دکتر زهرا عبدالهی، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت
عبدالهی مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به تبلیغات گسترده تولید روغن خوراکی با نام روغن جامد سالم حاوی امگا 3 گفت: در دهه 70 تولید روغن به صورت مایع و جامد بوده است که طی چندین سال تلاش کلیه سازمانهای مسئول و با تدوین سیاستهای سهمیه روغن یارانهای و جایگزینی روغن جامد با مایع و بازنگری در استانداردها از دهه 80 تولید روغن نیمه جامد در دستور کار تولیدکنندگان روغن قرار گرفت و فرهنگ سازی مصرف روغن مایع آغاز شد.
وی ادامه داد: براساس تصمیم اتخاذ شده در دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تولید روغن خوراکی نیمه جامد تا پایان سال 95 باید متوقف شود. بنابراین تولید و تبلیغ روغن نیمه جامد برای مصرف خانوار بر خلاف این تصمیم اتخاذ شده است.
عبدالهی با تاکید بر این که ما سالها برای تغییر فرهنگ الگوی مصرف روغن نباتی جامد به سمت روغن مایع تلاشهای زیادی کردیم و تا به امروز موفقیت بسیار خوبی را در این تغییر فرهنگ بدست آوردیم گفت: در سال74 تولید و مصرف روغن جامد 97 درصد و روغن مایع 3 درصد بوده است ولی در حال حاضر تولید روغن نیمه جامد 53 درصد و مایع 48 در صد است که متاسفانه در قبال این تلاشها، با تولید این نوع روغن و تبلیغات آن شاهد تشویق مردم به سمت روغنهای نیمه جامد نباتی هستیم.
عبدالهی عنوان کرد: مشکل دیگر این روغن درج کلمه امگا3 بر روی بسته بندی این روغن است که موجب سردرگمی و گمراهی مصرف کنندگان میشود چرا که روغنهای حاوی امگا 3 در برابرحرارت مقاوم نیستند و نیازمند برخی فرآیندها و افزودن موادی جهت افزایش مقاومت می باشند که چه بسا ممکن است بسیار مضرتر از اسید چرب اشباع و ترانس باشد .
وی گفت :بهترین روغن برای مصرف پخت و پز روغنهای مایع گیاهی همچون کلزا،افتابگردان و ذرت و .... و بهترین روغن برای سرخ کردن روغنهای مخصوص سرخ کردنی است.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: در همین راستا مکاتباتی با سازمان غذا و دارو، سازمان استاندارد و انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور انجام شده است تا ابهامات موجود در تولید و اخذ مجوز برای تولید این روغن مورد بررسی قرار گیرد.