تحریریه گروه ترجمه زندگی آنلاین
همراه داشتن خوراکی و میان وعدههای مسافرتی مناسب برای کودکانی که به تازگی غذاهای جامد مصرف میکنند، بهترین روش برای آرام نگهداشتن آنها در بیرون از منزل است.
در ضمن میان وعده و تنقلات خوشمزه، لحظات خوبی برای کودکانتان فراهم میکنند. این تنقلات را میتوانید بخرید و یا خودتان درست کنید.
البته بهتر است بیشتر خوراکیهای کودک، به ویژه شیرخوارتان، از منابع بیرونی نباشند و خودتان آنها را آماده کرده باشید.
در این مقاله بهترین خوراکیهای مناسب این گروه سنی در مسافرت پیشنهاد شده است.
فرنی آرد برنج
فرنی آرد برنج غذای مناسبی برای شروع غذای کمکی کودکان 6 ماه به بعد است.
برای تهیه آن از پودر برنج، شیر و مقداری شکر استفاده نمایید. قبل از سفر، پودر برنج را در خانه آماده کنید تا در سفر همراه خود داشته باشید.
روش آماده کردن پودر برنج
نصف فنجان برنج سفید را به خوبی بشویید و سپس به مدت 1 ساعت، بگذارید خشک شود.
سپس برنج خشک شده را درون ماهیتابه ریخته و روی حرارت کمی تفت دهید. وقتی برنج داغ شد و کمی پف کرد، آن را از روی حرارت بردارید.
برنج را پس از سرد شدن، درون آسیاب ریخته و پودر کنید. آن را درون ظرف دردار ریخته و با خود به سفر ببرید.
پوره میوه
میوهها خوراکیهای مفیدی برای کودکان است که علاوه بر اینکه به سادگی آماده میشوند، هضمشان نیز راحت است.
رایجترین پورههای میوه، پوره سیب، انبه و موز است. با مصرف پوره برخی ویتامینهای لازم به کودکتان میرسد.
طرز تهیه پوره سیب
این پوره سرشار از ویتامین C و فیبر است. برای درست کردن این پوره به یک عدد سیب متوسط و دو قطره گلاب و کم شیر پاستوریزه یا شیر مادر نیاز است.
ابتدا پوست سیب را گرفته و به چند تکه کوچک خرد کنید. سپس روی آن کمی آب ریخته و به مدت 4 تا 5 دقیقه روی حرارت بگذارید تا کمی نرم شود و آب آن به خورد سیب برود.
بعد سیب را از روی حرارت برداشته و آن را با استفاده از قاشق یا چنگال، له کنید و سپس شیر و دو سه قطره گلاب را به آن بیفزایید. پوره سیب آماده است.
آن را درون ظرف دردار ریخته و همراه خود به سفر ببرید. پوره انبه و موز هم به همین طریق تهیه میشود ولی نیازی به پختن ندارد.
آنها را ریز خرد کنید در کاسهای بریزید و سپس با چنگال کاملاً له کنید اضافه کردن شیرمادر به پورهها ارزش غذایی آنها را بیشتر میکند.
شیر مادر
بعد از پایان شش ماهگی هنوز کاملترین و بهترین غذا تا پایان یک سالگی شیرخوار، شیر مادر است.
علاوه بر آن شیرخوار به غذاهای سالم، مناسب، کم حجم و پر انرژی دیگری (غذای کمکی) نیازمند است که میبایست تا پایان دو سالگی همراه با شیرمادر به او ارائه شود.
امروزه در سراسر دنیا در مکانهای عمومی فضای مناسب برای شیردهی مادران در نظر گرفته شده است و برای مادران ایرانی که اکثراً از چادر و مقنعه استفاده میکنند، در سفر هیچ مشکلی در شیر دادن در مجامع عمومی وجود ندارد.
همچنین شما میتوانید قبل از سفر شیر خود را دوشیده و برای مسافرت در ظرف مناسبی ذخیره کنید.
فرنی برنج و میوه
کمی برنج در آب جوش ریخته و اجازه دهید برنج کاملاً نرم شود. سپس چند نوع میوه مانند سیب یا موز، به قطعات کوچکی خرد کرده و به برنج اضافه کنید و بگذارید، 15 دقیقه بپزد.
اکنون ظرف را از روی حرارت برداشته و مخلوط برنج و میوه را کاملاً با هم ترکیب کنید تا یکدست شود. بدین ترتیب پوره کودکتان آماده است.
آن را پس از خنک شدن، درون ظرف دردار ریخته و با خود به سفر ببرید. هنگام دادن این غذا به شیرخوران میتوانید کمی شیرخودتان را نیز به آن اضافه کنید.
جوی دوسر
جوی دوسر بهترین ماده غذایی برای کودکان 6 ماه به بالا است. جوی دوسر حاوی فیبر، پروتئین و کلسیم بوده و غذای مقوی مناسبی برای کودکتان است.
بیشتر مواقع کودکان از جوی دوسر حتی بیش از برنج، استقبال میکنند.
طرز تهیه فرنی با جوی دوسر
مانند فرنی آرد برنج است. میتوانید آن را همراه یک نوع میوه مانند موز هم تهیه کنید.
خوراک برنج و عدس قرمز
این غذا بهترین انتخاب برای کودکان است چراکه دربرگیرنده مواد مغذی بسیاری است و کودکتان را به اندازه کافی سیر نگه میدارد.
پیش از سفر این غذای خوش طعم را آماده کرده و با خود ببرید.
روش تهیه خوراک عدس قرمز و برنج
کمی کره در قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید و سپس یک یا دو نوع سبزی معطر مانند گشنیز و ریحان کاملاً خرد کردهاید همراه با کمی پودر زیره به آن اضافه کنید و تفت دهید.
اکنون برنج و عدس قرمز و آب را به مواد اضافه کنید. بگذارید تا مواد کاملاً پخته و نرم شوند.
سپس ظرف را از روی حرارت برداشته و ترکیب را کاملاً له کنید. خوراک عدس قرمز و برنج کودکتان آماده است.
باید و نبایدهای هنگام سفر با شیرخواران
بیشتر مادرها هنگام سفر نگران کوچولوهایشان هستند. با به کارگیری توصیههای زیر میتوانید سفر ایمنی داشته باشید:
همیشه ظروف غذای مخصوص کودکتان را همراه داشته باشید و هرگز سلامت کودکتان را با استفاده از ظروف غذای دیگری به خطر نیندازید.
وقتی به کودکتان غذا میدهید، دستهایتان را کاملاً بشویید. بدین ترتیب احتمال انتقال میکروب از دستهایتان به کودک به حداقل میرسد.
همراه خود دستگاه خنک ساز و یا گرم کن غذا داشته باشید. بدین ترتیب میتوانید غذای کودکتان را خنک و سپس موقع مصرف گرم کنید.
حتماً با خود زیرانداز مناسب ببرید تا روی سطح تمیزی نشسته و به کودکتان غذا بدهید.
همیشه هنگام سفر برای کودکتان، خودتان غذا درست کنید و در موارد بسیار نادر که امکان تهیه آن در سفر فراهم نباشد میتوانید از پورههای آماده که قابل اطمینان باشد استفاده کنید.
هرگز غذای رستورانها را به شیرخوارتان ندهید.
با رعایت نکات فوق، مسلماً سفر خوشی به همراه کودکتان خواهید داشت.