Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 06:36

25
مرداد
راهنمای واكسیناسیون نوزادان (2)

راهنمای واكسیناسیون نوزادان (2)

بخش دوم- والدین هر كودك در سال اول زندگی باید 5 بار كودك خود را برای واكسیناسیون به مركز بهداشتی درمانی ببرند و برای تقویت اثر واكسن‌ها نیز پس از یك‌سالگی مراجعات مجددی مورد نیاز می‌باشد.

 

سرخك‌

این بیماری شدیداً مسری است و تمام كودكانی كه واكسن نزده باشند به آن مبتلا خواهند شد. علایم این بیماری شامل بثورات پوستی، تب و سرفه است. سرخك عوارض گوناگونی دارد و مهم‌ترین آن‌ها سینه پهلو، كوری و كری است. میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری، به‌خصوص در كودكانی كه مبتلا به سوءتغذیه هستند، بسیار زیاد است.

هپاتیت (ب)

نوعی بیماری است كه كبد فرد مبتلا را گرفتار می‌كند و علایم آن تهوع، استفراغ و بی‌اشتهایی شدید است. نارسایی كبد، مشكلات بسیاری برای فرد مبتلا ایجاد می‌كند و در نهایت منجر به مرگ وی می‌شود. واكسیناسیون علیه این بیماری از ابتلا به آن پیشگیری می‌كند.

فلج اطفال

این بیماری سالانه باعث فلج شدن بسیاری از كودكان می‌شود. سرایت بیماری از راه دهان و به‌وسیله‌ آب، غذا و اشیای آلوده صورت می‌گیرد. شروع بیماری مانند سرماخوردگی است كه به دنبال آن فلج اندام‌ها ظاهر می‌شود. در نتیجه‌ واكسیناسیون علیه این بیماری و اقدامات بهداشتی، این بیماری در كشور ما خوشبختانه در حال ریشه‌كن شدن است.

دیفتری

میكروب این بیماری در حلق بیمار رشد می‌كند و با ایجاد غشای كاذب و ضایعات موضعی در حلق و با ترشح سم، كه به وسیله‌ خون در تمام بدن منتشر می‌شود، سبب مسمومیت و خفگی می‌شود. این بیماری در گذشته، شیوع بیش‌تری داشته است. خوشبختانه امروزه از شدت آن كاسته شده است. اما به دلیل كشندگی فوق‌العاده‌اش واكسیناسیون علیه آن انجام می‌شود.

واكسیناسیون زمانی به خوبی اثر می‌كند كه به موقع و به طور كامل انجام شود. بعضی از واكسن‌ها زمانی مؤثر واقع می‌شوند كه چند بار تلقیح شوند. بنابراین، باید جدول واكسیناسیون به طور كامل رعایت گردد. یكی از مهم‌ترین دلایل مراجعه نكردن والدین برای واكسیناسیون فرزندان خود، آن است كه كودك، در روزی كه نوبت واكسیناسیون اوست، به تب، سرفه، سرماخوردگی یا اسهال مبتلا شده است.

در این بیماری خفیف و همچنین در مواقع سوء تغذیه، اقدام به واكسیناسیون هیچ خطری ندارد و باید واكسن سر وقت به كودك تلقیح شود. پدران و مادران باید بدانند كه بعضی از واكسن‌ها عوارض مختصری دارند. مثلاً در محل تزریق واكسن (ب.ث.ژ) زخم كوچكی ایجاد می‌شود و كبره می‌بندد. این زخم نباید دستكاری شود زیرا پس از مدتی خود به خود خوب می‌شود. پس از تزریق واكسن ثلاث، كودك تب مختصری پیدا می‌كند و محل تزریق كمی متورم و دردناك می‌گردد.

باید تب كودك با دارویی كه پزشك می‌دهد پایین آورده شود و محل تزریق با حوله گرم كمپرس شود. یك هفته پس از تزریق واكسن سرخك، كودك دچار حالتی شبیه سرماخوردگی می‌شود و ممكن است بثورات خفیفی روی پوست او ظاهر گردد.

بروز هر یك از حالات فوق نشان‌دهنده‌ واكنش طبیعی بدن نسبت به واكسن‌هاست و جای نگرانی نیست اما در صورتی كه پس از تزریق واكسن، تب شدید، بی‌قراری یا حالاتی شبیه تشنج پیدا شود (كه البته جز در مواقع نادر رخ نمی‌دهد) باید سریعاً به پزشك مراجعه كرد.

 

 

برای خواندن بخش اول- راهنمای واكسیناسیون نوزادان- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: واکسن فلج اطفال، مسمومیت، بیماری دیفتری، علایم سرخک، سرخک و کودکان، زمان واکسیناسیون تعداد بازديد: 679 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز