Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 1 اردیبهشت 1403 - 13:53

15
دی
نه گفتن و نه شنيدن - بخش دوم

نه گفتن و نه شنيدن - بخش دوم

وقتی کسی از شما درخواستی می‌كند، همیشه می‌توانید چند دقیقه برای فکر کردن از او زمان بخواهید، و در این زمان تمام جوانب موضوع را در نظر بگیرید.

 اول: فكر كردن به موضوع 

وقتی کسی از شما درخواستی می‌كند، همیشه می‌توانید چند دقیقه برای فکر کردن از او زمان بخواهید، و در این زمان تمام جوانب موضوع را در نظر بگیرید. می‌توانید از روش سوال سازی کوتاه در مورد مساله‌ای که با آن مواجه شده‌اید کمک بگیرید  و از خود سوالات روشنی بپرسید و جواب‌ها را هم به همان روش در ذهن خود به تصویر بکشید. این سوال و جواب‌ها شما را به نتایج حاصل از انجام یا عدم انجام درخواست صورت گرفته، نزدیک‌تر می‌کند. 

دوم: نه گفتن اشكال ندارد

یعنی اگر در مرحله بعد، به این نتیجه رسیدید كه گفتن نه بهترین پاسخ، در شرایط موجود است پس با خیال راحت (البته به روشی درست) نه بگویید و از گفتن آن نگران نباشید. 

سوم: در نه گفتن قاطعیت داشته باشید 

یعنی در هنگام گفتن کلمه «نه» مستقیم در چشم طرف مقابل نگاه کنید، و با صدایی واضح و بلند نه بگویید، حتی با حرکت سر موضوع را کاملا تاکید کنید. این روش به شما كمك می‌كند كه خیال خود و طرف مقابل را با قاطعیت‌تان راحت كنید.

چهارم: با بله الكی خود را ضایع نكنید!  

توجه داشته باشید كه، اگر بله را در حالی که می‌خواهید نه بگویید به زبان بیاورید، علاوه بر اینکه از موضع راستی خارج شده‌اید، حسی از بی میلی و سنگینی برای انجام آنچه عهده دار انجامش شده اید را نیز خواهید داشت، د رنتیجه  فشارهای مضاعفی را هم در طول انجام عمل متحمل می‌شوید. این همان قیمتی است که شما برای نگفتن یک نه ساده مجبورید بپردازید .غیر از این بهای بی صداقتی خود را هم باید بپردازید كه البته این یكی سنگین تر هم هست.

پنجم، اگر طرف مقابلتان در فشار است به نرمی «نه» بگویید

اگر می‌خواهید به کسی که در حال حاضر تحت فشار موارد مختلفی قرار دارد نه بگویید بهتر است این نه گفتن بسیار صمیمانه، نرم و ساده و در عین حال همراه با پاسخی از سر همدلی بوده و به شکلی باشد که حداقل اگر فشار او را کم نمی کند، افزایش هم ندهد. سعی كنید در چنین مواقعی به راه‌حل‌های دیگری هم فكر كنید برای مثال به دوستتان که از شما می‌خواهد کودکش را به پارك ببرید  تا به دانشگاه  برود می‌توانید بگویید نه! لطفا مرا ببخش. می‌دانم که پیدا کردن فرد دیگری برایت سخت است اما من كار مهمی دارم و به كسی قول داده‌ام، بیا با هم فكر كنیم شاید بتوانیم كس دیگری را پیدا كنیم مثلا همسایه‌تان چطور است؟! می‌خواهی من با او صحبت كنم؟! با نه شروع كنید ! یادتان باشد، که بهتر است اولین کلمه تان « نه»  باشد. یعنی جمله خود را با «نه» شروع کنید.

این کار موضوع را در طول گفتگو ساده تر می‌کند پس به جای اینکه از ابتدا سعی کنید بهانه بیاورید،  خیلی ساده از همان اول نه بگویید. منظور این است که اگر واقعا بهترین پاسخ «نه» است پس همین کلمه را بگویید، متاسفانه گاهی در این حالت كه خیلی هم شایع است نه گفتن با معذرت خواهی و توجیهات پیاپی و تعارفات كلامی صورت می‌گیرد، همراه با یك رشته طولانی از من من كردن‌های مكرر و ادای کلماتی مانند: نمی‌دانم چه باید بگویم، عذر تقصیر مرا بپذیرید، واقعا شرمنده‌ام، معذرت می‌خواهم، در فرصتی دیگر جبران می‌کنم و...

 

برچسب ها: روانشناسی، نه گفتن، نه شنیدن، رفتار متقابل، معاشرت، برخورد با مردم تعداد بازديد: 1747 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز