Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 03:26

12
آبان
گلابی؛ شاه میوه‌ها

گلابی؛ شاه میوه‌ها

گلابی میوه‌ای است که در تمام فصول سال وجود دارد، زیرا فرایند رسیدگی آن پس از چیده شدن از درخت نیز ادامه می‌یابد. تصور می‌شود گلابی در اصل میوه کشورهای آسیای شرقی بوده و توسط یونانیان باستان به اروپا منتقل شده است.

د‌کتر لاد‌ن گیاهی - متخصص تغذیه ؛ عضو هیئت علمی پژوهشگاه ابن‌سینا

 

تحریریه زندگی آنلاین : گلابی میوه‌ای است که در تمام فصول سال وجود دارد، زیرا فرایند رسیدگی آن پس از چیده شدن از درخت نیز  ادامه می‌یابد. تصور می‌شود گلابی در اصل میوه کشورهای آسیای شرقی بوده و توسط یونانیان باستان به اروپا منتقل شده است. گلابی به آهستگی در بدن هضم و مانع از ایجاد گرسنگی می‌شود.

 

ویژگی‌های غذایی

چه مقدار مصرف کنیم؟

 یک گلابی می‌تواند20% از الیاف گیاهی مورد نیاز روزانه بالغین را تامین کند. بیشترین الیاف گیاهی گلابی از نوع محلول است که به کاهش سطح کلسترول خون و حفظ سطح طبیعی قند خون کمک می‌کند. مصرف منظم گلابی می‌تواند برای افراد دیابتی مفید باشد.

 بیشتربخوانید:

خواص گلابی از ديدگاه طب سنتی

 

 

انتخاب و نگهداری

 گلابی‌های سفت و دارای پوست سالم را انتخاب نمایید.

 از مصرف گلابی‌هایی که دارای لکه‌های تیره در قسمت تحتانی هستند، خودداری کنید. این گلابی‌ها معمولا سفت و خشک هستند.  گلابی را می‌توان تا چندین روز در یخچال نگهداری کرد.

 

طرز تهیه و مصرف

 گلابی را می‌توان به صورت خام در سالاد و در انواع تارت و کیک مصرف نمود.

 

فوائد کلیدی

مناسب برای بیماران دیابتی

 میوه‌ای مناسب برای رژیم کاهش وزن

 کمک به حفظ سطح کلسترول خون در صورت مصرف منظم

 

میوه‌ای مناسب برای دوران از شیرگیری

گلابی به علت داشتن طعم ملایم و عدم آلرژی‌زایی از جمله مواد غذایی مناسب برای شروع غذای کمکی شیرخوار  و در مرحله از شیرگیری است.

در این زمان می‌توان از پوره گلابی و یا گلابی پخته و هنگامی که کودک آمادگی پذیرش غذاهای انگشتی را پیدا می کند از تکه‌های گلابی استفاده نمود.

 بیشتربخوانید:

طبع سیب گرم است یا سرد؟

 

 

ویژگی‌های شفابخشی

مصارف سنتی

در طب چینی گلابی جزء میوه‌های سرد طبقه‌بندی می‌شود و تصور می‌شود که گلابی برای درمان چرک ریه و دفع حرارت و مخاط اضافی و نرم شدن سینه مفید است. گلابی برای مرطوب شدن ریه و گلو و بهبود خشکی عمومی در ناحیه سینه توصیه می‌شود. همچنین از گلابی برای افراد دیابتی، و کمک به رفع یبوست، التهاب و انسداد کیسه صفرا استفاده می‌شود. ضمنا تصور می‌شود که گلابی برای درمان جراحات پوستی نیز مفید است.

 

مواد مغذی کلیدی هر 100 گرم ( خام)

40        کالری

3/0       پروتئین(g)

10        کربوهیدرات  (g)

7          فروکتوز (g)

1/0       چربی (g)

2          فیبر (g)

150      پتاسیم (mg)

6          ویتامین mg)C)

18        بتا کاروتن (mcg)

 

فواید خاص

دیابت

 گلابی دارای نمایه گلیسمی پایینی است و برای افراد دیابتی مفید است. گلابی باعث افزایش شدید سطح قند خون نمی‌شود و برای جذب آن‌ترشح مقدار کمی انسولین کافی است. از این رو می‌توان گفت این میوه برای حفظ سطح قند خون در مبتلایان به دیابت وابسته و غیر وابسته به انسولین بسیار مفید است.

 

 اضافه وزن

از آنجا که گلابی قند خون را بتدریج افزایش می‌دهد، از افت و خیزهای شدید قند خون و در نتیجه احساس گرسنگی ناگهانی جلوگیری می‌کند. استفاده از مواد غذایی که نمایه گلیسمی پایینی دارند در رژیم‌های کاهش وزن بسیار مناسب است زیرا جلوگیری از گرسنگی شدید و زود هنگام یکی از مشکلاتی است که باید در رژیم‌های کاهش وزن بر آن غلبه کرد.

نمایه گلیسمی گلابی خام و تازه 36 است که یکی از پایین‌ترین نمایه‌های گلیسمی در بین میوه‌هاست. از طرفی، الیاف گیاهی موجود در گلابی نیز با پر نگه داشتن معده برای مدت طولانی به جلوگیری از پر خوری و احساس گرسنگی مکرر کمک می‌کنند.

 

 کلسترول خون بالا

گلابی حاوی مقادیر فراوانی فیبر محلول است که به تنظیم سطح کلسترول خون کمک می‌کند. از این رو گلابی یک میان وعده مناسب برای افراد مبتلا به کلسترول بالا است.

 

 حساسیت غذایی

گلابی به ندرت باعث ایجاد واکنش‌های حساسیت‌زا در بزرگسالان و کودکان می‌شود.

بنابراین  گلابی می‌تواند میوه مناسبی برای رژیم‌های حذفی  که افراد باید  مواد غذایی آلرژی‌زا را شناسایی و از برنامه غذایی خود حذف کنند محسوب می‌شود.

 

 تخلیه ذخایر انرژی سلولی

همانطور که اشاره شد کربوهیدرات موجود در گلابی به آهستگی آزاد می‌شود و در نتیجه این میوه یک میان وعده ایده‌آل برای ورزشکاران و افرادی است که فعالیت‌های فیزیکی سنگین انجام می‌دهند. لازم به ذکر است که مصرف گلابی 2 تا 4 ساعت قبل از شروع فعالیت و در زمان استراحت و بازتوانی بین تمرینات ورزشی بهترین اثر بخشی را خواهد داشت.

 

 قدرت مغزی

 برخی از تحقیقات نشان می‌دهند که گلابی حاوی ماده معدنی کمیابی به نام برن  است که احتمالاً می‌تواند به بهبود فعالیت‌های الکتریکی مغز کمک کند.

برچسب ها: خواص گلابی، گلابی، طبع گلابی تعداد بازديد: 215 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز