Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 07:15

28
اردیبهشت
مراحل رشد در كودكان (2)

مراحل رشد در كودكان (2)

یكی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین مراحل رشد نوزادان، یادگیری زبان است. مهارت‌های زبانی به طور موثر از اطرافیان آموخته می‌شود و به عبارت ساده‌تر شما باید با نوزاد خود مدام حرف بزنید.

 

 آواز خواندن

آواز خواندن ریتمیك به كودك ریتم و هماهنگی را می‌آموزد. همه كودكان استعدادهای بالقوه خاصی دارند كه باید رشد كنند و پرورش یابند. آنها نه تنها از طریق حركت كردن می‌آموزند، بلكه با گوش كردن و بازی كردن نیز مهارت‌های حركتی خود را افزایش می‌دهند. انگشت نوزاد را روی بینی خودتان بگذارید و بعد روی بینی خودش.

دست‌های او را در دست بگیرید و شروع كنید به آواز خواندن. ترانه‌ای شاد بخوانید و كمكش كنید روی پاهایش بایستد. دست‌هایش را در دست‌های خود نگه‌دارید و شروع به دست زدن كنید. اگر نوزادتان شروع به لبخند زدن یا خندیدن كرد، یعنی اینكه از این تجربه لذت می‌برد.

 حرف زدن

یكی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین مراحل رشد نوزادان، یادگیری زبان است. مهارت‌های زبانی به طور موثر از اطرافیان آموخته می‌شود و به عبارت ساده‌تر شما باید با نوزاد خود مدام حرف بزنید. جایگزین كردن تلویزیون به جای خودتان، انتخاب درستی نیست، حرف زدن باید به صورت عملی باشد.

یكی از بهترین كارها برای یاد دادن زبان به كودك این است كه به غذاهای مختلف و یا اعضای مختلف بدن اشاره و كلمات معادل هر بخش را تكرار كنید. بهتر است با كودك خود بسیار زودتر از آنكه زبان باز كند، حرف بزنید. در شش هفتگی او نخستین لبخندش را به شما می‌زند و شما می‌توانید به او سلام بگویید. تكرار این‌كار به او می‌آموزد كه باید به شكل درست و مثبتی با شما برخورد كند.

این شروع كوچك به او درس‌های بزرگی می‌دهد. وقتی كه كودك‌تان كمی بزرگ‌تر شد، فعالیت‌های او را گسترده‌تر كنید؛ مثلا آلبوم خانوادگی‌تان را به او نشان دهید. او می‌تواند تصاویر خود و نزدیكان را در كنار هم تماشا كند و لذت زیادی ببرد.

 تشویق

پژوهش‌ها نشان می‌دهند كه كودكان مطمئن، با اعتماد به نفس و قوی در آینده موفقیت‌های بیشتری به دست می‌آورند. مهارت‌های عاطفی نوزادان بیشتر از توانایی‌های ذهنی آنها روی عملكردشان در آینده تاثیر می‌گذارد؛ بنابراین با تشویق كردن، رشد عاطفی نوزاد خود را تقویت كنید. برای موفقیت او در هر مورد، تشویق را فراموش نكنید. همچنین محیط امن و گرمی در خانه به وجود آورید تا او احساس شادی، اطمینان و دلگرمی كند.

چه باید كرد وقتی كه پیشرفت نوزاد آنگونه كه باید باشد، نیست؟

اگر در مورد رشد كودك خود در هر زمینه، دچار شك و تردید هستید، هر چه زودتر به یك متخصص مراجعه كنید. عوامل بسیاری در رشد كودك موثرند؛ مثل بیماری، جدایی والدین از یكدیگر و حتی نبود یكی از آنها برای مدتی و ... .

رشد مناسب كودك در هر مرحله، به مراقبت‌های خاص دوران بارداری نیز مربوط می‌شود. خانم‌های باردار باید غذاهای سالم بخورند، ویتامین‌های دوران بارداری را با مشورت پزشك مصرف كنند، سیگار نكشند، داروهای مضر مصرف نكنند و كودك خود را در معرض آسیب‌دیدگی‌های مغز قرار ندهند. مصرف كلسیم، آهن و اسید فولیك در دوران بارداری به رشد عصب‌های جنین كمك می‌كند. حرف زدن با كودك‌تان را از دوران بارداری شروع كنید.

از همان روزهایی كه او در رحم شما قرار دارد، برایش كتاب بخوانید. دست خود را به آرامی، روی شكم‌تان بكشید و برایش آواز بخوانید. در دوران نوزادی و كودكی نیز برایش كتاب بخوانید (كتاب‌های رنگی و بزرگ را انتخاب كنید). بازی‌های انگشتی برایش انجام دهید. صدای‌تان را هنگام آواز تغییر دهید تا توانایی او برای درك ریتم‌ها و به طور همزمان تولید صداها به همراه حركات فیزیكی بیشتر شود. روی علایق كودك خود متمركز شوید.

به چیزهایی كه با انگشت خود نشان می‌دهد، دقت كنید تا بدانید كه به چه چیزهایی بیشتر توجه دارد. محیط آرام و تمیزی برای كودك فراهم سازید و به او فرصت دهید تا با اسباب‌بازی‌های مناسب سنش بازی كند. نسبت به گریه‌های او بی‌اهمیت نباشید. با این كار نوزادتان را لوس نمی‌كنید، بلكه او را به آرامش دعوت می‌كنید و این آرامش تاثیر زیادی در رشد توانایی‌های او خواهد داشت.

 

 

 

برای خواندن بخش اول- مراحل رشد در كودكان- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: دوران بارداری، تشویق کودکان، حرف زدن نوزاد، پیشرفت نوزاد، رشد مناسب كودك، دوران نوزادی و كودكی، نوزادان لوس تعداد بازديد: 703 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز