Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 02:19

10
آذر
مراقبت های بعد از عمل قلب باز کودکان در منزل

مراقبت های بعد از عمل قلب باز کودکان در منزل

اگر نوزاد تازه بدنیا آمده ی شما، بعلت بیماری های قلبی مادرزادی به عمل قلب باز نیاز دارد، نگران نباشید! امروزه به لطف فناوری های نوین پزشکی، جراحان می توانند به بهترین نحو عمل جراحی قلب نوزاد شما را انجام دهند.

به قلم : دکتر سیدخلیل فروزان نیا ؛ فوق تخصص جراحی قلب

 

تحریریه زندگی آنلاین : اگر نوزاد تازه بدنیا آمده ی شما، بعلت بیماری های قلبی مادرزادی به عمل قلب باز نیاز دارد، نگران نباشید! امروزه به لطف فناوری های نوین پزشکی، جراحان می توانند به بهترین نحو عمل جراحی قلب نوزاد شما را انجام دهند. اگر کودک شما به عمل جراحی قلب نیاز دارد، بعد از عمل او را در بخش آی سی یو بستری می‌کنند. زمانی‌ که کودکتان در بخش آی سی یو است، برای بهبودی او بعد از عمل، تجهیزات ویژه‌ای استفاده می‌شود که شامل موارد زیر می‌شود:

ونتیلاتور یا دستگاه تنفس مصنوعی

ونتیلاتور دستگاهی است که به کودک شما کمک می‌کند در حین عمل جراحی در زمان بیهوشی، نفس بکشد. یک لوله پلاستیکی کوچک از طریق نای به داخل بدن فرستاده می‌شود و به ونتیلاتور وصل می‌شود. این دستگاه به کودک کمک می‌کند تا زمانی که در خواب عمیقی است به ‌درستی نفس بکشد. بسیار از کودکان بعد از عمل جراحی برای مدتی باید با دستگاه ونتیلاتور نفس بکشند تا بتوانند استراحت کنند.

کاتتر درون رگی (IV)

لوله‌ای پلاستیکی است که از طریق پوست وارد رگ‌های خونی می‌شود تا مایع درون‌رگی و داروهای مهم را برای بدن فراهم کند و به کودک اجازه دهد سریع‌تر بهبود یاید.

کاتتر شریانی

یک کاتتر درون‌رگی است که داخل کمر یا هر قسمت دیگری که ضربان را بتوان حس کرد، قرار می‌گیرد تا در حین عمل جراحی و زمانی‌که کودک در بخش آی سی یو است، فشار خون را اندازه بگیرد.

گاواژ

لوله‌ای کوچک و منعطف است که معده را از اسید و حباب‌های گازی که در حین عمل جراحی ایجاد می‌شوند، خالی می‌کند.

سوند ادراری کودک

لوله‌ای کوچک و منعطف است که ادرار را از مثانه خارج می‌کند و میزان ادراری که بدن تولید می‌کند را به‌دقت اندازه‌ می‌گیرد. با این کار میزان سلامت عملکرد قلب مشخص می‌شود. بعد از عمل جراحی ممکن است در ابتدا عملکرد قلب ضعیف‌تر از قبل باشد و به همین خاطر بدن شروع به حفظ مایعات می‌کند که باعث تورم و پف‌کردگی می‌شود. در این شرایط به فرد بیمار داروی دیورتیک داده می‌شود تا کلیه‌ها بتوانند مایعات اضافی را تخلیه کنند.

لوله قفسه سینه (چست تیوب)

نوعی لوله‌ تخلیه‌ است که وارد بدن می‌شود تا خون موجود در قفسه سینه را تخلیه کند. در غیر این صورت بعد از این‌که شکاف را بخیه زدند ممکن است خون در قفسه سینه جمع شود. بعد از عمل جراحی احتمال دارد تا چند ساعت یا چند هفته خونریزی ادامه پیدا کند.

مانیتور قلب

دستگاهی است که به‌طور پیوسته تصویری از ریتم ضربان قلب کودکتان را نمایش می‌دهد و ضربان قلب، فشار خون شریانی و وضعیت دریچه‌های دیگر را بررسی می‌کند. کودک شما احتمال دارد زمانی‌که در بخش آی سی یو است یا بعد از آن، به تجهیزات دیگری برای کمک نیاز داشته‌باشد که در این مقاله به آن اشاره‌ای نشده‌ است. کودک شما تا جایی که ممکن است با استفاده از داروهای مختلف، کاملا در آرامش به‌سر می‌برد. بعضی از این داروها برای رفع درد و بعضی دیگری برای رفع اضطراب است.

بعد از این‌که کودک از بخش آی سی یو مرخص شد، قبل از این‌که به خانه برود برای چند روز به بخش بیمارستانی دیگر منتقل می‌شود تا به‌طور کامل بهبود پیدا کند. قبل از این‌که کودکتان مرخص شود، به شما آموزش می‌دهند که چگونه از او در خانه مراقبت کنید. احتمال دارد برای مدتی کودکتان نیاز به مصرف دارو داشته ‌باشد که چگونگی مصرف آن‌ها را به شما توضیح می‌دهند. قبل از این‌که کودکتان مرخص شود، پرسنل بیمارستان درمورد روش مصرف داروها، محدودیت‌های فعالیت‌های فیزیکی و ملاقات‌های بعدی با شما صحبت می‌کنند.

برچسب ها: کودکان، قلب، جراحی قلب، عمل قلب باز تعداد بازديد: 315 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز