Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 05:32

15
آذر
آشنایی با خواص سرکه سفید

آشنایی با خواص سرکه سفید

سرکه سفید یکی از خوراکی‌های اصلی خانگی است که در بسیاری از خانه‌ها پیدا می‌شود. این ماده‌ی غذایی علاوه بر در دسترس بودن قیمت مناسبی هم دارد. در ادامه با خواص و کاربردهای سرکه سفید آشنا می‌شوید.

تحریریه زندگی آنلاین : سرکه سفید یکی از خوراکی‌های اصلی خانگی است که در بسیاری از خانه‌ها پیدا می‌شود. این ماده‌ی غذایی علاوه بر در دسترس بودن قیمت مناسبی هم دارد. در ادامه با خواص و کاربردهای سرکه سفید آشنا می‌شوید.

 مطالعات نشان می‌دهد که سرکه می‌تواند برخی از مزایای سلامتی را به همراه داشته باشد.

 در حقیقت، تحقیقات نشان می‌دهد که این ماده می‌تواند به ثبات سطح قند خون، کاهش کلسترول، تعادل pH مناسب و حتی کاهش وزن کمک کند.

 

سرکه سفید چیست؟

سرکه سفید بیشتر از آب تشکیل شده است، با 5-10 درصد اسید استیک. نه تنها به‌طور گسترده‌ای در پخت‌وپز استفاده می‌شود، بلکه به‌عنوان یک محصول تمیز کننده طبیعی، تونر پوست و پاک کننده علف‌های هرز نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 بنابراین سرکه سفید از چه چیزی ساخته می‌شود؟ از لحاظ تاریخی، سرکه سفید مقطر با تخمیر غذاهایی مانند چغندر قند، سیب‌زمینی یا ملاس ساخته می‌شد. بااین‌حال، روش‌های بسیاری دیگری نیز برای تهیه سرکه سفید وجود دارد. امروزه، بیشتر انواع آن با تخمیر الکل دانه ساخته می‌شود. مواد دیگر نیز ممکن است

در طول تولید اضافه شوند، از جمله فسفات‌ها و عصاره مخمر.

 انواع مختلفی از سرکه سفید نیز وجود دارد که هرکدام از آنها با نحوه تولید، همراه با طعم و کاربردهای بالقوه متفاوت هستند.

به عنوان مثال سرکه بالزامیک سفید با پخت انگور سفید در دمای پایین درست می‌شود، که به حفظ طعم ملایم و رنگ روشن آن کمک می‌کند.

 در همین حال، سرکه شراب سفید از شراب سفید که تخمیر شده است تولید می‌شود.

سرانجام، سرکه برنج نوعی سرکه ساخته شده از برنج تخمیر شده است که طعم ملایم، کمی

شیرین دارد و جایگزین رایج سرکه شراب سفید است.

 بیشتربخوانید:

خواص سرکه سیب برای درمان جوش و جای جوش

 

 

 

ارزش غذایی سرکه سفید

کالری سرکه سفید بسیار کم است و حاوی مقدار کمی از عناصر ریزمغذی انتخاب شده است. به‌طور خاص، هر وعده سرکه سفید حاوی مقداری منگنز، سلنیوم، کلسیم، منیزیم و فسفر است.

یک فنجان سرکه مقطر سفید مواد مغذی زیر را تأمین می‌کند:

 43 کالری  0.1 گرم کربوهیدرات  0 گرم پروتئین  0 گرم چربی  0.1 میلی‌گرم منگنز 7 درصد (DV)  1.2 میکروگرم سلنیوم 2 درصد (DV)  14.3 میلی‌گرم کلسیم 1 درصد (DV)  2.4 میلی‌گرم منیزیم 1 درصد (DV)  9.5 میلی‌گرم فسفر 1 درصد (DV)

علاوه بر مواد مغذی فوق، سرکه همچنین حاوی مقداری مس، پتاسیم و سدیم است.

 

فواید سرکه سفید

سرکه سفید حاوی چندین ترکیب تقویت کننده سلامتی است و با فواید بی‌شماری برای سلامتی همراه است. در اینجا چند دلیل اصلی وجود دارد که می‌توانید این ماده را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

 

قندخون را کاهش می‌دهد

یکی از چشمگیرترین فواید سرکه سفید برای سلامتی، توانایی قدرتمند آن در تنظیم سطح قند خون است. در حقیقت، یک بررسی انجام شده که مصرف سرکه می‌تواند با کاهش قند خون و انسولین بعد از غذا، کنترل قند خون را بهبود بخشد.

 مطالعات دیگر نشان می‌دهد که اسید استیک می‌تواند به حفظ قند خون سالم کمک کند. علاوه بر تأخیر در تخلیه معده برای تثبیت سطح قند خون، اسید استیک همچنین می‌تواند اثرات چندین آنزیم دخیل در متابولیسم را کاهش دهد و باعث کاهش جذب قند و کربوهیدرات شود.

 

سطح کلسترول را بهبود می‌بخشد

کلسترول ماده مومی مانند چربی است که در سراسر بدن یافت می‌شود.

اگرچه به مقادیر کم کلسترول نیاز دارید، اما داشتن مقادیر زیاد باعث تجمع پلاک‌های چربی در عروق می‌شود که می‌تواند خطر بیماری‌های قلبی را افزایش دهد. اگرچه تحقیقات بیشتر محدود به مدل‌های حیوانی است، اما برخی مطالعات نشان می‌دهد که سرکه می‌تواند سطح کلسترول را کاهش دهد تا به سلامت و قدرت قلب شما کمک کند.

 

 سرکه سفید سبب کاهش وزن می‌شود

شاید برای شما جالب باشد، برخی مطالعات نشان می‌دهد که اسید استیک، ترکیب اصلی سرکه، می‌تواند برای کاهش وزن مفید باشد و همچنین می‌تواند به کاهش گرسنگی و اشتها کمک کند.

 مطالعه‌ای که در مجله اروپایی تغذیه بالینی نشان داده است که سرکه قادر به کاهش سرعت تخلیه معده، که می‌تواند به سیری و کاهش وزن کمک کند.

 

  تعادل PH را تقویت می‌کند

از سرکه به دلیل دارا بودن PH اسیدی و خاصیت ضد میکروبی، غالباً به عنوان یک داروی طبیعی برای کاهش رشد باکتری‌ها، تعادل pH پوست و از بین بردن آلودگی‌ها استفاده می‌شود.

 چندین کاربرد دیگر سرکه سفید برای پوست نیز وجود دارد. در حقیقت، این ماده اغلب به عنوان تونر یا برای کمک به پاکسازی آکنه و مبارزه با عفونت‌های پوستی استفاده می‌شود.

بااین‌حال، مهم است که همیشه قبل از استفاده از پوست، سرکه را با آب رقیق کنید تا از تحریک یا سوختگی پوست جلوگیری شود. به‌علاوه، حتماً با استفاده از مقدار کمی روی پوست خود، یک تست انجام دهید تا ببینید که چگونه واکنش نشان می‌دهد.

 بیشتربخوانید:

خواص شگفت انگیز سرکه انگور

 

 

 

 باکتری‌ها را می‌کشد

بسیاری از خواص دارویی سرکه به دلیل دارا بودن اسید استیک است. طبق مطالعات انجام شده، بیش از 6000 سال است که از اسید استیک به عنوان یک ماده ضدعفونی کننده برای ضد عفونی زخم‌ها و کمک به درمان و پیشگیری از بیماری‌هایی مانند طاعون استفاده می‌شود.

 علاوه بر تقویت‌ترمیم زخم و محافظت در برابر عفونت، برخی تحقیقات نشان می‌دهد که سرکه می‌تواند به درمان قارچ ناخن، شپش سر، زگیل و عفونت گوش نیز کمک کند، این‌ها از اثرات و خواص ضد میکروبی آن است.

 

 موارد استفاده از سرکه سفید در پخت‌وپز

سرکه سفید یک ماده رایج است که در انواع دستورالعمل‌های مختلف استفاده می‌شود. اغلب در سس‌ها یا ماریناد و برخی از نوشیدنی‌ها و یا به عنوان چاشنی استفاده می‌شود. همچنین به نرم کردن گوشت و سبزیجات کمک می‌کند. همچنین می‌تواند برای ترشی میوه، سبزیجات، گوشت، ماهی و تخم‌مرغ استفاده شود. ترشی نه تنها طعم و بافت غذاها را تغییر می‌دهد، بلکه می‌تواند ماندگاری این مواد غذایی را نیز به میزان قابل‌توجهی افزایش دهد. برای تهیه‌ی ترشی استفاده می‌شود. در پخت‌وپز، سرکه سفید به دلیل اسیدیته به عنوان یک عامل فرایند عمل می‌کند. این ماده با جوش شیرین که قلیایی است واکنش نشان می‌دهد و می‌تواند به حجم کیک‌ها، نان‌ها و پنکیک‌ها کمک کند.

 بیشتر بخوانید:

خواص اعجاب انگیز زیره سیاه در طب سنتی

 

 

برای مصارف خوراکی سرکه سفید خالص استفاده نکنید

خطرات و عوارض جانبی سرکه سفید

اگرچه سرکه سفید ممکن است با چندین فواید سلامتی در ارتباط باشد، اما چند عوارض جانبی بالقوه و اقدامات احتیاطی نیز باید در نظر گرفته شود.

اول از همه، سرکه سفید بسیار اسیدی است و می‌تواند علائم ریفلاکس اسید و سوزش معده را در برخی افراد ایجاد کند. اگر به صورت رقیق نشده مصرف شود، می‌تواند گلو را تحریک یا بسوزاند. بنابراین، بهتر است با آب رقیق شود تا از اثرات منفی آن بر سلامتی جلوگیری شود. در صورت بروز هرگونه عوارض جانبی منفی، مصرف آن را کاهش داده یا قطع کنید. از آنجا که بسیار اسیدی است، می‌تواند به مرور زمان مینای دندان را نیز فرسایش دهد. یک مطالعه در چین با مقایسه اثرات سرکه سیب در مقابل سرکه سفید و انواع دیگر سرکه نشان داد که سرکه سفید، به دندان‌ها آسیب می‌رساند.

در صورت استفاده از آن روی پوست، ممکن است باعث قرمزی، تحریک یا سوزش پوست شود. اطمینان حاصل کنید که قبل از استفاده موضعی همیشه با آب رقیق شده باشد و بعد آزمایش پچ را انجام بدهید. در آخر، به یاد داشته باشید که سرکه ممکن است با داروهای خاصی تداخل کند. اگر داروهایی برای کاهش سطح قند خون یا پتاسیم مصرف می‌کنید، قبل از افزودن سرکه به برنامه عادی خود با پزشک خود صحبت کنید.

بیشتر بخوانید:

خواص شگفت انگیز پوست گردو برای سلامت پوست ومو

راه های جلوگیری از زدن جوش و آکنه

 

برچسب ها: سرکه سیب، خواص سرکه، سرکه، سرکه خانگی تعداد بازديد: 236 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز