سمیرا سرایلو؛ کارشناس ارشد روانشناسی
کفش پاشنه بلند؛ کفشی که بدون تردید بسیاری از خانمها حاضر نیستند به سادگی از کنار آن عبور کنند.
این در حالی است که استفاده از این کفش میتواند بسیار آسیب زا و مضر باشد.
مسئله ای که در خصوص برخی گروهها از جمله زنان شاغل نمود نمود و ظهور بیشتری دارد.
چرا زنان شاغل باید به طور جدی از کفشهای پاشنه بلند دوری کنند؟
شاید در نظر چندان مهم جلوه نکند ولی پزشکان معتقد هستند که زنان شاغل پس از استفاده از کفش پاشنه بلند باید به عواقب آن فکر کنند.
براساس یافتههای به دست آمده از تحقیقات انجام شده، این کفشها میتواند موجب اتفاق دردناک انحراف شست، میخچه، میخک و تعداد قابل توجهی آسیبهای دیگری شود که مفاصل را هدف قرار میدهند.
تمامی این نشانهها به صورت تشدید یافتهای در زنانی بروز پیدا میکند که مجبور هستند روزانه چند ساعت بایستند یا راه بروند.
به عنوان مثال: زنان ورزشکار اگر برای مدت متمادی از کفش پاشنه بلند استفاده کنند باید منتظر روزی باشند که به اجبار با باشگاه خداحافظی کنند؛ چراکه شرایط بدنی آنها دیگر اجازه ادامه تمرینات را نخواهد داد.
درست است که کفشهای پاشنه بلند زیبایی خاصی به پا و اندام میبخشند؛ ولی در عین حال میتوانند به قسمتهای مهم پا مانند قوزک و مچ آسیبهای همیشگی وارد کنند. تا حدی که گاهی برای برطرف کردن نسبی این آسیبهای دردناک کار به عمل جراحی میکشد؛ چراکه این کفشها پا را در یک حالت غیرعادی قرار میدهند و باعث تغییر حالت انگشتان پا به ویژه شست میشوند.
یکی از شایعترین اتفاقات، انحراف شست است که موجب تغییر حالت این انگشت، قرار گرفتن آن روی دیگر انگشتها و قرمز و ملتهب شدن پوست پا میشود.
علاوه بر این، میخچههای بسیار دردناک و جدی که گاهی با روشهای درمان معمولی درمان نمیشود و در نهایت منجر به عمل جراحی میشود دیگر آسیب کفشهای پاشنه بلند، به ویژه برای زنان شاغل است.
بنابراین، اگر مجبور هستید روزانه ساعت زیادی راه بروید یا علاقهمند جدی ورزش هستید به طور جدی از پوشیدن کفشهای پاشنه بلند خودداری کنید؛ این کفشهای میتوانند پای شما را از حالت عادی خارج کنند و منجر به کنار گذاشتن همیشگی فعالیت مورد علاقه شما بشوند.