Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 10 فروردین 1403 - 04:45

25
مرداد
راهنمای واكسیناسیون نوزادان (1)

راهنمای واكسیناسیون نوزادان (1)

بخش اول- والدین هر كودك در سال اول زندگی باید 5 بار كودك خود را برای واكسیناسیون به مركز بهداشتی درمانی ببرند و برای تقویت اثر واكسن‌ها نیز پس از یك‌سالگی مراجعات مجددی مورد نیاز می‌باشد.

تحریریه زندگی آنلاین- گروه كودك سالم

 

 

والدین هر كودك در سال اول زندگی باید 5 بار كودك خود را برای واكسیناسیون به مركز بهداشتی درمانی ببرند و برای تقویت اثر واكسن‌ها نیز پس از یك‌سالگی مراجعات مجددی مورد نیاز می‌باشد كه این مراحل و نوع واكسن‌ها در جدول زیر نشان داده شده است.

ابتلا به بعضی بیماری‌ها در دوران كودكی بسیار خطرناك است و می‌‌تواند سبب مرگ و میر و ایجاد ناتوانی شود. مهم‌ترین این بیماری‌ها، كه سالانه جان تعداد بسیاری از كودكان را می‌گیرد، سل، سرخك، سیاه سرفه، كزاز، دیفتری و هپاتیت «ب» است. همه‌ كودكان باید در مقابل این بیماری‌ها واكسینه شوند.

واكسیناسیون عبارت است از وارد كردن میكروب یا ویروس كشته‌شده یا ضعیف‌شده‌ آن‌ها به بدن به صورت خوراكی یا تزریقی. بدن انسان در مقابل این ویروس‌ها و میكروب‌ها یا سموم، موادی می‌سازد كه اصطلاحاً «پادتن» نامیده می‌شود. حال اگر بدن با میكروب یا ویروس واقعی برخورد كند می‌تواند آن را از بین ببرد و بدین ترتیب انسان در مقابل آن بیماری‌ها ایمن می‌شود.

تمام مراكز بهداشتی درمانی در كشور ما آماده‌ اجرای واكسیناسیون برای همه كودكان‌اند و این كار به طور رایگان صورت می‌گیرد. پشت كارت رشد كودك، یك كارت واكسیناسیون برای ثبت واكسن‌های او در نظر گرفته شده است.

 برای شناخت بیماری‌هایی كه علیه آن‌ها واكسیناسیون اجرا می‌شود

 و برای درك ضرورت و اهمیت ایمن‌سازی، در مورد هر یك از این بیماری‌ها، توضیح مختصری در زیر آمده است.

  كزاز

میكروب كزاز در خاك وجود دارد و در صورتی كه زخم با خاك آلوده شود احتمال بروز این بیماری وجود دارد. كزاز بیماری خطرناكی است و ابتلا به آن در هر سنی امكان دارد. سم میكروب این بیماری از كشنده‌ترین زهرهای شناخته شده است. در زایمان‌های غیربهداشتی احتمال دارد كه نوزاد مبتلا به كزاز شود.

كزاز نوزادان بیماری بسیار خطرناكی است. اما می‌توان با واكسیناسیون مادران، این بیماری را حذف كرد.

سیاه سرفه

این بیماری، كه عامل آن نوعی باكتری است، دستگاه تنفسی را مبتلا می‌سازد و فرد بیمار دچار سرفه‌های خاص قطاری می‌شود و آن‌قدر سرفه می‌كند كه رنگ صورتش سیاه می‌شود. میزان كشندگی این بیماری بسیار بالاست و در صورتی كه فرد جان خود را از دست ندهد دچار ناتوانی‌ها و عوارض عصبی می‌شود. این بیماری به راحتی می‌تواند به افراد دیگر سرایت كند. واكسیناسیون علیه این بیماری می‌تواند از بسیاری از مرگ و میرهای ناشی از آن پیشگیری كند.

سل

بیماری واگیردار و مزمنی است كه سالانه میلیون‌ها نفر را در جهان مبتلا می‌سازد. میكروب سل از طریق خلط فرد مبتلا و هوای آلوده وارد مجاری تنفسی افراد سالم می‌شود و آن‌ها را مبتلا می‌سازد. تشخیص سل مستلزم لوازم تشخیصی و درمان آن طولانی و مشكل است. در چند دهه گذشته بیماری سل بیش‌تر در كشورهای در حال توسعه دیده می‌شد.

اما امروزه با بروز بیماری ایدز، كه ایمنی افراد را در مقابل بیماری‌ها كاهش می‌دهد، دوباره بیماری سل در سراسر جهان مشاهده می‌شود و باعث مرگ و میر و معلولیت عده بسیار زیادی می‌گردد. واكسن بیماری سل «ب، ث، ژ» نام دارد و باید در اولین فرصت پس از تولد به نوزاد تزریق شود...

 

 

برای خواندن بخش دوم- راهنمای واكسیناسیون نوزادان- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: واکسیناسیون، واکسیناسیون کودکان، واکسن، واکسن سیاه سرفه، واکسن در کودکان، انواع واکسن کودکان، واکسن سرخک تعداد بازديد: 718 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز