وی تاکید کرد: بر اساس استانداردهای سازمان جهانی بهداشت، حد پایین تعیین شده برای مصرف نمک دو گرم و حد بالای آن پنج گرم در روز است، اکنون مردم ایران ۲ برابر استاندارد جهانی نمک مصرف میکنند و بطور متوسط روزانه حدود ۱۰ گرم از این مواد غذایی را در تغذیه خود دارند.
زندی اظهار داشت: با توجه به میزان مصرف نمک در میان مردم، باورهای نادرست نیز در مورد نمکهای دریا و ید دار وجود دارد و عدهای بر اساس آگاهی غلط تصور میکنند، مصرف نمک دریا به دلیل دارا بودن کلسیم و منیزیم به جای نمک تصفیه شده ید دار باعث کاهش ابتلا به پوکی استخوان و تقویت سیستم ایمنی میشود.
بیشتربخوانید:
معجزه نمک دریا برای پوست، مو و ناخن خانمها
زندی ادامه داد: برخی افراد بر اساس باور غلط تصور میکنند نمک دریا هیچ عارضهای برای قلب ندارد بلکه کمک به تقویت سیستم قلبی و عروقی و بهبود فشار خون میشود و باورهای اشتباه در مصرف نمک ید دار آن است که ید به عنوان یک ماده شیمیایی در نمکهای تصفیه شده باعث سرطان میشود و باعث کمبود ویتامین دی، سقط جنین میشود.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: عدهای نیز بر اساس عدم آگاهی کافی گمان میکنند نمک دریا مانع پیشگیری از سکته مغزی، باعث از بین رفتن کک و مک صورت، ضد ورم و پیشگیری است.
باورهای درست نمک دریا و ید دار
به گفته وی، باورهای درست در خصوص نمک دریا حاکی از آن است که استفاده از این نمک برای مصرف خوراکی ممنوع است و حتی برای خیساندن برنج توصیه نمیشود و همیشه از نمک یددار تصفیه شده استفاده کنید.
زندی افزود: نمک دریا علاوه بر اینکه فاقد ید است، به دلیل انواع ناخالصیها و آلودگیها برای مصرف خوراکی مضر است و افراد خانواده اعم از کودک و بزرگسال باید نمک تصفیه شده ید دار استفاده کنند در عین حال مصرف زیاد نمک یددار هم میتواند موجب افزایش فشار خون شود.
این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: مصرف نمک به مقدار کم در برنامه غذایی ما لازم و ضروری است، اما ۱۰ تا ۲۰ برابر مقدار مورد نیاز بدن، نمک مصرف میکنیم.
زندی اضافه کرد: سه چهارم نمکی که طی روز مصرف میکنیم به صورت نهفته در غذاهای فرآیند شده و آماده است و یک چهارم آن را در سر سفره یا هنگام پخت غذا، اضافه میکنیم، کاهش نمک موجود در رژیم غذایی، نه تنها موجب بالا رفتن سلامت عمومی میشود، بلکه سادهترین راه پیشگیری از بروز بیماریها است.
بیشتر بخوانید:
شگفتیهای ید در بدن