Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
چهارشنبه 5 اردیبهشت 1403 - 13:30

13
فروردین
بهار، بهترين بهانه برای تغيير غذایی (2)

بهار، بهترين بهانه برای تغيير غذایی (2)

به چه دلیلی شما یا اعضای خانواده گاهی بیشتر از حد معمول غذا یا تنقلات میل می‌كنید؟ آیا دلایل عمده‌ای كه در این مورد وجود دارد، افسردگی، عصبانیت، خوشحالی و هیجان تماشای برنامه‌های تلویزیونی یا مسابقات ورزشی می‌باشد؟

مرحله اول: شناسایی نقاط ضعف و قوت خانواده شما

1-‌ در طول روز چند وعده غذا میل می‌نمایید و اگر وعده‌ای را حذف می‌كنید دلیل آن چیست؟
2-‌ آیا افراد خانواده شما در طول روز علاوه بر میان‌وعده‌ها به انواع تنقلات و هله‌هوله‌ها ناخنك می‌زنند؟
3-‌ آیا خود شما یا سایر افراد خانواده‌تان بدون آنكه احساس گرسنگی وجود داشته باشد، غذا می‌خورید؟
4-‌ آیا شب‌ها دیروقت و بلافاصله قبل از خوابیدن غذا می‌خورید؟
5-‌ ‌آیا اعضای خانواده، دور هم یا به تنهایی غذا می‌خورند؟
6-‌ آیا میزان غذای مصرفی در جمع خانواده با ایام غذا خوردن به تنهایی فرق می‌كند؟
7-‌ آیا سركار یا سایر افراد خانواده به بهانه چشیدن غذا ناخنك می‌زنید یا هنگام جمع‌آوری ظروف غذا یا بشقاب‌های پذیرایی از مهمانان، باقیمانده‌های خوشمزه و پر از انرژی را به‌جای دور ریختن میل می‌نمایید؟
8-‌ تنقلات مورد علاقه اعضای خانواده چه چیزهایی می‌باشد و این تنقلات در چه موقعیت‌ها و به چه بهانه‌ای مصرف می‌گردند؟
9-‌ جهت رفع عطش یا همزمان با میل نمودن غذا از چه نوشیدنی‌هایی استفاده می‌فرمایید؟
10-‌ چند لیوان در روز و چند بار در هفته نوشیدنی دیگری را به‌جای آب میل می‌كنید؟
11-‌ آیا معمولاً خانواده شما در وعده صبحانه از كله و پاچه، املت، كیك و شیرینی و شكلات استفاده می‌نمایند؟
12-‌ آیا در بین غذاهای مورد علاقه‌تان مواد غذایی وجود دارد كه دست كشیدن از خوردن آنها با وجود عدم گرسنگی و احساس سیری برای شما مشكل باشد؟
13-‌ به چه دلیلی شما یا اعضای خانواده گاهی بیشتر از حد معمول غذا یا تنقلات میل می‌كنید؟ آیا دلایل عمده‌ای كه در این مورد وجود دارد، افسردگی، عصبانیت، خوشحالی و هیجان تماشای برنامه‌های تلویزیونی یا مسابقات ورزشی می‌باشد؟
14-‌ آیا در بین اعضای خانواده افرادی هستند كه برای دستیابی به اندام موزون‌تر بارها از رژیم‌های مختلف بهره گرفته باشند؟
15-‌ آیا رژیم اجرایی آنها متناسب و متعادل بوده و به كاهش وزن آرام منجر می‌شده یا صاعقه‌آسا بوده و با بهره‌گیری از رژیم‌های من‌درآوردی تك‌خوری و جادویی كاهش وزن رخ می‌داده است؟
16-‌ علت عدم ادامه رژیم آغاز شده چه بوده است؟
17-‌ در بین عوامل متعدد قطع رژیم آغاز شده، كدام یك از موارد نام‌برده دلیل اصلی بوده است؟ عدم تحمل رژیم، خستگی از یكنواختی آن، عدم موفقیت در دستیابی به اندام موزون خیالی و یا ابتلا به بیماری‌های مختلف به علت عوارض اجرای رژیم. 
18-‌ تاكنون چند بار تحت تاثیر تبلیغات و توصیه‌های غیراصولی از داروها و رژیم‌های عرضه‌شده توسط افراد فاقد تخصص و صلاحیت یا تحت تاثیر تبلیغات درون و برون‌مرزی بسیار اغواكننده و به دور از واقعیت استفاده نموده‌اید؟  
البته موارد متعدد دیگری نیز وجود دارند كه فعلاً به همین بسنده می‌شود.

لطفاً پاسخ‌های واقعی و حقیقی خودتان را تجزیه و تحلیل نموده و موارد ضعف و قوت خود و هر یك از اعضای خانواده كه مورد نظرتان باشد را شناسایی كنید و سپس آگاهانه، هدفمند و با اراده خلل‌ناپذیر، جهت رفع اشتباهات گذشته و جایگزینی آنها با برنامه‌ریزی‌های آگاهانه اقدام فرمایید. 

مرحله دوم: در آغاز حركت به‌سوی تغییر بینش و رفع نقاط ضعف، از اقدامات كوچك آغاز نمایید
1-‌ افزایش میزان نوشیدن آب در طول روز نسبت به سابق.
2-‌ پیاده شدن از وسایل نقلیه یكی دو ایستگاه مانده به مقصد و پیاده‌روی. 
3-‌ صرف غذا در زمان معین و مكان مشخص و تا حد امكان، استفاده از غذاهای خانگی. 
4-‌ حذف تدریجی و قاطعانه ریزه‌خواری و ناخنك زدن.
5-‌ كاهش دفعات غذا خوردن در خارج از منزل به حداقل تعداد و دفعات در طول ماه.
6-‌ حذف كامل خرید چیپس، پفك، نوشابه و شیرینی‌های تر و خشك از لیست خریدهای روزانه و هفتگی.
7-‌ هر روز از تعداد قاشق‌های غذایی خود یك قاشق كم نمایید و به نوع و كیفیت غذای مصرفی خود بیشتر توجه فرمایید.

مرحله سوم: آغاز تدریجی اقدامات گسترده‌تر

1-‌ از ساعت 8 شب به بعد هیچ ماده غذایی، حتی خوشمزه‌ترین و دلخواه‌ترین غذا و تنقلات میل نگردد.
2-‌ از غذاهای خوش‌ظاهر و اشتهابرانگیز، ولی فاقد تراكم لازم از بعد مواد مغذی نسبت به انرژی دریافتی استفاده نشود.
3-‌ كاهش مصرف و یا حتی حذف كامل استفاده از غذاهای آسان دسترس، پیتزا، سمبوسه، پیراشكی، ساندویچ‌های سوسیس و كالباس با سس یا بدون سس، سیب زمینی سرخكرده خارج از خانه و غذاهای تفت‌داده‌شده در روغن جوشان.
4-‌ حذف كامل چیپس و پنیر تنوری یا چیپس و ماست چكیده و خامه‌ای.
5-‌ عادت به آهسته غذا خوردن و خوب جویدن و كاستن از تنوع غذاهای عرضه‌شده در یك وعده غذایی و چشم‌پوشی از دسرهای گوناگون كه كام افراد را به‌طور موقت شیرین می‌سازند و لذت آنی می‌برند، ولی به حسرت دائمی سوق داده می‌شوند.
6-‌ هرگز با احساس سیری و از روی هوی و هوس غذا میل ننمایند و زمانی كه هنوز اشتهای شما فروكش نكرده و احساس گرسنگی شما هنوز باقی است، دست از غذا خوردن بردارید*.
7-‌ وقتی سیر هستید، تحت تاثیر اصرار و پافشاری دیگران حتی یك لقمه غذا یا قاشقی دسر میل ننمایید. دلجویی این عزیزان موقتی است، ولی حفظ سلامتی شما پایدارتر می‌باشد**.

با آرزوی بهترین‌های گیتی برای شما و خانواده محترمتان، امیدوارم نوروزتان پیروز و هر روزتان همچون نوروز خجسته و مبارك باشد.

 

* نیم‌خیز از سر سفره برخواستن، مستحب است.
** چرا كه در حال سیری غذا تناول كردن، مستحب است.

 

 

برای خواندن بخش اول -بهار، بهترين بهانه برای تغيير غذایی- اینجا کلیک کنید. 

 

برچسب ها: تغذیه سالم، دستیابی به اهداف، برنامه ریزی سال جدید، اولویت بندی اهداف، برنامه غذایی سال جدید، تغذیه در سال جدید، تست تغذیه تعداد بازديد: 650 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز