Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 02:09

13
مرداد
کودک نوپای خود را در صحبت کردن یاری کنید

کودک نوپای خود را در صحبت کردن یاری کنید

هر چقدر با کودک نوپای خود بیشتر صحبت کنید، او برای آموختن صحبت کردن شانس بیشتری خواهد داشت. اما به یاد داشته باشید کودکان متفاوتند و سرعت یادگیری آنان در صحبت کردن نیز تفاوت دارد.

نیلوفر انصاری

 

چگونه می‌توانم کودک نوپای خود را در صحبت کردن کمک کنم؟

به هر میزان یادگیری کلمات جدید با سرگرمی بیشتری همراه باشد احتمال یادگیری و استفاده از آنها برای کودکان بیشتر می‌باشد. راه‌های زیادی برای کمک به کودکان به منظور صحبت کردن وجود دارد:

هر زمان که می توانید با کودک نوپای خود صحبت کنید. چهره او را به دقت مشاهده کنید. هنگامی که سعی می‌کند با شما صحبت کند خود را مشتاق و علاقه‌مند نشان دهید.

بجای تمرکز کردن بر روی تلفظ کودک خود به چیزی که سعی در گفتنش دارد توجه کنید. سعی کنید  به او کمک کنید هنگام صحبت با شما احساس آرامش کند.

هنگامی که موفق به برقراری ارتباط شد به صحبتش واکنش واضحی نشان دهید. برای مثال می توانید به او بگویید: «بله درسته. این یک قاشقه.»

اجازه دهید کودک شما با هماهنگ کردن آنچه می‌گویید با آنچه انجام می‌دهید متوجه منظور شما بشود. «کفش‌ها را در بیار.»

شما می توانید این جمله را همزمان با در آوردن کفش‌هایش بگویید. بعد از آن «جوراب‌ها را در بیار.» این جمله نیز می‌تواند همراه با در آوردن جوراب‌هایش باشد.

هنگام آماده کردن ناهار کودک خود، ظرف‌ها را روی میز قرار داده، با دست‌هایتان به آن اشاره کرده و بگویید: ناهار آماده است.

او به علت بوی غذا و نگاه کردن شما به هنگام چیدن میز، متوجه خواهد شد ناهارش آماده است و به سمت میز خواهد آمد. شاید او معنی کلمات «ناهار حاضر است.» را بدون نشانه‌های همراه همانند بوی غذا و چیدن میز متوجه نشود.

برای جلب کردن توجه کودک خود، قبل از صحبت کردن با او نامش را صدا کرده و با او تماس چشمی برقرار کنید. این امر کمک می‌کند متوجه شود با او صحبت می‌کنید.

در طول فعالیت‌های روزانه، به کودک خود فرصت‌های زیادی برای صحبت کردن بدهید. اگر از او سوالی می‌پرسید، به او ۱۰ثانیه وقت دهید تا زمان کافی برای پاسخ‌گویی را داشته باشد.

کودک نوپای خود را با موقيت‌های جدید مواجه کنید تا به واسطه آنها با کلمات جدید آشنا شود. او را سوار اتوبوس کرده و یا به پیاده روی ببرید و چیزهایی که در اطرافتان می‌باشند را برای او نام ببرید.

چیزهایی که کودکتان سعی در گفتن‌شان دارد را تکرار کنید حتی اگر آنها را به طور واضح بیان نکرده باشد. بنابراین وقتی کلمه موز را به صورتی ناواضح بیان می‌کند شما می‌توانید بگویید: «بله، این یک موزه.»

به هنگام صحبت با کودک صحبت‌های خود را ساده بیان کنید، از جملات کوتاه استفاده کنید و بر روی کلمات کلیدی تاکید کنید. این امر کمک می‌کند او بر روی پیغام اصلی شما تمرکز کند.

زمانی که با او صحبت می‌کنید تلویزیون یا رادیو را خواموش کنید تا او راحت‌تر بر روی آنچه می‌گویید تمرکز کند. برای کودکان تمرکز کردن با وجود صدای پشت زمینه‌ای همانند صدای تلویزیون یا رادیو سخت‌تر از بزرگسالان است.

چگونه می‌توان کاری کرد که حرف زدن برای کودک جالب به نظر برسد؟

ایجادانگیزه برای امری لذت بخش کارآسانی است. به این معنا که اگر یادگیری به منظوره صحبت کردن را برای کودک خود لذت‌بخش جلوه دهید، این امر او را ترغیب می‌کند افکارش را توسط کلمات بیان کند.

روی زمین بنشینید و با کودک نوپای خود بازی کنید. اجازه دهید او فعالیت و یا بازی مورد نظر را انتخاب کند و بعد در رابطه با آن با او صحبت کنید. با بازی با کودک خود به او شانس شنیدن تلفظ صحیح کلماتی را که استفاده می‌کند، می‌دهید.

از واقعی جلوه دادن عروسک و یا فعالیت مورد علاقه کودک خود لذت ببرید. اسباب بازی‌های او را در فعالیت‌های روزانه بگنجانید.

برای مثال عروسک او را برای صرف چای روی میز قرار دهید و هنگامی که کودک نوپای شما در رابطه با عروسکش با شما صحبت می‌کند او را همراهی کنید.

با او به تماشای تصاویر کتاب‌ها بپردازید. حتی اگر داستان را آنگونه که در کتاب نوشته شده است برای او تعریف نمی‌کنید، با این وجود کودک با گوش کردن به صحبت‌های شما و دیدن تصاویر، کلمات جدیدی یاد می‌گیرد.

بازی‌های زیر را که به منظور تقویت شنوایی می‌باشند، امتحان کنید

بازی دست زدن. در این بازی شما با الگوی مشخصی دست می‌زنید و سپس منتظر می‌مانید تا فرزندتان با همان الگو دست بزند.

پیدا کردن عروسک حیوان و یا شکل صحیح، هنگامی که شما صدای حیوانی را در می‌آورید. برای مثال شما صدای گاو را درآورده و منتظر می‌مانید او عروسک گاو را به شما نشان دهد.

چند عروسک را کنار هم بچینید و دور از چشم فرزندتان صدای یکی از آنها را درآورید سپس کودک شما باید تصمیم بگیرد صدای کدام عروسک بوده است.

شما همچنین می توانید بازی (سیمون می‌گوید) را امتحان کنید. درخواست ساده‌ای را بیان کنید.

برای مثال «سیمون می‌گوید دست‌ها را روی سر بگذارید» و خودتان درخواست را انجام دهید، سپس اجازه دهید کودک شما نیز همان حرکت را تکرار کند.

این بازی را با درخواست‌های دیگر ادامه دهید، برای مثال: «سیمون می‌گوید دست‌ها را بر روی زانو‌ها قرار دهید» یا «سیمون می‌گوید دست به سینه شوید.»”

هنگامی که هوا مطلوب است، پتو یا زیر انداز بزرگی برداشته و با کودک خود در حیاط و یا پارک بر روی آن دراز بکشید و با دقت گوش دهید.

بعد از یک دقیقه و یا بیشتر از او بپرسید چه صداهایی شنیده است. شما می‌توانید در باره صدای باد در میان درختان، آواز پرندگان و پارس سگ با او صحبت کنید.

 

برچسب ها: تربیت کودک، رشد کودک، کودک و والدین، صحبت کردن کودک، حرف زدن کودک، تکامل کودک، پرورش فرزند تعداد بازديد: 1540 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز