Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 02:05

12
فروردین
کودکان چقدر به خواب احتیاج دارند

کودکان چقدر به خواب احتیاج دارند

برای اینکه جسم و ذهن نوزادان، کودکان و نوجوانان به خوبی رشد کند، آنها باید زیاد بخوابند. بیشتر والدین می‌‌دانند که کودکان در حال رشد به خواب کافی نیاز دارند اما اینکه چند ساعت در روز باید بخوابند را نمی‌دانند.

تحریریه زندگی آنلاین :  برای اینکه جسم و ذهن نوزادان، کودکان و نوجوانان به خوبی رشد کند، آنها باید زیاد بخوابند. بیشتر والدین می‌‌دانند که کودکان در حال رشد به خواب کافی نیاز دارند اما اینکه چند ساعت در روز باید بخوابند را نمی‌دانند. باید گفت خواب در کودکان چنان دارای اهمیت است که حتی نیم یا یک ساعت کمبود آن می‌‌تواند برای کودک مضر باشد.

 

برای اینکه کودک تان را به خوابیدن تشویق کنید، برنامه ای جالب برای پیش از خواب او در نظر بگیرید، مانند خواندن کتاب زیر نور کم اتاق. اتاق خواب باید تاریک، خنک، آرام و بدون وجود تلویزیون یا کامپیوتر و این دست فن‌آوری‌ها باشد.

 

 مقدار خواب لازم برای کودکان و نوجوانان

 کودکان 1 تا 4 هفته: 15 تا 16 ساعت در روز

نوزادان به طور متوسط به 15 تا 18 ساعت خواب در روز نیاز دارند. از آنجایی که هنوز ساعت بیولوژیکی درونی نوزادان فعال نیست، الگوی خواب آنها ربطی به نور روز و یا شب ندارد. در حقیقت آنها از چنین الگویی پیروی نمی کنند.

 

 کودکان 1 تا 4 ماهه - 14 تا 15 ساعت در روز

نوزاد شما تا 6 هفتگی‌اش تا اندازه‌ای به الگوهای خواب منظم‌تری دست پیدا می‌‌کند. طولانی‌ترین دوره‌های خواب 4 تا 6 ساعت است و به تدریج در طول روز بیشتر بیدار خواهد شد و غروب ها و شب هنگام به خواب منظم‌تری دست پیدا می‌‌کند.

 بیشتر بخوانید:

فواید ماساژ برای کودک

 

  4 تا 12 ماهه: 14 تا 15 ساعت در روز

برای کودکان 4 تا 12 ماهه تا 15 ساعت خواب در روز کافی است. برخی از نوزادان تا سن 11 ماهگی فقط روزانه 12 ساعت می‌‌خوابند. برقراری عادات خواب سالم در این دوره بسیار مهم است، زیرا کودک در حال اجتماعی تر شدن است و الگوهای خوابش بیشتر و بیشتر شبیه بزرگسالان می‌‌شود.

 

 1تا 3 ساله: 14 ساعت در روز

همانطور که کودک‌تان اولین سال زندگی‌اش را می‌‌گذراند و به 18 تا 21 ماهگی‌اش می‌‌رسد، او احتمالا دیگر خواب صبح و اوائل غروب را از دست می‌‌دهد. درحالی که نوپاها به 14 ساعت خواب در روز نیاز دارند، آنها بیشتر مواقع فقط 10 ساعت می‌‌خوابند. بیشتر کودکان 21 تا 36 ماهه به روزی یکبار چرت زدن نیاز دارند که از یک تا سه ساعت و نیم متغیر است.آنها معمولا بین ساعت 7 تا 9 شب به رختخواب می‌‌روند و بین ساعت 6 تا 8 صبح از خواب بیدار می‌‌شوند.

 

 7 تا 12 ساله: 10 تا 11 ساعت

در این سنین به دلیل وجود فعالیت های خانواده، مدرسه و اجتماعی شدن، به رختخواب رفتن کودکان بیش از پیش به تاخیر می‌‌افتد تا جایی که کودکان 12 ساله حدود ساعت 9 به رختخواب می‌‌روند. در واقع ساعت خواب شبانه شان از 7:30 تا 10 شب متغیر است و به طور متوسط روزانه بین 9 تا 12 ساعت می‌‌خوابند.

 بیشتر بخوانید:

سندرم های عصبی پوستی

 

 12 تا 18 ساله: 8تا 9 ساعت در روز

برای حفظ سلامت روح و جسم نوجوانانی که به زودی قدم به دوران جوانی می‌‌گذارند خواب کافی بسیار مهم است. حتی برخی از نوجوانان نسبت به گذشته به خواب بیشتری نیاز دارند. اما متاسفانه به دلیل فشارهای اجتماعی مقدار و کیفیت خواب شان بسیار کم می‌‌شود. با اینحال باید در یک شبانه روز 8 تا 9 ساعت بخوابند.

 

کوچولوهای فراری از خواب

بیشتر مواقع بزرگسالان متوجه نمی‌شوند که کودکان‌شان دچار کمبود خواب هستند، چراکه آنها مانند بزرگسالان به تدریج خسته و آرام نمی‌شوند و معمولا انرژی‌شان به طور ناگهانی تمام می‌‌شود. اغلب کودکان به گونه‌ای رفتار می‌‌کنند که انگار اصلا خسته نیستند و از به رختخواب رفتن طفره می‌‌روند و حتی در اواخر روز چنان به نظر می‌‌رسند که انگار بسیار پرانرژی هستند. کودکان حتی با وجود خستگی بیش از حد وانمود می‌‌کنند، خواب‌شان نمی‌آید. بنابراین با دانستن اینکه کودک‌مان در سنین مختلف به چقدر خواب نیاز دارد، می‌‌توانیم مراقب باشیم دچار کمبود خواب نشود.

 

 چرت زدن در کودکان

کودکان در روز سه بار چرت می‌‌زنند و در عین حال در دوران 2 تا 6 ماهگی شان با وجود این چرت زدن‌های روزانه می‌‌توانند کل شب را بخوابند.  الگوهای چرت زدن آنها، هنگامی که ساعت بیولوژیک بدن شان به تدریج رشد کند مرتب‌تر می‌‌شود.  چرت های صبحگاهی شان معمولا از 9 صبح شروع می‌‌شود و تا یک ساعت ادامه دارد. اوائل بعدازظهر چرت بعدی شروع می‌‌شود و یک یا دو ساعت طول می‌‌کشد و آخرین چرت زدن شان اواخر بعد از ظهر است و معمولا از 3 تا 5 ساعت ادامه می‌‌یابد.

 بیشتر بخوانید:

میگرن شکمی در کودکان ؛ از علت تا درمان

 

 فواید خواب خوب برای کودکان

بدن های کوچک کودکان برای رشد و سالم ماندن به خواب نیاز دارد. ماهیچه های آنها و همچنین قلب‌شان وقتی خواب هستند، بازسازی می‌‌شود. وقتی کودک‌تان در سرزمین خواب و رویاست، مغز او تمام رخدادهای روز را ذخیره می‌‌کند و بعدها می‌‌تواند آنها را به یاد آورد. در حقیقت این بخش مهمی از یادگیری است. کودک شما برای اینکه بتواند از عهده کارها و تکالیف مدرسه اش برآید و آنها را سریع و با خطای کمتری انجام دهد به خواب کافی نیاز دارد.

 

 اختلالات خواب

گاهی اوقات کودکان به دلایلی دچار مشکلات خواب هستند. از یکی از این مشکلات می‌‌توان به اختلال کم توجهی- بیش فعالی اشاره کرد که می‌‌تواند منجر به  بی خوابی در کودکان شود. مشکل دیگری که می‌‌تواند درکودکان نیز رخ دهد آپنه درخواب یا وقفه تنفسی است. بیشتر مردم تصور می‌‌کنند که این مشکل خاص بزرگسالان است اما در تحقیقات معلوم شده است که کودکان هم گرفتار آپنه در خواب می‌‌شوند و در حقیقت مشکلی نسبتا رایج در آنهاست. افراد مبتلا به آپنه در خواب به دلیل مشکل در تنفس، بارها از خواب بیدار می‌‌شوند. کودکانی که خروپف می‌‌کنند، ممکن است دچار آپنه در خواب شوند. اگر کودک تان به اندازه کافی نمی خوابد باید با پزشک اطفال آن را در میان بگذارید و راهی برای حل مشکل- روحی یا جسمی – او پیدا کنید و اگر هم هیچ مشکل خاصی ندارد با کمی تغییر در عادات و سبک زندگی و محیط خواب می‌‌توان مشکل کم خوابی او را برطرف کرد.

 

 خوابیدن در آرامش

زمان خواب نباید به نبردی بین والدین و کودکان تبدیل شود. درست و به موقع خوابیدن را به روالی معمول در روز تبدیل کنید و آن را حتی در تعطیلات آخر هفته اجرا نمایید. برای اینکه کودک تان را به خوابیدن تشویق کنید، برنامه ای جالب برای پیش از خواب او در نظر بگیرید. مانند خواندن کتاب زیر نور کم اتاق. اتاق خواب باید تاریک، خنک، آرام و بدون وجود تلویزیون یا کامپیوتر و این دست فن‌آوری‌ها باشد.

 

 نوجوان های پردردسر

آیا نوجوانان هم سر وقت می‌‌توانند بخوابند؟ این سوالی است که اکثر والدین می‌‌پرسند. البته این کار چندان ساده ای نیست اما یک ماموریت غیر ممکن هم نیست. ساعت درونی بدن نوجوان او را خیلی دیر به سمت رختخوابش هل می‌‌دهد و او به ناچار صبح روز بعد دیروقت از خواب بیدار می‌‌شود. برای تنظیم خواب او باید زمان خاصی در نظر بگیرید و به آن پایبند باشید. لامپ ها را خاموش کنید و تلویزیون، تلفن، کامپیوتر، تبلت و هرچیزی مانند آن را از محیط خواب او خارج نمایید. بدین ترتیب ساعت خواب او تنظیم می‌‌شود.

برچسب ها: بد خوابی کودک، خواب، بی خوابی کودک، خواباندن کودک، خوابیدن، زندگی آنلاین تعداد بازديد: 1104 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز