به گزارش فرطب، با ما همراه باشید تا در ادامه ی این مقاله به معرفی منبع غذایی های بپردازیم که باعث تقویت سیستم ایمنی میشوند.
منابع غذایی سرشار از فیبر
زهرا سرلک، متخصص بهداشت و ایمنی مواد غذایی، تأکید کرد که مصرف میوهها، سبزیجات، غلات و حبوبات به دلیل داشتن فیبر بالا، به حفظ باکتریهای مفید روده کمک میکنند و به کارکرد بهتر دستگاه گوارش و دفع مواد زائد و سمی از بدن یاری میرسانند.
بیشتربخوانید:
چگونه سیستم ایمنی خود را تقویت کنیم؟
غذاهای فراسودمند: پروبیوتیکها و فیبر
این کارشناس در ادامه به اهمیت پروبیوتیکها اشاره کرد و گفت که باکتریهای مفید از طریق مصرف غذاهای تخمیری مثل ماست، کفیر و سبزیجات تخمیری به دستگاه گوارش راه مییابند. وی تأکید کرد که غذاهای حاوی فیبر و پروبیوتیکها به دلیل خواص سلامتبخش خود به گروه غذاهای فراسودمند تعلق دارند و میتوانند به تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش التهابات کمک کنند.
سرلک غذاهای پروتئینی حیوانی را برای تأمین اسیدهای آمینه ضروری بدن حائز اهمیت دانست و افزود که مطالعات نشان دادهاند که پروتئین به عفونتها و عملکرد ایمنی بدن کمک میکند. غذاهای مانند شیر، گوشت قرمز، تخم مرغ و ماهی در تقویت سلولهای ایمنی بدن نقش دارند.
نقش ویتامینها در مواد غذایی
سرلک به اهمیت ویتامینها در تقویت سیستم ایمنی اشاره کرد و گفت که ویتامین C یک آنتی اکسیدان است که به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند. ویتامین D نیز که به طور طبیعی با قرار گرفتن پوست در معرض نور خورشید تولید میشود، در تأمین مقاومت بدن در برابر عفونتها نقش دارد. همچنین ویتامین A در تقویت سیستم ایمنی و مقابله با بیماریهای عفونی مؤثر است.
بیشتربخوانید:
اهمیت مواد معدنی در مواد غذایی
سرلک تأکید کرد که مواد معدنی مانند منیزیم، روی، آهن، مس و سلنیوم برای سیستم ایمنی و فرآیندهای ضدالتهابی بدن ضروری هستند. وی منابع غذایی حاوی این مواد معدنی را معرفی کرد که شامل موز، انجیر، بادام، کدو، سیب زمینی، ماهی، جگر، جوانه گندم، اسفناج، قارچ و دیگر منابع است.
ترکیبات گیاهمغذی: تقویت کنندههای سیستم ایمنی
در انتها، سرلک به خواص تقویت کننده سیستم ایمنی ترکیبات گیاه مغزی مانند سیر، زنجبیل و شلغم اشاره کرد. او گفت که این ترکیبات به مقابله با عفونتها و کاهش التهاب کمک میکنند.