Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 6 اردیبهشت 1403 - 05:43

27
شهریور
بارداری و تناسب اندام (1)

بارداری و تناسب اندام (1)

بخش اول- هنگامی كه در دوران بارداری ورزش می‌كنید، نه تنها ورزش به سلامتی شما و جنین كمك می‌كند بلكه به لحاظ روحی و احساسی نیز بهتر خواهید بود. البته، برای زنان بارداری كه پیش از حاملگی خود ورزش نمی‌كردند.

تحریریه زندگی آنلاین- گروه كودك سالم

 

 

هنگامی كه در دوران بارداری ورزش می‌كنید، نه تنها ورزش به سلامتی شما و جنین كمك می‌كند بلكه به لحاظ روحی و احساسی نیز بهتر خواهید بود. البته، برای زنان بارداری كه پیش از حاملگی خود ورزش نمی‌كردند، پیاده‌روی بسیار سنگین است و مطالعات اخیر روی زنان باردار نشان می‌دهد كه ورزش سنگین در این دوران می‌تواند خطراتی بالقوه را به همراه داشته باشد.

نباید ورزش كردن در دوران بارداری را فراموش كنید و ورزش كردن معقول در دوران بارداری هیچ آسیبی به جنین و مادر نمی‌رساند. در واقع، ورزش پر فایده بوده و تنها مهم این است كه مقدار استاندارد و نرمال آن‌را در این دوران برای خود تعیین كنید.

 ورزش و تمرین عضلات

این امر تا اندازه زیادی به شكل بدن و مقدار ورزش و فعالیت شما پس از بارداری بستگی دارد كه البته، باز هم درباره شدت و نوع ورزش باید با پزشك و یا مامای خود مشورت كنید. فقط 20 تا 30 درصد افراد به طور منظم ورزش می‌كنند و اغلب زنان باردار پیش از بارداری خود ورزش منظم ندارند.

با این حال، باز هم برای شروع دیر نیست. با ورزش كردن و تمرین‌های منظم عضلات رحم قوی می‌شود؛ در نتیجه، زنان در دوران بارداری كمتر به كمردرد، تورم قوزك و خستگی مبتلا می‌شوند و بدن آنها سریع‌تر به زمان پیش از بارداری باز می‌گردد. ورزش استرس را كاهش می‌دهد و با متناسب كردن اندام، به ما احساس بهتری را می‌دهد.

 ورزش و وضعیت روحی مناسب

ورزش منظم موجب می‌شود كه اعتماد به نفس زنان و وضعیت روحی آنان در این دوران بهبود یابد. تركیب برخی از ورزش‌های هوازی؛ مانند پیاده‌روی و شنا و برخی از فعالیت‌های ورزشی فكری؛ مانند یوگا، همه آن چیزی است كه زنان باردار به آن نیاز دارند. حدود 20 تا 30 دقیقه پیاده‌روی سریع، سه تا چهار بار در هفته كافی خواهد بود و اگر آن‌را به چهار تا پنج بار افزایش دهید، اضافه وزن شما را به حداقل می‌رساند.

به زنان باردار سفارش می‌شود كه در صورت خستگی ورزش را متوقف كنند چرا كه ورزش شدید می‌تواند جریان خون را به جنین كاهش دهد و تنفس را برایش مشكل كند؛ بنابراین، هیچ‌گاه فراتر از آستانه تحمل خود ورزش نكنید. نیاز شما در هر روز ممكن است متفاوت باشد؛ بنابراین، به احساس و پیام بدنتان فكر كنید. اگر تعداد لگدزدن جنین پس از ورزش افزایش یافت، نگران نباشید، زیرا این افزایش واكنش طبیعی جنین به دریافت اكسیژن و گلوكز بیشتر به طور موقت است و جای نگرانی نیست، مگر اینكه همچنان پس از چند دقیقه ادامه داشته باشد.

 شنا و ورزش‌های ایروبیك

 افزون بر پیاده‌روی سریع، شنا و ورزش‌های ایروبیك در آب نیز بسیار مناسب است. نه تنها آب به شما حس سبكی می‌دهد بلكه مایعات اضافی بدن را كاهش داده و دم را به حداقل می‌رساند. ورزش‌های آبی احتمال آسیب‌های فیزیكی را كاهش می‌دهد و مقاومت در برابر آب عضلات را تقویت می‌كند.

یوگا نیز در دوران بارداری بسیار مفید است چرا كه تنفس عمیق عضلات شكم را برای تنفس در طول زایمان آماده كرده و عضلات را قوی می‌كند. همه پزشكان سفارش می‌كنند كه در زمان بارداری از انجام فعالیت‌های شدید ورزشی خودداری كنید و ورزش خود را به نوعی ورزش سبك‌تر تغییر دهید؛ برای مثال به جای دویدن، دوچرخه‌سواری و یا شنا كنید، به ویژه تازه كارها باید بسیار محتاط باشند.

 برای ورزش در بارداری حتما به نكات زیر توجه كنید

پیش از آغاز هر ورزشی در دوران بارداری با پزشك مشورت كنید، زیرا اگر مبتلا به برخی از وضعیت‌های پزشكی؛ همچون احتمال پارگی زودرس غشا و یا فشار خون ناشی از بارداری، زایمان زودرس، خونریزی مداوم در سه ماهه دوم و یا سوم و... باشید، باید از ورزش و انجام فعالیت‌های شدید بدنی خودداری كنید و ورزش برای این افراد ممنوع است.

پیش، هنگام و پس از ورزش مقدار فراوانی آب بنوشید، به ویژه اگر آب و هوا بسیار گرم و یا مرطوب است. از شنای بیش از حد نیز خودداری كنید، زیرا ممكن است به بی‌آبی مبتلا شوید. افزایش دمای بدن در اوایل بارداری می‌تواند نقص‌های جنینی را موجب شود و یا كاهش آب در اواخر حاملگی ممكن است زایمان زودرس را به همراه داشته باشد. پیش از ورزش، بدن خود را گرم كنید تا از آسیب‌های مفاصل و گرفتگی عضلانی پیشگیری شود...

 

 

برای خواندن بخش دوم- بارداری و تناسب اندام- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: بارداری و ورزش، حاملگی، دوران بارداری، ورزش بارداری، سلامت جنین، سلامتی بارداری، بارداری و پیاده روی تعداد بازديد: 798 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز