Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 23:47

19
آبان
درمان اضطراب کودکان در روزگار کرونایی چیست؟

درمان اضطراب کودکان در روزگار کرونایی چیست؟

کودکان بیش از بزرگسالان در همه گیری کرونا دچار سردرگمی شده و خانه نشینی و محدودیت فعالیت‌های بیرون از منزل اضطراب آنان را چندین برابر افزایش داده است.

ایرنا نوشت: کودکان بیش از بزرگسالان در همه گیری کرونا دچار سردرگمی شده و خانه نشینی و محدودیت فعالیت‌های بیرون از منزل اضطراب آنان را چندین برابر افزایش داده است.

مهدی احمدی روانپزشک روز دوشنبه افزود: زمانی که کودکان دچار استرس می شوند، پاسخهای متفاوتی مانند جیغ زدن، پنهان شدن، غمگین شدن، خشمگین شدن و غیره از خود نشان می دهند، برای کمک به آنها در مقابله با این پاسخ ها، مهم آن است که از احساسات آنها آگاه باشیم و برای آنها فعالی تهای مختلفی در نظر بگیریم.

وی اظهار داشت: با انجام روش های ساده اما موثر می توان به مدیریت ترس، نگرانی، ناراحتی و ایجاد آسایش و اطمینان خاطر برای کودکان کمک کرد، زمانی برای ارتباط دو طرفه با آنها ایجاد کنید و برای هر کودک جداگانه وقت بگذارید، این وقت می تواند ۲۰ دقیقه یا بیشتر باشد.

 

بیشتربخوانید:

دو نشانه کرونا در کودکان

 

احمدی ادامه داد: خواندن کتاب، داستان گفتن، نقاشی کردن، انجام کارهای هنری و مهارتی، انجام کارهای روزانه با کمک یکدیگر، تفکر و صحبت های معنوی، دعا کردن، باغبانی کردن، یادگیری های آنلاین، معاشرت از طریق تلفن، نوشتن داستان و شعر، انجام بازی های داخل خانه با اعضای خانواده فعالیت هایی لذت بخش برای کودکان هستند، باید تلاش خود را برای سرگرم کردن آن ها بکنیم، در این صورت آرام می مانند و در دوران همه گیری کرونا، دچار پریشانی نمی شوند.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: اگر آن ها می خواهند کاری انجام دهند که با اصل فاصله گذاری فیزیکی منافات دارد، از این فرصت برای صحبت با آن ها استفاده کرده، برنامه ای برای خود و کودک تهیه کنید که زمانی برای فعالیت و فراغت و استراحت داشته باشد، ورزش را در برنامه هر روز وی بگنجانید. این کار می تواند به کودک کمک کند احساس امنیت کرده و رفتار بهتری داشته باشد و به کاهش استرس او کمک می کند.

به گفته احمدی، به کودک در مورد حفظ فاصله ایمن آموزش دهید، در صورت مساعد بودن شرایط، وی را از خانه بیرون ببرید،  ورزش مانند پیاده روی در اطراف منزل می تواند خلق و خوی کودک را تقویت کند، به وی  بیاموزید  دستان خود را با آب و صابون بشوید، به خاطر شست وشوی مرتب دستها امتیاز داده و وی را تحسین کنید.

این روانپزشک تصریح کرد: همه کودکان بد رفتاری هایی دارند که این بد فتاری ها هنگام خستگی، گرسنگی، ترسیدن یا یادگیری مهارت های مستقل، طبیعی هستند بویژه زمانهایی که مجبورند در خانه بمانند و می توانند والدین را بسیار عصبی کنند. رفتار بد  کودک را سریع به جهت مثبت تغییر دهید، قبل از اینکه رفتار بد شروع شود، آن را متوقف کنید.

 

بیشتر بخوانید:

 

وی افزود:  این روزها استرس زا است، از خود مراقبت کنید تا بتوانید از فرزندان خود نیز حمایت کنید، همه ما گاهی به استراحت نیاز داریم، وقتی کودکان خواب هستند کاری سر گرم کننده یا آرامش بخش برای خود انجام دهید.   در خانواده محیطی آرام بوجود آورید، میزان استرس و اضطراب در کودکان و دیگر افراد خانواده را مدیریت کنید.

احمدی توصیه کرد: موسیقی آرامش بخش پخش و راهکارهای کاهش فشار روانی را امتحان کنید، دنبال کردن اخبار تلویزیون و رسانه های اجتماعی را محدود کنید، قرار گرفتن در معرض مکرر رسانه ها، باعث اضطراب کودکان و بزرگسالان می شود، کودکان نمی دانند خبر تکراری است یا بروز یک مورد جدید است. حقایق را از یک منبع معتبر خبری بگیرید.

وی اظهار داشت: در حضور کودکان از ترسیدن در مورد موضوعاتی که ذهن شما را مشغول کرده است دوری و  ترس، خشونت و دلهره خود را کنترل کنید، هرگز ذهن کودکان را با دلواپسی های آینده و نگرانی های خود پر نکنید. به آن ها در باره مفهوم و ضرورت تعطیلی و قرنطینه توضیح دهید.

احمدی خاطرنشان کرد: با رعایت فاصله اجتماعی، حفظ بهداشت روزانه، محدودیت سفرها، داشتن رژیم غذایی متعادل با حفظ سلامت و مراقبت از تندرستی جسم و روان خود، از کاهش همه گیری کرونا  حمایت کنیم و  مدیریت این دوران مشکل است زیرا نمی دانیم ما از افراد نجات یافته سالم خواهیم بود یا نه، اما باید شرایط را به کمک دیدگاه مثبت خود مدیریت کنیم، نمی دانیم ویروس از کجا یا تا چه میزان ممکن است گسترش یابد، اما می توانیم با مراقبت از خود، به کودکان آسایش و اطمینان خاطر ارائه کنیم.

بیشتربخوانید:

خطر ابتلا به کرونا در کمین کودکان

راهکار‌های کنترل اضطراب کودکان در بحران

آیا ویروس کرونا بر کودکان زیر 6سال هم تاثیر می‌گذارد؟

 

 

برچسب ها: روانشناسی کودک، افسردگی، اضطراب در کودکان، کرونا، ویروس کرونا، قرنطینه، کرونا در کودکان تعداد بازديد: 413 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز