Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 09:49

20
تیر
نکاتی در مورد سلامتی نوزادان (2)

نکاتی در مورد سلامتی نوزادان (2)

در ادامه، نکات دیگری در خصوص سلامتی کودکان معرفی می‌گردد. آشنایی با این موارد در تندرستی کودکان بسیار سودمند است.

بعضی از کودکان بیشتر فک‌ها را به هم می‌فشرند یا کمتر غذا می‌خورند چرا که احساس ناراحتی دارند. افسانه‌های زیادی در مورد دندان در آوردن وجود دارد. کودکان به علت دندان درآوردن تب نمی‌کنند، بدحال نمی‌شوند.

دندان ممکن است سربرآورد و دوباره «برگردد» یا چند روز طول بکشد تا از میان لثه سربرآورد. گاهی ممک است لثه هنگام درآمدن دندان کمی خونریزی داشته باشد.

اگردرد واضح (کودک گریه می‌کند) هنگام روی هم فشردن لثه‌ها وجود داشته باشد، استفاده از مسکن‌ برای 2 تا 3 روز می‌تواند به کودک کمک کند.

استفاده از مسکن بر روی لثه اغلب کمک کننده نیست. مالش دادن لثه با انگشت می‌تواند تا حدی آرام‌بخش باشد. برای اینکه از اثر آن مطمئن شوید این کار را امتحان کنید.

واکنش کودک‌تان اثربخشی این روش را نشان خواهد داد. به جهت اینکه در مدت دندان درآوردن تمایل شیرخوار به گاز گرفتن و مالیدن وسایل روی لثه‌اش بیشتر می‌شود شستشوی مکرر وسایل بازی و مراقبت بیشتر در مورد به دهان بردن وسایل توسط وی مانع از ایجاد اسهال می‌گردد.

استفاده از دندان گیر تمیز و شسته شده اغلب راهگشا است.

اجابت مزاج

همه نوزدان باید در هفته اول، روزانه اجابت مزاج داشته باشند. نوع تغذیه (شیشه یا شیرمادر) بر میزان تواتر اجابت مزاج در هفته اول تاثیر نمی‌گذارد.

اولین مدفوع که «میکونیوم» نام دارد به رنگ قیر است و حاکی از تمیز شدن روده و به کار افتادن آن است. شیرخوارانیکه از شیر مادر تغذیه می‌کنند پس از 3 روز مدفوع زرد دانه‌داری خواهند داشت.

شیرخواران تا 7 تا 10 روزگی دست کم روزی یک بار اجابت مزاج خواهند داشت. پس از آن بعضی از شیرخواران شیرمادر خوار پس از هر نوبت شیر خوردن اجابت مزاج خواهند داشت در حالی که برخی نوزادان هر 5 روز اجابت مزاج دارند.

تا زمانی که قوام مدفوع نرم است، کودک یبوست ندارد.

شیرخوارانی که با شیر خشک تغذیه می‌شوند اغلب مدفوع خمیری سبز یا قهوه‌ای رنگ دارند. این شیرخواران هم باید در 7 تا 10 روز اول تولد دست کم یک بار در روز اجابت مزاج داشته باشند.

احتمال اینکه کودکی که شیرخشک می‌خورد بیش از 1 تا 2 روز اجابت مزاج نداشته باشد، کم است.

پس از شروع غذاهای جامد، مدفوع بیشتر شکل می‌گیرد و با توجه به رژیم غذایی می‌تواند هر رنگی مثل سبز، قهوه ای، زرد و نارنجی داشته باشد.

در واقع رنگ مدفوع از نظر تشخیصی اهمیتی ندارد. اما پس از 10 روزگی رنگ مدفوع سیاه رنگ نیازمند مراجعه به پزشک است.

بعضی از کودکان هنگام اجابت مزاج خون اندکی هم دفع می‌کنند. ترک‌های کوچک اطراف مقعد که شقاق خوانده می‌شود نیز می‌تواند کمی خونریزی کند.

اگر خون در مدفوع کودک دیده شود، باید پزشک کودک را ببیند. البته این وضعیت فوریت ندارد  ملاقات پزشک ظرف 3 روز در صورتی که همه چیز خوب باشد اشکالی ندارد.

اگر کودک خونریزی واضح از ناحیه مقعدی داشته باشد، باید به بخش فوریت‌های بیمارستان مراجعه کرد.

وجود خون در مدفوع نوزاد نیازمند مراجعه به بخش فوریت‌های بیمارستان است.

 

 

برای خواندن بخش اول -نکاتی در مورد سلامتی نوزادان- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: دندان شیری، سلامت کودک، دندان در آوردن کودک، کاهش درد دندان در آوردن، اجابت مزاج کودک، میکونیوم، مدفوع کودک تعداد بازديد: 667 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز