بیشتربخوانید:
8علامت کمبود ویتامین ث در بدن
1- قارچ
برخی پژوهشگران معتقدند قارچ را می توان دارویی برای جلوگیری از بیماری های قلبی و تصلب شرایین به شمار آورد.نیاسین موجود در این گیاه به سلامت انسان خدمت بزرگی می کند. سلنیومی که در قارچ سفید وجود دارد، از سرطان پروستات پیشگیری می کند.
2- سبزیجات برگ دار
استفاده از محصولاتی مانند اسفناج، جعفری، چغندر قند ، گندم و جو و نخود فرنگی در رژیم غذایی توصیه می شود.
3- بادام زمینی
بادام زمینی نسبت به دانه های مغذی دیگر مانند پسته و بادام درختی و ... قیمت مناسب تری دارد و می توان از کره آن که سرشار از پروتئین و چربی سالم است استفاده کرد.
بیشتربخوانید:
افزودن این دو سبزی به غذا، سیستم ایمنی را تقویت میکند
4- حبوبات
گوشت گاو 26 گرم پروتئین همراه با 3 گرم فیبر و لوبیا سیاه هم 17 گرم پروتئین و 12 گرم فیبر دارد. میزان کالری و چربی هر دو وعده یکسان است. عدس یک وعده سرشار از پروتئین است. یک فنجان عدس ۲۲ گرم پروتئین و ۳۰۰ کالری دارد. می توانید مقداری عدس را روی سالاد بریزید.
5- جو
هر فنجان جو ۲۳ گرم پروتئین دارد و برای کنترل قند خون مفید است.همچنین جو حاوی مقدار زیادی فیبر و فولات است.
6- استفاده از برش ارزانتر گوشت
برشهای گوشت استیکی و ماهیچه قیمت بیشتری دارد اما می توان با هزینه کمتر برشهای ارزان قیمت تر را برای وعده های غذایی تهیه کرد.
7- شیوه صحیح پخت مواد غذایی
روش صحیح طبخ مواد غذایی کمک می کند تا طی مراحل پخت غذا، ارزش آن حفظ شود و موادی نظیر ویتامین ها، مواد معدنی و حتی پروتئین ها از بین نرود و بیشتر جذب بدن شود. به عنوان نمونه می توان به پختن سیب زمینی کاملاً شسته شده با پوست، نجوشاندن بیش از حد شیر، پختن برنج به صورت کته و استفاده از مواد غذایی تازه به جای مواد مانده یا فریز شده اشاره کرد.
عوارض سوءتغذیه
لاغری ، چاقی و کمبود ریزمغذی ها موجب افزایش موارد ابتلا به بیماری ها و مرگ و میر ناشی از آن ها، کاهش بهره هوشی و کوتاه قدی در کودکان و نوجوانان می شود.
بیشتربخوانید:
رژیم غذایی پر پروتئین موجب کاهش چربی و دور کمر می شود