Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 03:48

29
شهریور
رهنمود‌های تغذیه‌ای برای نوزادان (2)

رهنمود‌های تغذیه‌ای برای نوزادان (2)

بخش دوم- معمولاً مادرها هنگام شروع استفاده از غذاهای جامد برای نوزادشان این دغدغه را دارند كه چه غذاهایی برای آنها تهیه كنند. برای این منظور انتخاب‌های سالم فراوانی وجود دارد.

 

چگونه غذای نوزاد را در شش مرحله ساده آماده كنیم؟

 دست‌های خود را شسته و تمیز كنید. پوست میوه را كنده و سبزیجات را بسیار تمیز بشویید و در صورت نیاز پوست آنها را بگیرید.  برای پختن غذا می‌توانید از روش بخارپز كردن و سرخ كردن روی اجاق یا در مایكرویو استفاده كنید؛ فقط باید كاملاً نرم شوند. روش بخارپز كردن بهترین روش است؛ چرا كه باعث حفظ مواد غذایی مفید می‌شود.  

بعد از پخت كامل، مواد غذایی را داخل مخلوط‌كن ریخته و میكس كنید. كمی از آب غذا را نیز داخل مخلوط‌كن بریزید تا پوره به دست آمده شل‌تر باشد. اگر دوست داشته باشید، می‌توانید بعد از مرحله مخلوط‌كردن كمی آب جوشیده یا مقداری از شیر خودتان را به آن بیفزایید. مقدار اضافی غذا را در یك ظرف دربسته ریخته درون یخچال و یا فریزر نگهداری كنید.

سایر مواد غذایی، مثل گوشت‌ها، حبوبات، انواع لوبیاها و حتی تخم‌مرغ پخته شده را نیز می‌توان به همین روش تهیه و آماده مصرف كرد؛ فقط برای پختن گوشت‌ها نیاز به صرف زمان بیشتری است. بسیاری از نوزادان، از بدو تولد تا شش ماهگی، فقط از شیر مادر تغذیه می‌شوند. كاهش مصرف شیر مادر برای كودكان منجر به سوء‌تغذیه می‌شود و عوارضی مثل كم خونی را در پی دارد.

در غذاهای نوزادان شش ماهه نباید نمك و ادویه‌جات دیگر را استفاده كرد؛ چرا كه به كلیه‌های آنها آسیب می‌رساند، روده نوزادان در جذب مواد مختلف توانایی زیادی دارد؛ به همین دلیل، ادویه‌جات به سرعت وارد خون آنها می‌شود و سیستم ایمنی آنها را تحریك و حساس می‌كند. دادن غذاهای جامد به نوزادان را از 6-12 ماهگی شروع كنید. غذاهای جدید را یكی یكی و با فواصل زمانی به آنها بدهید و دقت كنید كه حساسیت نداشته باشند.

مغز خوب، غذای خوب می‌خواهد. تغذیه خوب و مناسب مادر در دوران بارداری، پس از تولد نوزاد نیز ادامه دارد. شیر مادر بهترین منبع غذایی برای نوزاد است؛ بنابراین هیچ گاه به طور خود خواسته او را از این منبع فوق‌العاده محروم نكنید. شیرمادر در كنار غذاهایی كه حاوی غلات، تخم‌مرغ، ماهی، گردو و ... هستند، باعث تقویت هوش و حافظه نوزاد می‌شود. غذای كمكی دادن به نوزاد خود را از یك قاشق مرباخوری شروع كنید و به تدریج مقدار آن را افزایش دهید.

برای اضافه كردن مواد غذایی جدید عجله نداشته باشید. در ابتدا حتماً غذاها را رقیق كنید و همان‌طور كه گفته شد، بهترین راه رقیق كردن غذاها، استفاده از شیر مادر است. معمولاً فرنی جزء اولین غذاهای جامدی است كه به نوزادان داده می‌شود. بهترین حالت تهیه این غذا استفاده از شیر مادر برای درست كردن آن است؛ ولی در صورت استفاده از شیر پاستوریزه آن را خوب بجوشانید.

در هفته‌های بعدی می‌توانید به تركیب آرد برنج و شیر، حریره بادام نیز بیفزایید. بعد از آن سوپ را به برنامه غذایی او اضافه كنید. سوپ را می‌توانید با گوشت مرغ یا گوشت گوسفند تهیه كنید؛ اما به آن نمك نزنید؛ فقط تركیب گوشت و كمی سبزی برای نوزاد شما كافی است.

بعد از پخت كامل، آن‌ها را میكس كرده و هر روز یكی دو بار به او مقدار كمی از آن را بدهید. زرده تخم‌مرغ نیز غذای خوبی برای نوزاد شماست، به شرط آنكه تخم‌مرغ به خوبی پخته شده باشد و آن را با كمی از شیر خودتان نرم كرده باشید. با گذشت چند هفته كم‌كم به سوپ او مقداری گندم، جو یا بلغور و رشته فرنگی اضافه كنید.

برخی آب میوه‌های طبیعی را نیز می‌‌توانید در برنامه غذایی او بگنجانید. بعضی از میوه‌ها مثل توت، خربزه و گیلاس ایجاد حساسیت می‌‌كنند. برخی از نوزادان هیچ علاقه‌ای به خوردن حبوبات ندارند؛ بنابراین از پوره حبوبات استفاده كنید.

 

 

برای خواندن بخش اول- رهنمود‌های تغذیه‌ای برای نوزادان- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: غذای نوزاد، فرنی، غذای کمکی نوزاد، آب میوه برای نوزاد، غذای خوب برای نوزاد، حریره بادام تعداد بازديد: 811 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز