را بیرون میگذاریم تا با محیط هم دما شوند.
یک قاشق شکر را در شیر ولرم حل کرده و خمیر مایه روی آن میپاشیم تا فعال شود.
بقیه مواد هم دما را مخلوط میکنیم و خمیر مایه عمل آمده را روی آنها میریزیم و خمیر میکنیم.
در صورت نیاز آرد اضافه میکنیم (معمولا لازم است). فقط دقت کنیم آرد اضافی به خورد خمیر ندهید. در حدی که خمیر به دست تمیز نچسبد کافی است. بعد از این مرحله با دست چرب شده روی سطحی ورز دهید تا آماده شود.
خمیر را در ظرف بزرگی گذاشته و روی آن را میپوشانیم تا ور بیاید.
به اندازههای دلخواه چانه میگیریم و فرم میدهیم و در سینی فر میگذاریم. روی آن را میپوشانیم برای استراحت دوم.
بعد از استراحت دوم (حدود نیم ساعت در دمای معمول آشپزخانه) خیلی آرام با زرده و زعفران رومال میکنیم و کنجد و سیاه دانه یا خرفه میپاشیم.
در فر ۱۹۰ درجه به مدت تقریبی ۲۰ دقیقه در طبقه وسط قرار میدهیم.
وقتی نانها پخته شوند خیلی راحت از سینی جدا میشوند و کف آنها صدای طبل مانند میدهد.
منبع: ashpazi page