تحریریه زندگی آنلاین- گروه تغذیه
دکتر علی اکبر سیاری، معاون بهداشتی وزارت بهداشت گفت: براساس توصیه سازمان جهانی بهداشت حداكثر مقدار مصرف روزانه نمك 5 گرم است (معادل یك قاشق مرباخوری) در حالی كه میزان مصرف نمك در خانوارهای ایرانی 12-10 گرم برآورد شده است.
در كشور ما 19 درصد جمعیت 15 تا 64 ساله فشارخون بالا دارند.
وی افزود: افرادی بالای 50 سال و كسانی كه دچار فشارخون بالا و بیماریهای قلبی هستند باید كمتر از 3 گرم نمك (نصف قاشق مرباخوری) نمك مصرف كنند (1500 میلیگرم سدیم).
سیاری عنوان کرد: بیشترین میزان نمك دریافتی مردم كشور از طریق نان است.
بطور متوسط 310 گرم در روز مردم نان میخورند.
استاندارد نمك در كشور ما 2/3 درصد بود یعنی با مصرف روزانه این مقدار نان حدود 6 گرم نمك فقط از طریق نان مصرف میشد با پیگیری و بانگری استاندارد نان مقدار نمك به یك درصد كاهش یافت.
در این صورت مقدار نمك مصرفی روزانه مردم 3 گرم كاهش مییابد.
اجرای استاندارد اجباریتان و پایش و نظارت بر میزان نمك در نانهای سنتی از وظایف بازرسین بهداشت محیط است.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت گفت: در اجرای استاندارد اجباری نان، ارتقاء كیفیت نان از طریق ارتقاء ماشینآلات و تجهیزات پخت نان، عدم مصرف جوش شیرین و جوهر قند (بلانكیت)، استفاده از خمیر مایه و سایر نكات بهداشتی كه در تهیه نان باید رعایت شود باید توسط سازمان ملی استاندارد و وزارت بهداشت پایش و كنترل بشود و اینكار در قالب تفاهمنامه مشترك بین این دو ارگان عملی خواهد شد.
وی ادامه داد: سازمان جهانی بهداشت توصیه كرده اگر همه افراد در دنیا به اندازه توصیه شده نمك مصرف كنند میتوانیم از مرگ 25 میلیون نفر در سال پیشگیری كنیم.