Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 19:56

13
فروردین
خواص شگفت انگیز لبوقرمز

خواص شگفت انگیز لبوقرمز

لبو در واقع ریشه اصلی گیاه چغندر است. لبو به عنوان یک داروی گیاهی و رنگ خوراکی نیز مورداستفاده قرار می‌گیرد. لبو سرشار از فولات و منگنز، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین B6، پانوتنیک اسید، کولین، بتایین، منیزیم

تحریریه زندگی آنلاین : لبو در واقع ریشه اصلی گیاه چغندر است. لبو به عنوان یک داروی گیاهی و رنگ خوراکی نیز مورداستفاده قرار می‌گیرد. لبو سرشار از فولات و منگنز، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین B6، پانوتنیک اسید، کولین، بتایین، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس و سلنیوم است. پپتین موجود در لبو برای درمان افسردگی مفید بوده و تریپتوفان موجود در آن ذهن را آرام می‌کند. خواص لبو قرمز بسیار زیاد است که در ادامه این مطلب به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

 

خواص چغندر

چغندر حاوی مقدار زیادی ویتامین و مواد معدنی است. کالری بسیار کم و مقادیر ناچیزی کلسترول دارد. با مصرف چغندر می‌توانید از خواص بی‌نظیر آن برخوردار شوید و بدنی سالم داشته باشید. در اینجا برخی از خواص چغندر را بیان می‌کنیم.

 مراقبت از پوست: چغندر منبع غنی از ویتامین و مواد معدنی است و می‌تواند پوست را نرم‌تر و سفید‌تر بکند. خواص لبو قرمز و چغندر برای پوست نامحدود است.

 استحکام استخوان و دندان: چغندر غنی از کلسیم است. کلسیم یکی از مواد معدنی است که وجود آن برای داشتن استخوان‌ها و دندان‌های سالم و محکم ضروری است.

 جلوگیری از پوکی استخوان: نیترات موجود در چغندر در بدن به نیتریک اسید تبدیل می‌شود. یکی از بیماری‌هایی که نیتریک اسید از آن جلوگیری می‌کند، پوکی استخوان است.

  تقویت قوای جنسی: چغندر دارای مقدار چشم‌گیری از یک ماده معدنی به نام بروم است که بروم به تولید هورمون‌های جنسی کمک می‌کند. خواص چغندر می‌تواند باعث افزایش میل جنسی، افزایش باروری و تحریک اسپرم شود.

 کمک به هضم: چغندر به علت داشتن فیبر بسیار بالا می‌تواند به هضم کمک کند.

 کنترل میزان کلسترول: از دیگر خواص لبو قرمز کنترل میزان کلسترول است. اگر به‌طور منظم چغندر مصرف کنید، فیبر محلول در آن‌ می‌تواند به کاهش و کنترل کلسترول بد که دلیل اصلی بیماری‌های قلبی شناخته شده‌اند، کمک کند.

 بیشتربخوانید:

خواص تغذیه ای لبو را بشناسید

 

 

خواص چغندر در بیماری‌ها

 کاهش التهاب: چغندر دارای ماده‌ای به نام کولین است که می‌تواند حرکات عضلانی، خواب، یادگیری و حافظه را تقویت کند. این مواد مغذی با جذب چربی  باعث انتقال امواج عصبی شده و التهاب مزمن را کاهش می‌دهد.

 کمک به پیشگیری از سرطان: چغندر دارای رنگدانه بتاسیانین است که می‌تواند از رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری کند. نیترات‌های که به عنوان مواد نگهدارنده در گوشت استفاده می‌شوند، احتمال دارد با ترکیب شدن در بدن منجر به تشکیل ترکیبات نیتروسامین شوند که در بدن به سرطان تبدیل می‌شوند. آب چغندر به کاهش یا جهش سلول‌های ناشی از این ترکیبات کمک می‌کند. چغندر برای جلوگیری از سرطان‌های کولن، ریه و پوست مؤثر است.

 کمک به داشتن چشم‌های سالم: بتا کاروتن یک شکل از ویتامین A که در چغندر وجود دارد به جلوگیری از آب مروارید که عمدتاً افراد مسن را تحت تأثیر قرار می‌دهد، کمک می‌کند. همچنین باعث جلوگیری از ماکولار که در سالمندان وجود دارد، می‌شود.

 مراقبت از کبد: چغندر غنی از کلسیم، بتایین، ویتامین‌های B، آهن و آنتی‌اکسیدان است که برای کبد بسیار مفید هستند. خواص لبو قرمز به کاهش سنگ صفرا کمک می‌کند. فیبر موجود در چغندر کمک می‌کند تا سموم به درستی از بدن خارج شود. علاوه بر این چغندر همچنین حاوی روی و مس است که از سلول‌های کبد محافظت می‌کند.

 عملکرد قلب: خواص چغندر کلسترول بد را کاهش و کلسترول خوب را افزایش می‌دهد. چغندر حاوی بتایین است و به کاهش سطح هموسیستئین کمک می‌کند. با مصرف چغندر شرایطی مانند آترواسکلوروز، حملات قلبی و سکته مغزی به میزان چشم‌گیری کاهش می‌یابد.

 کمک به کاهش نواقص زایمان: چغندر غنی از فولات‌های ویتامین B است و به شکل‌گیری ستون فقرات کودک کمک می‌کند. از همین رو چغندر می‌تواند در رژیم غذایی زنان باردار گنجانده شود. کمبود فولات می‌تواند موجب برخی از عوارض مانند نقص در لوله‌های عصبی شود که به معنی نقص در مغز، ستون فقرات یا نخاع است.

 جلوگیری از مشکلات تنفسی: چغندر حاوی ویتامین C است که این ویتامین یک آنتی‌اکسیدان قوی است که برای سیستم ایمنی بدن مفید است. چغندر دارای بتاکاروتن طبیعی است که به جلوگیری از سرطان ریه که یکی از مشکلات تنفسی است، کمک می‌کند.

 بیشتربخوانید:

آشنایی با فواید و عوارض جینسینگ؛ گیاه جوانی

 

 

 

 

رابطه لبو و فشار خون بالا

لبو حاوی نیترات است. نیترات فشار خون را پایین می‌‌آورد و خطر بیماری قلبی و سکته را کاهش می‌‌دهد. نیترات در بدن انسان به اکسید نیتریک تبدیل می‌شود و به بدن کمک می‌کند تا رگ‌های خونی استراحت کنند و از این طریق جریان خون را بهبود می‌بخشند. در این حالت فشار خون کاهش می‌یابد. این اتفاق که نشان‌دهنده ارتباط لبو و فشار خون بالا است، چندین ساعت بعد از مصرف چغندر شورا اتفاق می‌افتد.

 

خواص لبو برای پوست

 درمان جوش و آکنه: آب چغندر خواص ضدالتهابی قوی دارد و برای درمان آکنه و جوش صورت مفید است. برای درمان جوش و آکنه هر روز صورت خود را با ترکیب آب چغندر و سرکه بشویید.

 ضد چروک: لبو حاوی آنتی‌اکسیدان است که چین‌وچروک پوست را کاهش می‌دهد و به جوان‌سازی پوست کمک می‌کند.

 درمان لکه‌های پوستی: برای درمان لکه‌های پوستی از خواص لبو برای پوست استفاده کنید و به‌صورت منظم آب لبو بنوشید.

 بیشتربخوانید:

 

 

 

خواص آب لبو قرمز خام

چغندر یا لبو قرمز بافت سفت و محکمی دارد، می‌توانیم آب آن را گرفته و بنوشیم. آب لبو شیرین و خوشمزه است و هم سرشار از ویتامین‌ها و مواد مغذی است. لبو را هم به‌صورت خام و هم پخته می‌توانید استفاده کنید و حتی برگ‌های آن خوراکی هستند. در هنگام پخت، رنگ و خواص آن وارد آب می‌شود. به همین دلیل نوشیدن آب لبو یا استفاده از آن به‌صورت خام در سالاد فایده بیشتری دارد. برخی از خواص آب لبو قرمز خام را در زیر بیان می‌کنیم.

 تنظیم وزن: آب لبو کالری کمی دارد و فاقد چربی است. مصرف آب لبو قرمز خام می‌تواند به کاهش وزن و لاغری کمک کند.

 به عنوان رنگ مو: آب لبو قرمز، رز و چای سیاه را با یکدیگر مخلوط کنید و از ریشه تا انتهای مو بزنید و پس از چند دقیقه بشویید.

 پیشگیری از زوال عقلی: از خواص آب لبو قرمز خام این است که به بهبود جریان اکسیژن در مغز کمک می‌کند و موجب کند شدن زوال عقل می‌شود. غلظت بالای نیترات موجود در آب چغندر به این روند کمک می‌کند.

 افزایش سطح هموگلوبین: مصرف منظم آب لبو می‌تواند باعث افزایش سطح هموگلوبین شود و از این طریق از کم‌خونی جلوگیری کند. تولید و افزایش سطح هموگلوبین نیاز به آهن، فولات و ویتامین B12 دارد، که لبو منبع بسیار غنی از آهن است. به همین دلیل افرادی که دچار آنمی هستند، پیشنهاد می‌شود که از خواص لبو قرمز در رژیم غذایی خود استفاده کنند.

 کمک به جلوگیری از سرطان: یکی از خواص آب لبو قرمز خام جلوگیری از سرطان است. آب لبو دارای خواص ضد سرطانی است. سلول‌های سرطانی به سطح کم اکسیژن واکنش نشان می‌دهند، که آب چغندر می‌تواند این کمبود اکسیژن را جبران کند.

 کمک به درمان ورم مفاصل: چغندر باعث جذب بسیار زیادی از کلسیم می‌شود و با تقویت بافت‌ها و مفاصل، به درمان و جلوگیری از ورم مفاصل کمک می‌کند.

 سم‌زدایی: دفع سموم و سم‌زدایی به عملکرد بهتر بدن کمک می‌کند. از خواص لبو قرمز این است که کمک می‌کند تا بدن سم‌زدایی کند. ترکیب خاصی به نام بتالین که در لبو وجود دارد، به بدن کمک می‌کند تا سموم را دفع کند.

 بهبود استقامت بدن: آب لبو به گردش بهتر اکسیژن در عضلات کمک می‌کند. گردش بهتر اکسیژن در عضلات به بهبود استقامت و عملکرد بدن می‌شود.

 جلوگیری از ریزش مو: کمبود پتاسیم رابطه مستقیمی با ریزش مو دارد. پتاسیم ماده مغذی است که برای رشد مو بسیار مهم است و در آب لبو وجود دارد.

 

چغندر و کنترل وزن

چغندر غنی از فیبر است و کالری کمی دارد. افراد از چغندر در رژیم غذایی کاهش وزن و لاغری  استفاده می‌کنند چون خواصی دارد که  می‌تواند در برابر چربی مبارزه کند. همچنین خواص لبو قرمز به هیدراته نگهداشتن بدن و سم‌زدایی آن کمک می‌کند. از این طریق هم به لاغری و هم به داشتن پوستی درخشان کمک می‌کند.

 

برچسب ها: رژیم غذایی، ویتامین A، کلسترول، زایمان، خواص لبو، ویتامین c، چغندر، لبو، ویتامین B، تقویت قوای جنسی، طبع لبو تعداد بازديد: 230 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز