Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 31 فروردین 1403 - 07:54

7
دی
ادویه‌‌ها را چه وقت به غذای كودك اضافه كنيم؟

ادویه‌‌ها را چه وقت به غذای كودك اضافه كنيم؟

اولین راه برای آشنایی کودک به ادویه‌ها از طریق استشمام آن است که بویایی و چشایی کودک به ادویه عادت کند.

نگار بلورفروشان؛ كارشناس ارشد تغذیه

 

ادویه از 6 ماهگی می‌تواند به غذای کودک اضافه گردد؛ اولین ادویه مناسب زردچوبه است كه می‌تواند به مقدار بسیار کم به پوره سیب‌زمینی یا آب ماهیچه اضافه شود. ادویه مناسب دیگر دارچین است كه بهتر است به میزان كم به جوپرک صبحانه کودک اضافه شود.

اولین راه برای آشنایی کودک به ادویه‌ها از طریق استشمام آن است که بویایی و چشایی کودک به ادویه عادت کند؛ ولی ادویه‌های دیگر مانند فلفل سیاه یا قرمز، آویشن و یا کاری بعد از 15 ماهگی به مقدار کم به غذای کودک اضافه گردد زیرا ممکن است سبب آلرژی، تحریک‌پذیر شدن دستگاه تنفس و یا حتی عکس‌العمل‌های شدید پوستی گردد.

به طور کلی می‌بایست ادویه‌ها به صورت مجزا و مستمر، به طور مثال به مدت 10 روز به کودک معرفی گردد تا ذائقه کودک به آن عادت نماید. به جز امكان ایجاد آلرژی در بعضی از کودکان خاص، ادویه‌ها ضرر دیگری ندارد و سود آنها برای بدن بسیار بیشتر است. ادویه کاری و انواع فلفل بعد از 15 ماهگی به گوشت‌ها اضافه گردد و آویشن و یا رزماری می‌تواند به پیتزا، ماهی و انواع سوپ اضافه شود؛ دارچین در انواع کیک‌های خانگی و زردچوبه و زعفران در انواع خورش‌ها مصرف گردد. 

خواص ادویه‌ها 

زردچوبه

خاصیت ضدالتهاب دارد و برای جلوگیری از انواع بیماری‌ها و کشتن ویروس‌ها و میکروب‌ها بسیار مهم می‌باشد. سلول‌های سمی را در بدن از بین می‌برد و خون را تصفیه می‌کند. 

فلفل

برای التهاب گلو و دستگاه تنفس مفید است. دارای ویتامین Aو C می‌باشد که برای سرماخوردگی و بینایی کودکان مفید است. اسیدفولیک موجود در فلفل خون‌ساز می‌باشد و پتاسیم آن الکترولیت بدن کودکان را در حالت اسهال یا استفراغ تنظیم می‌کند. فلفل می‌تواند کلاژن‌سازی کند و برای بهبود زخم در کودکان عزیز مفید است. 

دارچین

قند خون کودکان را تنظیم می‌کند، گرفتگی عضلات را از بین برده، می‌تواند به راه رفتن سریع‌تر کودک کمک کند، در هنگام اسهال مفید می‌باشد و خاصیت ضدتهوع دارد و اشتها را در کودکان افزایش می‌دهد. 

پودر کاری

برای حافظه کودکان مفید است، سبب تقویت استخوان‌ها شده و به رشد قوی کودکان کمک می‌کند؛ سیستم ایمنی کودکان را تقویت کرده و عفونت را در بدن از بین می‌برد و برای کبد و کلیه و تصفیه خون بسیار مفید است. از این ادویه به مقدار بسیار کم باید استفاده نمود زیرا آلرژی‌زا می‌باشد. به طور کلی به این نتیجه می‌رسیم که حتما ذائقه کودکان را در زمان مناسب با انواع ادویه آشنا سازیم تا از سلامت بهتر بهره‌مند گردند.

 

برچسب ها: تغذیه کودک، خواص ادویه، فواید ادویه، اضافه کردن ادویه به غذای کودک، کودک و ادویه تعداد بازديد: 824 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز