به گزارش خبرآنلاین، کینوا حاوی مقدار قابل توجهی فیبر و مواد معدنی است و در انواع مختلف وجود دارد که از جملهی آنها میتوان به آرد کینوا، کینوای سیاه، کینوای سفید و کینوای قرمز اشاره کرد. دانهی کینوا فاقد گلوتن است و بعد از پختهشدن، به گندم یا برنج شباهت دارد.
از آنجایی که کینوا حاوی آهن و منیزیم زیادی است، میتواند تأثیرات چشمگیری بر سلامت متابولیک داشته باشد. کینوا منبع غنی آنتیاکسیدان است. اینها فقط بخشی از خواص بینظیر کینوا هستند. در ادامه با دیگر فواید آن آشنا خواهید شد:
بیشتربخوانید:
آشنایی با خواص کینوا این دانه شگفت انگیز
پیشگیری از پوکی استخوان
این مادهی معدنی نقش مهمی در شکلگیری استخوانها دارد. برای پیشگیری از پوکی استخوان، کینوا را به رژیم غذایی خود اضافه کنید زیرا منبع سرشار منیزیم محسوب میشود و به همین علت برای سلامت استخوانها مفید است. تحقیقات نشان میدهد منیزیم و منگنز در جلوگیری از پوکی استخوان مفیدند.
محافظت از قلب
فیبر موجود در کینوا، این ماده را به یک گزینهی عالی برای سلامت قلب تبدیل کرده است. فیبر محلول با اسیدهای صفراویِ کبد ترکیب میشود و مادهای ژلهای تولید میکند. کینوا کبد را در روند جداسازی کلسترول از خون یاری میکند. خوردن کینوا در کاهش سطح کلسترول بد یا همان LDL مؤثر است و همین مسئله ریسک ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب و آترواسکلروز را کاهش میدهد.
بیشتر بخوانید:
آشنایی با خواص خاویار گیاهی یا کینوا
مبارزه با سرطان
طبق تحقیقات، خوردن یک کاسه کینوا در روز، احتمال مرگ زودرس ناشی از سرطان را کاهش میدهد. بر اساس مطالعاتی که در لهستان صورت گرفت، کینوا برای مبتلایان به سرطان یک مادهی غذایی نجاتبخش است؛ زیرا کینوا منبع غنی آنتیاکسیدانهاست و با رادیکالهای آزاد و سایر ترکیبات سرطانزا مبارزه میکند.
بهبود متابولیسم
کینوا حاوی مواد مغذی بسیاری است و با مصرف منظم آن، متابولیسم بدن بهبود مییابد. جالب است بدانید پروتئین موجود در دانه کینوا، به طرز چشمگیری اشتها را کاهش میدهد.
جالب است بدانید کینوا در ایران در خراسان شمالی، استان فارس، استان سمنان و در شهرستانهای بردسیر، راور،بافت و ارزوئیه استان کرمان کشت میشود.
بیشتر بخوانید:
آشنایی با دانه کینوا یا خاویار گیاهی و خواص آن