Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 03:28

9
شهریور
غذاهای نفاخ را بشناسید

غذاهای  نفاخ را بشناسید

نفخ شکم حالتی است که شکم باد می‌کند که این حالت اغلب بعد از غذا خوردن اتفاق می‌افتد. این مشکل به‌ندرت نشانه یک بیماری جدی است اما باعث ایجاد درد و ناراحتی می‌شود.در این مطلب با 10 غذایی که سبب نفخ شکم می‌شوند

تحریریه زندگی آنلاین : نفخ شکم حالتی است که شکم باد می‌کند که این حالت اغلب بعد از غذا خوردن اتفاق می‌افتد. این مشکل به‌ندرت نشانه یک بیماری جدی است اما باعث ایجاد درد و ناراحتی می‌شود.در این مطلب با 10 غذایی که سبب نفخ شکم می‌شوند آشنا می‌شویم.

 بیشتربخوانید:

غذاهای نفاخ را بشناسید

 

 

انواع لوبیا

لوبیا سرشار از پروتئین، کربوهیدرات، فیبر و ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌باشد. لوبیا به دلیل بالا بودن میزان فیبر و داشتن الیگوساکارید‌ها، که قندهایی هستند که تجزیه آنها به سختی انجام می‌شود، سبب نفخ می‌شود. سعی کنید از سایر حبوبات و جایگزین‌ها مثل ماش، عدس، کینوا و غلات که هضم راحت‌تری دارند استفاده کنید. خیس کردن لوبیا قبل از پختن نیز سبب کاهش تولید گاز حین گوارش می‌شود. راه دیگری که از آن طریق می‌توان ناراحتی‌های گوارشی ناشی از مصرف لوبیا را کاهش داد مصرف روزانه مقدار کمی لوبیا است تا به‌تدریج باکتری‌های خوب دستگاه گوارش فعال شده و تولید گاز کاهش یابد. یک مطالعه نشان داد در افرادی که روزانه به مدت 8-12 هفته لوبیا مصرف کرده‌ بودند علائم گوارشی کاهش یافته بود.

 

نوشیدنی‌های گازدار

نوشیدنی‌ها گازدار اعم از انواع نوشابه‌ها دارای گاز کربن دی‌اکسید هستند. این گاز به‌طور مستقیم وارد دستگاه گوارش می‌شود و سبب نفخ می‌شود. همچنین مصرف زیاد این نوشیدنی‌ها می‌تواند سبب بروز مشکلات دیگری مثل افزایش احتمال دیابت و چاقی شود. از جایگزین‌های این نوشیدنی‌ها می‌توان به آب معمولی یا طعم‌دار، آب‌میوه و سبزی تازه، شیر و چای‌های سرد و گرم مخصوصاً چای سبز اشاره کرد. انتخاب این جایگزین‌های سالم علاوه بر کاهش نفخ می‌توانند موجب کاهش وزن نیز شوند. هرچند باید مطمئن باشیم که این نوشیدنی‌های جایگزین حاوی مقدار زیادی شکر نباشند.

 

 گندم

گندم دارای پروتئینی به نام گلوتن است که در بعضی افراد ممکن است سبب نفخ، گاز، درد شکم و اسهال شود. نان، پاستا و خیلی از غذاهای پخته شده گلوتن دارند. حساسیت غذایی به گلوتن سبب ایجاد بیماری سلیاک می‌شود. جایگزین‌های گندم عبارتند از جودوسر، گندم سیاه، برنج وحشی، آرد نارگیل و بادام، کینوا.

 بیشتربخوانید:

بهترین روش گرفتن نفخ حبوبات

 

 

 

 چاودار و جو

چاودار و جو هردو از دانه‌های غلات هستند. هر دو سرشار از فیبر، مواد معدنی و ویتامین‌ها هستند.

هر چند میزان بالای فیبر و گلوتن سبب بروز نفخ در بعضی افراد می‌شود. افراد می‌توانند از سایر غلات مانند جودوسر، برنج قهوه‌ای و غلات فاقد گلوتن به‌عنوان جایگزین استفاده کنند.

 

سیر و پیاز

پیاز حاوی فروکتان است که جزو فیبرهای محلول است و درنتیجه می‌تواند سبب نفخ شکم شود. همچنین فروکتان در سیر، تره‌فرنگی و گندم نیز وجود دارد. حتی مصرف مقادیر خیلی کمی از سیر و پیاز می‌تواند سبب نفخ و سایر مشکلات گوارشی شود. بعضی افراد ممکن است به سیر یا پیاز آلرژی داشته باشند، که در این افراد احتمال نفخ، آروغ زدن و تولید گاز افزایش می‌یابد. می‌توان از کرفس، تره‌فرنگی و رازیانه به‌عنوان جایگزین پیاز و از ریحان و پیازچه به‌عنوان جایگزین سیر استفاده کرد. استفاده کرد.

 

سبزیجات چلیپایی

این سبزیجات شامل گل کلم، کلم بروکلی، کاهو، کلم بروکسل و بعضی سبزیجات دیگر است. این سبزیجات دارای ویتامین C و ویتامین K، پتاسیم و فیبر می‌باشند. هرچند که مصرف آنها سبب بروز بعضی علائم گوارشی نامطلوب مثل نفخ می‌شود. پختن این سبزیجات سبب آسانتر شدن هضم آنها می‌شود. سبزیجات جایگزینی که افراد می‌توانند از آنها استفاده کنند عبارتند از: اسفناج، کدو سبز، سیب‌زمینی شیرین، مارچوبه، هویج، زنجبیل و کرفس.

 

لبنیات

محصولات لبنی شامل شیر و پنیر و ماست غنی از کلسیم و پروتئین هستند. بعضی افراد دارای مشکلی به نام عدم تحمل لاکتوز هستند یعنی بدن آنها قادر به تجزیه لاکتوز که قند موجود در شیر می‌باشد، نیست.

طبق مطالعات انجام شده 75% افراد توانایی هضم لاکتوز را در طول دوره زندگی خود به‌تدریج از دست می‌دهند. در این افراد مصرف شیر سبب نفخ، تولید گاز، دردشکمی و اسهال می‌شود. شیرهای فاقد لاکتوز که می‌توانند به‌عنوان جایگزین مصرف شوند عبارتند از: شیرگاو فاقد لاکتوز، شیر بادام، شیر سویا، شیر برنج و شیر کتان. همچنین می‌توان از پنیر و ماست و بستنی‌های فاقد لاکتوز استفاده کرد.

 بیشتربخوانید:

5 نکته علمی برای کاهش نفخ شکم

 

 

 

شیرین‌کننده‌های مصنوعی

 شیرین‌کننده‌های مصنوعی جایگزین شکر در نوشیدنی‌های شیرین، غذاها و آدامس‌ها می‌باشند. شیرین کننده‌های مصنوعی شامل سوربیتول و زایلیتول می‌باشند. این شیرین کننده‌ها ارزش غذایی ندارند و متخصصان آنها را توصیه نمی‌کنند. محققان این شیرین‌کننده‌ها را با سبک زندگی ناسالم، عادات غذایی نامطلوب و کاهش توانایی‌هایی جسمی و ذهنی مرتبط می‌دانند. به علاوه این شیرین‌کننده‌ها سبب بروز مشکلات گوارشی نیز می‌شوند.

جایگزین‌های سالم برای این شیرین کننده‌ها عبارتند از: عسل، استیویا، قند نارگیل، دارچین، جوزهندی، شیرین بیان و وانیل

 

نوشیدنی‌های الکلی

الکل یک ماده‌ی ایجاد کننده التهاب‌ است و مصرف آن ممکن است موجب التهاب پوشش‌ دستگاه گوارش شود. آبجو بطور خاص می‌تواند سبب تحریک روده شود چراکه گازدار است. همچنین مانند جو و گندم حاوی مخمر است که سبب تغذیه باکتری‌های مضر دستگاه گوارش می‌شود. بهتر است به جای الکل از آب یا چای استفاده کرد.

 

سیب و گلابی

سیب و گلابی میزان فراوانی فیبر،آنتی‌اکسیدان و ویتامین دارند. همچنین سبب بروز نفخ و سایر مشکلات گوارشی می‌شوند. علت این امر حضور فروکتوز (قند میوه‌جات) در این مواد است که بدن بیشتر افراد به‌سختی آن را هضم می‌کند. گلابی حاوی سوربیتول نیز می‌باشد که سبب بروز مشکلات گوارشی شدیدی در بعضی افراد می‌شود. سیب و گلابی پخته شده سهل‌الهضم‌تر هستند و همچنین می‌توان از سایر میوه‌های جایگزین مثل انواع توت‌ها، از جمله توت‌فرنگی و تمشک، انواع مرکبات مانند گریپ‌فروت و پرتقال، موز، انگور و طالبی استفاده کرد.

 در بیشتر مواقع نفخ شکم در اثر خوردن غذاها و نوشیدنی‌های خاصی حاصل می‌شود و بیماری یا مشکل خاصی محسوب نمی‌شود. این غذاها از شخصی به شخص دیگر متغیر بوده و غذایی که در یک شخص سبب نفخ می‌شود شاید بر شخص دیگر اثری نداشته باشد به همین دلیل شخص بهتر است به جای حذف تمام مواد غذایی نفخ‌آور تنها غذاهایی را از رژیم غذایی خود حذف کند که در او سبب نفخ می‌شوند.

اگر پرهیز از مواد غذایی نفخ‌آور سبب رفع مشکل نشود بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. پزشک ممکن است مکمل‌هایی مثل پروبیوتیک‌ها و آنزیم‌های گوارشی تجویز کند.

برچسب ها: مواد غذایی نفاخ، دل درد، حبوبات، نفخ، گرفتن نفخ حبوبات تعداد بازديد: 264 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز